Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ....

Μια "άλλη πλευρά" της κρίσης..."

την ίδια ώρα που η Ελληνική κυβέρνηση κάνει τον κέρβερο, ότι τάχα αντιστέκεται, κάνει κυριολεκτικά την "πάπια" για τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο που πραγματοποιούνται από την Τουρκία, με αποκορύφωμα τη χθεσινή πολύ επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Άνδρο!!!"

Την έντονη ανησυχία της για ενδεχόμενες συμφωνίες για το Αιγαίο, για το Κυπριακό και για μια σειρά εκκρεμότητες που υπάρχουν στα Βαλκάνια, εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με σημερινές δηλώσεις της, αναφερόμενη "σε μια άλλη πλευρά", όπως είπε, της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα. Η κ. Παπαρήγα είπε ότι πίσω από αυτές τις λεγόμενες πιέσεις και πίσω από την επιλογή της κυβέρνησης αν θα στρίψει το τιμόνι περισσότερο προς της ΗΠΑ ή την ευρωένωση, "υπάρχει το πρόβλημα της συμφωνίας για το Αιγαίο, για το Κυπριακό, τις συμφωνίες από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, δεν αναφέρομαι στην ίδια την Κύπρο, και τις συμφωνίες για μια σειρά εκκρεμότητες που υπάρχουν στα Βαλκάνια". Η ΓΓ του ΚΚΕ εξέφρασε φόβους ότι "η ελληνική κυβέρνηση, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τα ελλείμματα και τα χρέη, προσπαθεί να κρύψει από τον ελληνικό λαό ότι οι συμφωνίες οι οποίες φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί είναι συμφωνίες που θα έχουν και οικονομικές και πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, είπε η κ. Παπαρήγα, ότι "την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση κάνει τον κέρβερο, ότι τάχα αντιστέκεται και έχει μια ενεργητική πολιτική για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις, κάνει κυριολεκτικά την πάπια για τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο που πραγματοποιούνται από την πλευρά της Τουρκίας, με αποκορύφωμα τη χθεσινή πολύ επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Άνδρο". Θα στραφούν εναντίον του ελληνικού λαού και γενικότερα μπορούν να δυναμιτίσουν έναν νέο κύκλο αντιπαραθέσεων και αναμετρήσεων τα επόμενα χρόνια στην περιοχή".
"Το πακέτο λοιπόν από τον 14ο μισθό που απειλείται, από το ΦΠΑ και τη βενζίνη που αν ανέβουν παραπέρα θα τινάξουν στον αέρα το εργατικό, το αγροτικό το λαϊκό εισόδημα, το πρόβλημα λοιπόν αυτό είναι αλληλένδετο και με τις εξελίξεις στο Αιγαίο, με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με την κατάσταση στα Βαλκάνια, ακόμα και με την πορεία του Κυπριακού", πρόσθεσε.
Για την οικονομική πολιτική η κ. Παπαρήγα είπε ότι η κυβέρνηση, όταν λέει ότι αρκεί το πρόγραμμα σταθερότητας, θέλει να αποκοιμίσει τον ελληνικό λαό για τα νέα μέτρα που θα έρθουν και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει τεράστιες περικοπές. Αυτό, σημείωσε η κ. Παπαρήγα, δεν είναι νοικοκύρεμα, "αυτό είναι φονική επίθεση εναντίον του λαού".
"Σήμερα -πρόσθεσε- γράφουν οι εφημερίδες ότι οι Έλληνες εφοπλιστές δίνουν παραγγελίες σε ναυπηγεία στην Ασία για την κατασκευή νέου αριθμού πλοίων που θα αυξήσουν το στόλο τους, αυτοί είναι οι 'πατριώτες'. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σκέφτεται τι θα κάνει τα ναυπηγεία, και τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και σκέφτεται τη συρρίκνωση μέχρι και την πώληση, δηλαδή το κλείσιμο".
"Γιατί ο λαός πρέπει να πληρώσει λοιπόν; Στο μέτωπο της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ πρέπει να αντιταχθεί το λαϊκό μέτωπο των εργαζομένων και επίσης πρέπει να εξουδετερωθούν και όλες εκείνες οι ψεύτικες προτάσεις ότι με μια άλλη διαχείριση ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος", κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

newstime

"Η αστυνομία φυλάει λάθος μέρη στην Αθήνα"



"Ρε παιδιά έχετε δει τι γίνεται στην Μενάνδρου? ήθελα να πάω να βγάλω εισιτήριο για το ΚΤΕΛ και ειλικρινά φοβήθηκα ότι κάτι θα γινόταν! περνούσαμε και γύρω μας ήταν αφρικανοί που κινούνταν πολύ ύποπτα...


μιλούσαν στο κινητό τους με άλλους και κοιτούσαν δεξιά και αριστερά [για τους αστυνομικούς..)...δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε.. αφήστε που πήγε να τσακωθεί ένας απο αυτούς με έναν ναρκωμανή... τι γίνεται εκεί?? δεν θεωρείται ελλάδα πάντως.. η αστυνομία?????????????????????? κ! αλό αστείο! εγώ αστυνομία είδα μόνο στο hilton, divani hotel και κολωνάκι... εκεί που είναι πολύ επικίνδυνα δεν είδα ούτε έναν αστυνομικό! και να σας ενημερώσω ότι γίνονται συνέχεια κλοπές κινητών, τσαντών κτλπ. με είχαν κλέψει και εμένα αλλά δεν με βοήθησε κανείς να πιάσω τον κλέφτη (αφού όλοι είναι στο κόλπο με τις κλοπές και αλληλοϋποστηρίζονται)..."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν θα έχουμε ξαναδεί τέτοια αστυνόμευση!



΄Αρχισε να βλέπει το χάος που επικρατεί ο Χρυσοχοϊδης ή τον ανάγκασε
η οργή του κόσμου;
Σε συνέντευξη στην Στάη δήλωσε ότι μετά το Πάσχα θα δούμε αστυνόμευση
που δεν θα την έχουμε ξαναδεί.
Επίσης δήλωσε ότι γέμισε η Χώρα από καλάσνικοφ και Αλβανούς κακοποιούς.
Και το άκουσα και το διάβασα και δεν το πίστευα..
Να δείς είπα ότι μας δουλεύει.
Δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε παρά να περιμένουμε.
Η αστυνόμευση που...δεν θα έχουμε ξαναδεί αν δεν περιλαμβάνει
"σκούπες" δηλαδή απλά αν διώχνουν τους "γνωστούς-καραγνωστούς"
του τριγώνου του θανάτου από στενό σε στενό από την Πλατεία
Θεάτρου στην Πλατεία Κουμουνδούρου και από την Ομόνοια
στην Αγίου Κων/νου και τούμπαλιν.....είναι σίγουρο και το πιστεύω
ακράδαντα ....ότι τέτοια αστυνόμευση δεν θα έχουμε ξαναδεί .

Μόνο πεθαίνεις ως Έλληνας



Χωρίς σχόλια.....Από μήνυμα που λάβαμε

"Είμαι ο ίδιος. Όταν πετάω στους αιθέρες του Αιγαίου, όταν βυθίζομαι στα καταγάλανα νερά του, όταν τρέμει το χώμα των συνόρων από το άρμα μου, όταν πάνω σε μια μηχανή ή σε ένα περιπολικό τριγυρίζω άγρυπνος τη νύχτα, όταν μπαίνω στη φωτιά, όταν παλεύω με το λιοπύρι και το αγιάζι στα λιμάνια.

Πιλότος, Ναύτης, Στρατιώτης, Αστυνόμος, Πυροσβέστης, Λιμενικός. Δεν ξέρω αν θα γυρίσω στην οικογένειά μου το μεσημέρι. Ποτέ δε ρωτάω αν θα γυρίσω πίσω απ' όπου με στέλνεις. Με παλιά μηχανήματα, με κατεστραμμένα αυτοκίνητα, με ό,τι κι αν μου δώσεις. Με την μέση θρύψαλα από τα G, με τα χέρια γδαρμένα από τους ιμάντες του αλεξίπτωτου, με τη ματιά στη θάλασσα και το δάκρυ στη φωτογραφία της οικογένειας δίπλα απ' την εικόνα του Αη Νικόλα κάπου στ' ανοιχτά της Σομαλίας, με τις πληγές μου ανοιχτές έξω από το Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, με τις παλάμες σάπιες απ' την αρμύρα να βγάζω απ' τα νερά τα παιδιά εκείνων που ξεβράζουν οι διακινητές στ' ακρονήσια. Αχ, αυτά τα μάτια όταν σώζονται πως σε κοιτάζουν.

Σ' απογοητεύω πολλές φορές. Το ξέρω. Αλλά κι εσύ δεν ήρθες στην κηδεία μου. Δεν μου άναψες ένα κερί. Δεν έκανες μια γιορτή για μένα στα σχολειά. Δεν κράτησες ένα δάκρυ για μένα όταν έπεφτα απ' τα ουράνια, ούτε όταν μ' ένα ελικόπτερο πάλευα εκείνη τη Νύχτα μες' στο σκοτάδι και στην αντάρα των Ιμίων, ούτε με έκρυψες για να μη με δει ο Τούρκος από τις τηλεοράσεις σου. Δεν ήρθες στο νοσοκομείο μου δίπλα στο κρεβάτι να μου κρατήσεις λίγη συντροφιά όταν με καίγανε οι σφαίρες και οι μολότωφ που σφηνώθηκαν πάνω μου. Τώρα ούτε σε παρέλαση δε θες να με βλέπεις. Και η σημαία μου έχει σταυρό πάνω και μπορεί να σε ενοχλεί. Και για τα παιδιά μου; Την οικογένειά μου; Δε νοιάστηκες όταν γκρεμιζόμουν, όταν πνιγόμουν, όταν με έλιωναν οι ερπύστριες, όταν καιγόμουν στη φωτιά. Ποτέ δε με ρώτησες τον καιρό της αφθονίας αν χρειάζομαι κάτι. Έδινες στους άλλους κι εγώ σε περίμενα. Μη μιλάς μου λες. Μη ζητάς. Είσαι Στρατιώτης. Αλλά κι εγώ ήμουν πολύ μακρυά για να μ' αφουγκραστείς. Στα σύνορα, στον ουρανό, στη θάλασσα. Μέσα στη φωτιά να παλεύω με τις μάνικες και τα Καναντέρ. Καμιά φορά από κει μακρυά άκουγα να με φωνάζεις "καραβανά" και "μπάτσο" και "ταβλαδόρο". Γελούσα και χαιρόμουν, γιατί κι εγώ αυτήν την ελευθερία υπερασπίζομαι.

Να μου λες ό,τι θες κι εγώ να είμαι εκεί. Ακοίμητος και Άγνωστος. Τώρα με βγάζεις στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Μου λες βάλε πλάτη, βόηθα κι εσύ να περάσουμε τη φουρτούνα.
Δώσε κι εσύ να καβατζάρουμε τη χρονιά. Μου λες ότι μ' έχεις γεμίσει επιδόματα και σπίτια και νοσοκομεία και λέσχες, όλα δικά μου. Δε λες την αλήθεια, αλλά δεν με πειράζει. Όταν σου έχω δώσει τη ζωή μου λες να με πειράξουν τα λίγα χρήματα;
Όταν έχω σκοπό να μείνω με την Ελλάδα στην αιωνιότητα λες να με απασχολεί η 25ετία; Αλλά ξέρεις κάτι; Μου 'χεις δώσει το μεγαλύτερο προνόμιο απ' όλα, όταν μου είπες ότι με χρειάζεσαι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα της ζωής μου:

Όταν σκοτώνομαι είναι για την Πατρίδα. Όταν τραυματίζομαι είναι για την Πατρίδα.
Δεν βγαίνω στη σύνταξη. Μπαίνω στην Εφεδρεία. Δεν πεθαίνω. Πάω να γίνω ένα με τον Ηλιάκη και το Σαλμά. Τον Γιαλοψό, τον Καραθανάση και τον Βλαχάκο. Γιατί εγώ το ξέρω καλά. Ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι Έλληνας. Μόνο πεθαίνεις ως Έλληνας".

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΕΡΟΥΣΗΣ
ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ Λ.Σ. (ε.α.)

Απώλεια εθνικής κυριαρχίας χωρίς πόλεμο!


Εδώ και χρόνια η Ελλάδα ξοδεύει τεράστια ποσά σε πολεμικούς εξοπλισμούς για να μπορεί υποτίθεται (έτσι μας λένε) να διατηρεί την εθνική κυριαρχία της απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται...Τι ειρωνεία όμως που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έδωσε, χωρίς να πέσει ούτε μια κανονιά μάλιστα, ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας, και μάλιστα...σε Γερμανούς, Γάλλους, Αμερικάνους - σε αυτούς δηλαδή που πουλάνε τα όπλα που θα υπερασπίσουν -υποτίθεται- την εθνική μας κυριαρχία, για την οποία τόσα και τόσα έχουμε πληρώσει σε αυτούς, και συνεχίζουμε να πληρώνουμε: "Η ελληνική κυβέρνηση έχει από καιρό ζητήσει την συνεργασία με το ΔΝΤ … Η διαδικασία στην οποία έχουμε μπει είναι μια διαδικασία επιτήρησης.

Δεν το κρύβω και δεν πρέπει να το κρύβουμε. Το έχω πει με τον πιο καθαρό και απόλυτο τρόπο. Οτι έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας αφαιρείται και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας". Για μια ακόμα φορά, η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας χάνεται, μερικώς έστω, και για μια ακόμα φορά οι "πατριώτες"(=πατριδοκάπηλοι, που καπηλεύονται την έννοια της πατρίδας για τα δικά τους συμφέροντα) δε βγάζουν άχνα, απ' ότι φαίνεται μια χαρά συνεργάζονται με το νέο καθεστώς.
"Απειλούν την Ελλάδα, απειλούν την Ελλάδα, απειλούν την Ελλάδα", μόνο αυτό έλεγαν (με τα απαραίτητα ουρλιαχτά συνήθως), και τώρα που επίσημα η Ελλάδα χάνει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας δε βγάζουν άχνα - γιατί άραγε;
Και μάλιστα η παρέμβαση που έχουμε είναι με -ξεκάθαρο- σκοπό να μειωθούν μισθοί-συντάξεις, να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, να γίνει ακόμα πιο άνισο το σύστημα φορολόγησης, κτλ, κτλ, κτλ. Αλλά και αυτό είναι κάτι που ενοχλεί τους πάντες - μερικοί ευνοούνται από το χτύπημα στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, έτσι δεν είναι;
Είναι καιρός ο λαός να οργανωθεί, για να διώξει όλους αυτούς, ντόπιους και "εισαγόμενους" που τον κορόιδευαν και τον κοροϊδεύουν.

Τέλος οι πλειστηριασμοί για κάτω από 200.000

ΕΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Τέλους στους πλειστηριασμούς έβαλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Παντελής για απαιτήσεις των τραπεζών κάτω των 200.000 ευρώ ενόψει της οικονομικής κρίσης των πολιτών που αντιμετωπίζουν δυσχέρειες για την εξόφληση των χρεών τους...
...O εισαγγελέας αναφέρει ότι έως τις 30 Ιουνίου 2010, δεν μπορεί να επισπευσθεί πλειστηριασμός για απαίτηση μικρότερη των 200.000 ευρώ από τράπεζες ή εταιρείες παροχής πιστώσεων, ανεξαρτήτως του αν η συνολική τους απαίτηση υπερβαίνει το ποσό αυτό.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

«Κατέλαβαν» το Φαρμακονήσι 39 έποικοι


Από 39 λαθρομετανάστες έχει «καταληφθεί» εδώ και τέσσερις ημέρες το Φαρμακονήσι, αλλά ουδείς από το κράτος έχει ενδιαφερθεί για τη τύχη τους και η δωδεκαμελής φρουρά καταδρομέων του νησιού κυριολεκτικά δεν ξέρει τι κάνει με τους ανθρώπους αυτούς!
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του ΓΕΣ πριν από τέσσερις ημέρες δύο σκάφη αποβίβασαν σε μία από τις παραλίες του νησιού τους λαθρομετανάστες.
Η φρουρά που είχε εντοπίσει τα δύο σκάφη να πλησιάζουν δεν αντέδρασε όταν είδε ότι ήταν φορτωμένα με τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους (27 άνδρες και 12 γυναίκες).
Τέθηκε σε συναγερμό, αλλά το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να τους συγκεντρώσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο να τους δώσει τροφή και νερό (βασικά να μοιραστούν τα λίγα εφόδια που έχουν) και να στήσουν σκηνές για να στεγαστούν προσωρινά και μην είναι εκτεθειμένοι στο κρύο.
Ενημέρωσαν την διοίκηση, η διοίκηση ενημέρωσε τη νομαρχία και το κέντρο για να πάρουν τους λαθρομετανάστες, αλλά εις μάτην!
Ουδείς έχει συγκινηθεί γι αυτούς τους ανθρώπους. Το μόνο που έγινε ήταν τελικά να σταλεί ένα μικρό σκάφος για να παραλάβει τις γυναίκες και έναν άρρωστο. Τώρα στο νησί έχουν απομείνει 26 άνδρες οι οποίοι φρουρούνται διακριτικά από την ολιγομελή φρουρά (άλλωστε κανείς δεν ξέρει ποιοί μπορεί να βρίσκονται ανάμεσά τους), η οποία ταυτοχρόνως τους συντηρεί μέχρι κάποιος να συγκινηθεί και να τους πάρει από εκεί.
Το ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική φύλαξη του νησιού με τέτοιους όρους, είναι λεπτομέρειες προφανώς....

Πηγή : http://www.defencenet.gr

Πώς μας πούλησαν και μας αγόρασαν!


Ανατριχιαστικός είναι ο μηχανισμός με τον οποίον συγκεκριμένοι τραπεζικοί κολοσσοί κερδοσκόπησαν εναντίον της χώρας μας, με αποτέλεσμα αυτοί μεν να κερδίσουν ποσά ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η Ελλάδα δε να τεθεί υπό ξένη οικονομική κηδεμονία. Αξίζει να τον περιγράψουμε σε αδρές γραμμές. Το αποφασιστικό εργαλείο στο παιχνίδι που παίχτηκε εναντίον της Ελλάδας είναι ένα εντελώς πρόσφατο χρηματοπιστωτικό προϊόν που ονομάζεται CDS (από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων credit default swaps). Πρόκειται για ασφάλιση κατά της περίπτωσης μη αποπληρωμής ενός χρέους. Μια τράπεζα π.χ. που αγοράζει ομόλογα ενός κράτους ασφαλίζει το ποσό που έδωσε σε μια άλλη τράπεζα, η οποία είναι υποχρεωμένη να της δώσει αυτή τα λεφτά της, αν το κράτος χρεοκοπήσει και βρεθεί σε αδυναμία να εξοφλήσει τα ομόλογά του όταν λήξουν ή να πληρώσει ενδιαμέσως τους τόκους. Εννοείται ότι όσο πιο επισφαλής είναι η οικονομική κατάσταση μιας χώρας τόσο υψηλότερα ασφάλιστρα θα απαιτήσει η τράπεζα που ασφαλίζει το χρέος. Το στοιχείο που σοκάρει είναι ότι...τρεις και μόνο τραπεζικοί κολοσσοί, η γερμανική Ντόιτσε Μπανκ και οι αμερικανικές Γκόλντμαν Ζαξ και Τζ. Π. Μόργκαν ελέγχουν τον 75% (!) της παγκόσμιας αγοράς των CDS.


Πάμε τώρα στην περίπτωση της Ελλάδας. Περί τα μέσα Γενάρη, περίπου δέκα ημέρες πριν η χώρα μας αναζητήσει αγοραστές για το πενταετές ομόλογό της, η Ντόιτσε Μπανκ δημοσιοποιεί μια έκθεση - φωτιά για την ελληνική οικονομία, όπου αναφέρει πως πάμε χάλια και δεν αποκλείεται κατάρρευση.
Αμέσως μετά κινητοποιείται το τμήμα της CDS της Ντόιτσε Μπανκ. Ζητάει πολύ υψηλότερα ασφάλιστρα για το ελληνικό χρέος, αφού υποτίθεται ότι η χώρα μας βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, όπως λέει το τμήμα μελετών της... ίδιας τράπεζας!
Αφού το επιτόκιο των CDS για την Ελλάδα ανεβαίνει, περνάει αμέσως το μήνυμα παγκοσμίως στο χρηματοπιστωτικό σύστημα: τα διεθνή ΜΜΕ που δρουν ως «παπαγαλάκια» των κερδοσκόπων ουρλιάζουν ότι η ελληνική οικονομία παραπαίει, η ανενημέρωτη κοινή γνώμη τρομοκρατείται και οι επαΐοντες καταλαβαίνουν ότι στοχοποιήθηκε η Ελλάδα και οδεύει προς οικονομικό «γδάρσιμο».
Εν συνεχεία η ίδια η Ντόιτσε Μπανκ μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ αναλαμβάνουν να... πουλήσουν τα ελληνικά ομόλογα! Να τα προωθήσουν στους υποψήφιους αγοραστές! Ναι, αυτοί ακριβώς που συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση του κλίματος καταρράκωσης της ελληνικής οικονομίας για να διευκολυνθούν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις!
Δεν πρόκειται περί κακόγουστου αστείου. Μιλάμε εντελώς σοβαρά. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και πάμπολλες άλλες κυβερνήσεις, υποχρεώνεται αντικειμενικά να προστρέξει στις τράπεζες που ελέγχουν την αγορά CDS, παρ’ όλο που υπονομεύουν την Ελλάδα. Τους πληρώνει ουσιαστικά «προστασία», με τη χυδαία έννοια του όρου, ελπίζοντας να τις εξευμενίσει ώστε να την βοηθήσουν να δανειστεί με ανεκτά επιτόκια.
Η Ντόιτσε Μπανκ λοιπόν ως ανάδοχος τράπεζα μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ και άλλες, που παίζουν πολύ δευτερεύοντα ρόλο, καθορίζουν ουσιαστικά το επιτόκιο με το οποίο θα διαθέσει τα ομόλογά της η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει περιθώρια να μη συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους.
Εννοείται ότι η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ έχουν ενημερώσει τους πελάτες τους, οι οποίοι τρέχουν σαν τρελοί να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα με επιτόκιο 6,2%, γιατί φυσικά οι τράπεζες αυτές γνωρίζουν εκ των ένδον πως έχει στηθεί το παραμύθι της δήθεν επαπειλούμενης χρεοκοπίας.
Η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ εισπράττουν παχυλές προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ από τους πελάτες τους, ενώ αγοράζουν και οι ίδιες μεγάλες ποσότητες χρυσοφόρων ελληνικών ομολόγων.
Τώρα ετοιμάζουν τον επόμενο γύρο ελληνικού δανεισμού, στήνοντας σκηνικό για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη φυσικά...


ΤΩΡΑ ΤΡΕΜΟΥΝ
Τα κράτη, όμηροι των τραπεζών
ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΥΝ την Ελλάδα οι Γερμανοί. Εχουν όμως ταραχθεί ακόμη και αυτοί από την επίδειξη δύναμης των τραπεζών. «Η Κοινότητα θα έπρεπε να σκεφθεί πώς θα μπορέσει να αποξηράνει αυτόν τον βάλτο (των τραπεζών) που πιάνει ομήρους ολόκληρες χώρες» έγραψε σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
Η «Μοντ» είναι εξοργισμένη:
«Μόλις έναν χρόνο αφότου τα κράτη έσωσαν τις τράπεζες αφιερώνοντας κολοσσιαία ποσά και στις δύο όχθες του Ατλαντικού -25% του ΑΕΠ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- τα χρεωμένα κράτη πέφτουν θύματα επιθέσεων από τα ίδια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διέσωσαν. Αυτό είναι ένα από τα πικρά μαθήματα της ελληνικής κρίσης» ομολογεί η γαλλική εφημερίδα.

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ - ΕΘΝΟΣ 16-2-2010

Αποχαιρέτα την Ελλάδα που ήξερες



Εφιάλτης νέων μέτρων για εργασιακά και περικοπές στο Δημόσιο - Η συνταγή του ΔΝΤ και το σχέδιο Β - Ερχεται κλιμάκιο: Θα ξετινάξουν στατιστικές και υπουργεία

Σε πλήρη ανατροπή του χάρτη των κοινωνικών δικαιωμάτων οδηγούν τα μέτρα που προωθούνται κατ' απαίτηση των Βρυξελλών και του ΔΝΤ. Μισθοί μειώνονται, τα χρόνια για σύνταξη αυξάνονται, εργασιακά κεκτημένα περιορίζονται. Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται το αδιέξοδο του «ελληνικού μοντέλου» της μαύρης οικονομίας και της φοροδιαφυγής.

Τέλος εποχής στο «ελληνικό θαύμα»



Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ



Η Ελλάδα που ξέραμε μέχρι σήμερα σε λίγο δεν θα υπάρχει. Σε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο, με νέους, πιο αυστηρούς και δύσκολους κανόνες για όλους, οδηγούν οι αλλαγές που δρομολογούνται από την κυβέρνηση, υπό το άγρυπνο μάτι της «επιτροπείας» (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ).



Οι αλλαγές δεν περιορίζονται στα δημοσιονομικά, αλλά επεκτείνονται σε όλο το φάσμα της οικονομίας και της διοίκησης, με βάση συνταγές που έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν και δεν αποδείχθηκαν παντού επιτυχημένες. Οι προβολείς είναι στραμμένοι στο πώς θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, ώστε να μην χρειαστούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα (το περιβόητο Plan C για αύξηση ΦΠΑ, περικοπή 14ου μισθού κ.λπ.) που θα έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες. Παράλληλα όμως ενεργοποιούνται πολιτικές που θα αλλάξουν τα πάντα. Από τους μισθούς και τις συντάξεις ώς τις εργασιακές σχέσεις και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Ηδη έχουν ανακοινωθεί οι αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό (αφιέρωμα στην «Οικονομία»), ενώ αναμένονται:
*Μέτρα στον εργασιακό τομέα (σύντομα πρόκειται να υπάρξουν αποφάσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο) που θα προωθούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και θα προβλέπουν λιγότερο αυστηρούς όρους για τις απολύσεις.
*Ανοιγμα κλειστών επαγγελμάτων (συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, ταξιτζήδες κ.λπ.). Αυτό σημαίνει ότι αλλάζει εντελώς το τοπίο για τους νυν εργαζόμενους σε αυτούς τους τομείς.
*Αλλαγές στο ωράριο καταστημάτων. Σύντομα θα ξεκινήσει ξανά η συζήτηση για το αν θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά τις Κυριακές.
*Γρήγορη απελευθέρωση αγορών (π.χ. ενέργειας). Κατάργηση σειράς αδειών και διευκόλυνση στην είσοδο στη χώρα μας ξένων επιχειρήσεων.
Ολες αυτές οι ρυθμίσεις θα γίνονται υπό αυστηρή επίβλεψη από την Ε.Ε., η οπτική της οποίας συμπίπτει σε πολλά σημεία με εκείνη του ΔΝΤ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν περιθώρια παρεκκλίσεων ή ελαστικότητας. «Οι πολιτικές για τις συντάξεις και τον κλάδο υγείας, η δημόσια διοίκηση, οι αγορές εργασίας και προϊόντων, η χρησιμοποίηση των κοινοτικών κεφαλαίων, η λειτουργία του χρηματοπιστωτικού τομέα και της στατιστικής υπηρεσίας θα επιτηρούνται με μεγάλη προσοχή από την Κομισιόν, ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα δεν θα παρεκκλίνει από την τροχιά», έγραφαν λίγες ώρες μετά την απόφαση του συμβουλίου κορυφής οι «Financial Times». Κλιμάκια από τις Βρυξέλλες θα επισκέπτονται τακτικά την Αθήνα και θα επιβλέπουν την υλοποίηση των μέτρων.
Η υλοποίηση των δεσμεύσεων
Ο πρώτος στόχος παραμένει το να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Αύριο και μεθαύριο, από τις συνεδριάσεις του eurogroup και του Ecofin στην Αθήνα περιμένουν εξειδίκευση των αποφάσεων.
Το βάρος της υλοποίησης των δεσμεύσεων πλέον πέφτει στον κρατικό μηχανισμό. Κι εδώ έγκειται ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης. «Ξέρουμε όλοι την κατάσταση, όμως πρέπει μ' αυτόν το μηχανισμό να έχουμε σύντομα αποτελέσματα», σημειώνει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. Πώς θα γίνει αυτό; Αλλού θα γίνουν κινήσεις by pass και αλλού είναι πιθανόν να δοθούν κίνητρα. «Η ανάθεση του ελέγχου των στοιχείων των εταιρειών σε ορκωτούς ελεγκτές και η πίεση στους πολίτες να μαζεύουν αποδείξεις είναι κινήσεις που απαντούν στις αδυναμίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού», προσθέτει ο συνομιλητής μας. Παράλληλα, στο υπουργείο Οικονομικών, που αντιλαμβάνονται ότι η μείωση αποδοχών των εφοριακών πιθανόν να έχει επίπτωση στην απόδοσή τους, εξετάζουν το ενδεχόμενο για την παροχή κάποιων οικονομικών κινήτρων συνδεδεμένων με την αποτελεσματικότητά τους.
Την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο ν' αναλάβει «υψηλή εποπτεία» της διαχείρισης του ΕΣΠΑ ο Θ. Πάγκαλος. Πρόκειται ουσιαστικά για «βοήθεια» στη Λούκα Κατσέλη, με στόχο να τρέξουν πιο γρήγορα τα προγράμματα και να εισρεύσει χρήμα στην αγορά.
Οι κινήσεις αυτές γίνονται δίχως ισχυρή πολιτική πίεση (η Κομισιόν έχει παρέμβει μέσω του Μ. Μπαρόζο, ζητώντας από τον Α. Σαμαρά να «βάλει πλάτη»), αλλά αναμένονται μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις μόλις αρχίσουν να γίνονται αισθητές στην τσέπη οι μειώσεις στους μισθούς, οι αυξήσεις στους φόρους και θεσμοθετηθούν τα νέα όρια για τη συνταξιοδότηση. Επίσης, αναμένεται σημαντική άνοδος της ανεργίας και λουκέτο σε πολλές μικρές επιχειρήσεις, που δεν θα αντέξουν στην πίεση. Ο Γ. Παπανδρέου βγαίνει ο ίδιος μπροστά (δεν μιλάμε πια για αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου) και δίνει δραματικούς τόνους στην υπόθεση. Ξέρει ότι αν δεν περάσουμε τις εξετάσεις στους επόμενους δύο μήνες, τότε μας περιμένουν πολύ χειρότερα, τα οποία είναι αμφίβολο αν η κυβέρνηση θα μπορεί να διαχειριστεί.

www.enet.gr

Όπου φτωχός και η μοίρα του….

Σε καθεστώς στρατιωτικού πραξικοπήματος βρίσκεται από χθες η Νιγηρία μετά από την ανατροπή του προέδρου της χώρας Μαμαντού Τάντζα. Οι στρατιώτες κρατούν τον πρόεδρο σε στρατόπεδο έξω από την πρωτεύουσα ενώ ο επικεφαλής των πραξικοπηματιών Αντάμου Χαρούνα δήλωσε ότι «η επιχείρησή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία».

Η Νιγηρία είναι μια από της πιο φτωχές χώρες του κόσμου, όμως κάποιοι ξέρουν να εκμεταλλεύονται πολύ καλά και τον λαό και τη χώρα η οποία είναι τρίτη στον κόσμο στην παραγωγή ουρανίου. Οπότε προφανώς εδώ μιλάμε για μεγάλο «μπογιόκο» το οποίο δεν κατέληξε μέχρι στιγμής ποτέ στους ανθρώπους της χώρας που λιμοκτονία πάει σύννεφο…

Για ώρες επικρατούσε ασάφεια στην περιοχή σχετικά με το τι έχει συμβεί, μέχρι που ο συνταγματάρχης Γκουκόγε Άμπντουλ Καρίμου, εκπρόσωπος των στρατιωτικών, εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση για να ενημερώσει σχετικά με το πραξικόπημα.

"Το Ανώτατο Συμβούλιο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας (CSRD) αποφάσισε να καταργήσει το Σύνταγμα της έκτης δημοκρατίας και να διαλύσει όλους τους θεσμούς. Ζητάμε από το λαό να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να παραμείνει ενωμένος, ακολουθώντας τα ιδανικά του CSRD, που θα μπορέσει να κάνει τον Νίγηρα παράδειγμα δημοκρατίας και καλής διακυβέρνησης", επισήμανε στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος Τάντζα είχε αποφασίσει να επεκτείνει παράνομα την θητεία του και να δώσει στον εαυτό του τη δυνατότητα μια ακόμα θητείας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους αρχηγούς του στρατού της χώρας που έφτασαν έως και στην κατάληψη της εξουσίας. Η Οικονομική Κοινότητα Δυτικοαφρικανικών Κρατών είχε διαγράψει την χώρα μετά την απόφαση του Τάντζα να επεκτείνει την θητεία του, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στη χώρα αφού ένιωθαν ότι χάνουν τα συμφέροντα τους στην περιοχή.ΠΗΓΗ

Έκλεψαν όπλα από σκοπευτικό σύλλογο στην Καλλιθέα

ΠΗΡΑΝ 6 ΠΙΣΤΟΛΙΑ, 4 ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΑ ΚΑΙ 9.000 ΣΦΑΙΡΕΣ

Άγνωστοι, άρπαξαν όπλα και σφαίρες από σκοπευτικό σύλλογο στην Καλλιθέα. Οι δράστες έκλεψαν από το σκοπευτικό σύλλογο στην οδό Σκίππη 9-11, 6 πιστόλια 4 περίστροφα και περισσότερες από 9000 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων...



...Η αστυνομία ερευνά για πιθανά στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.