Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Προβληματισμός για την ραγδαία αύξηση λαθρομεταναστών στη Θεσπρωτία.



Ανήσυχη εμφανίζεται η τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας για τα βίαια φαινόμενα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα. Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η ραγδαία αύξηση των λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα, κυρίως μετά τα περιστατικά βίαιων αντιδράσεων που καταγράφονται ειδικά τις τελευταίες ημέρες.

Κατά απαίτηση των τοπικών κοινωνιών οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητούν την λήψη πιο αυστηρών μέτρων ώστε να περιοριστούν οι παραβατικές συμπεριφορές, καθώς και η προσέλκυση και άλλων λαθρομεταναστών που κυρίως από...

το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προσπαθούν να διοχετευθούν σε ευρωπαϊκές χώρες.
Ήδη χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Ηγουμενίτσα με πρωτοβουλία του νομάρχη Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα και τη συμμετοχή του βουλευτή Θεσπρωτίας Χρήστου Κατσούρα, του δημάρχου Ηγουμενίτσας Θωμά Πιτούλη, του Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου Κωνσταντίνου Σκαλτσά, του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσπρωτίας Γιώργου Χήτα και του Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας Σταμάτη Ράπτη.

Μιλώντας στο ITV ο νομάρχης Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της συνάντησης εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για τα βίαια φαινόμενα που καταγράφονται, κυρίως μετά την προσέλευση λαθρομεταναστών ασιατικής καταγωγής.
Όπως σημείωσε, από την πλευρά των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητήθηκε να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα, καθώς και να ενημερωθεί σχετικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε αν χρειαστεί να ενισχυθεί με επιπλέον αστυνομικό προσωπικό η περιοχή.
«Έχουμε φτάσει σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά προκειμένου και η πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί σε ένα τόσο δύσκολο και λεπτό θέμα. Το θέμα των λαθρομεταναστών έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και δεν θέλω να θρηνήσουμε θύματα στην τοπική μας κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιόγιακας.
Να σημειωθεί πως ανάλογη σύσκεψη για το θέμα των μεταναστών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Άρτα με πρωτοβουλία του νομάρχη Άρτας Γιώργου Παπαβασιλείου. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικονομικοί μετανάστες που ζουν στην περιοχή.


Παράλληλα χθες ο νομάρχης Θεσπρωτίας είχε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων του νομού σχετικά με την λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσούρας, ο δήμαρχος Παραμυθιάς Γιώργος Σιώζος, το διοικητικό συμβούλιο του Πάρκου καθώς και το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του ΒΙΟΠΑΘΕ Α.Ε.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για το κλείσιμο του οικονομικού αντικειμένου του Πάρκου και τονίστηκε η ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε το έργο να παραδοθεί στους επενδυτές. Ο κ. Γιόγιακας τόνισε την ανάγκη προσέλκυσης και άλλων επενδυτών ώστε να δραστηριοποιηθούν στο Πάρκο με γνώμονα την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του.

Πηγή Ανεξάρτητος Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου