Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Το δικαίωμα της λατρείας αλλόθρησκων στις μουσουλμανικές χώρες...




Πώς οι μουσουλμάνοι αντιλαμβάνονται το δικαίωμα λατρείας αλλοθρήσκων συμπατριωτών τους, όχι μεταναστατών, στην ίδια τους την χώρα...Εμείς εδώ στην Βαλκανοταλιμπανία, τους επιτρέπουμε, (στους ίδιους φανατικούς μουσουλμάνους που καίνε τις εκκλησίες των συμπατριωτών τους στην χώρα τους), να αυτομαστιγώνονται εν είδει αγρίων ζώων για να αποδείξουν θεατρίνικα σε μας και τους αφελείς την "πίστη"τους...

Τον ίδιο ιερό χρόνο γι αυτούς, όταν βρισκόμαστε στην χώρα τους εκείνοι δεν επιτρέπουν να τρώμε ή να γελάμε δημοσίως τις ιερές ημέρες του ραμαντάν μη τυχόν και προσβάλουμε τις εορτές τους. Ενώ οι ημιβάρβαροι αυτοί στην Ελλάδα, χριστουγεννιάτικα θυμήθηκαν να ξεβρακωθούν και να αυτομαστιγωθούν για να διαφημίσουν με ταπεινότητα το μεγαλείο της αγριότητάς τους...

Γράφει η σημερινή Ναυτεμπορική:
Μαλαισία: και τέταρτη εμπρηστική επίθεση εναντίον χριστιανικής εκκλησίας χθες Σάββατο.
Άλλη μια εκκλησία, η τέταρτη κατά σειρά, επλήγη από εμπρηστές χθες Σάββατο στην Μαλαισία, ενώ η κυβέρνηση της χώρας επιχειρούσε να εξομαλύνει την ένταση που προκαλεί η διένεξη σχετικά με τη χρήση της λέξης "Αλλάχ" για το Θεό των Χριστιανών.
Οι δίχως προηγούμενο επιθέσεις εγείρουν φόβους ότι θα ξεσπάσουν ταραχές στην κατά πλειοψηφία Μουσουλμανική χώρα, που όμως έχει μεγάλες μειονότητες, και περιπλέκουν τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Νατζίμπ Ρατζάκ να κερδίσει ψήφους μη μουσουλμάνων πολιτών στις επόμενες εκλογές, το 2013.
Η διένεξη --που άρχισε όταν δικαστήριο επέτρεψε σε καθολική εφημερίδα να χρησιμοποιεί τη λέξη Αλλάχ για να αναφέρεται στο Θεό στην έκδοσή της στην μαλαισιανή γλώσσα--, προκάλεσε διαδηλώσεις από μουσουλμάνους σε τεμένη την Παρασκευή και αποτέλεσε την αφορμή για τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σε εκκλησίες, ανάμεσά τους και σε χώρο λατρείας ενός ρεύματος των Πεντηκοστιανών, που καταστράφηκε.
Όταν ο Νατζίμπ επισκέφθηκε την εκκλησία των Πεντηκοστιανών και υποσχέθηκε κυβερνητική ενίσχυση μισού εκατομμυρίου ρίνγκιτ (περίπου 103 χιλιάδων ευρώ) για την επισκευή της, προκειμένου να αποκατασταθεί η "κοινωνική αρμονία", ηγέτες της θρησκευτικής μειονότητας απαίτησαν πιο στέρεες διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των μελών της.
Οι μειονότητες των Ινδών και των Κινέζων, που περιλαμβάνουν ινδουιστές, χριστιανούς, βουδιστές κ.λπ., καταψήφισαν το κυβερνών κόμμα το 2008 εν μέρει λόγω της περιθωριοποίησής τους από τις αρχές και της απογοήτευσής τους για την διαφθορά στην Μαλαισία.
Οι Χριστιανοί αποτελούν περίπου το 9% των 28 εκατ. κατοίκων της Μαλαισίας.Η χθεσινή επίθεση που έκαναν άγνωστοι είχε στόχο μια εκκλησία των Λουθηρανών στην επαρχία Σέλανγκορ, η οποία υπέστη μικρής έκτασης ζημιές.
Η αστυνομία ενέτεινε τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους τόπους λατρείας, αλλά αντιμετωπίζει έλλειψη σε προσωπικό. Ο ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας Μούσα Χασάν κάλεσε τις εκκλησίες σε όλη τη χώρα να προσλάβουν ιδιωτικούς φρουρούς.
"Ως σήμερα προστατεύουμε τα συμφέροντα και άλλων φυλών, πέραν του ότι προασπίζουμε αυτά των Μαλαίων", δήλωσε ο Νατζίμπ, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bernama. "Μην αποκαλείτε [. . .] το UMNO ρατσιστικό κόμμα όταν καίγονται εκκλησίες", πρόσθεσε, αναφερόμενος στο κόμμα του, την Ενωμένη Εθνική Οργάνωση των Μαλαίων, που ανήκει στο Εθνικό Μέτωπο, που κυβερνά τη χώρα επί 52 χρόνια.
Πολλοί μουσουλμάνοι φοβούνται ότι η λέξη θα χρησιμοποιηθεί από Χριστιανούς για προσηλυτισμό--παρότι είναι παράνομος στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου