Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Απώλεια εθνικής κυριαρχίας χωρίς πόλεμο!


Εδώ και χρόνια η Ελλάδα ξοδεύει τεράστια ποσά σε πολεμικούς εξοπλισμούς για να μπορεί υποτίθεται (έτσι μας λένε) να διατηρεί την εθνική κυριαρχία της απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται...Τι ειρωνεία όμως που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έδωσε, χωρίς να πέσει ούτε μια κανονιά μάλιστα, ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας, και μάλιστα...σε Γερμανούς, Γάλλους, Αμερικάνους - σε αυτούς δηλαδή που πουλάνε τα όπλα που θα υπερασπίσουν -υποτίθεται- την εθνική μας κυριαρχία, για την οποία τόσα και τόσα έχουμε πληρώσει σε αυτούς, και συνεχίζουμε να πληρώνουμε: "Η ελληνική κυβέρνηση έχει από καιρό ζητήσει την συνεργασία με το ΔΝΤ … Η διαδικασία στην οποία έχουμε μπει είναι μια διαδικασία επιτήρησης.

Δεν το κρύβω και δεν πρέπει να το κρύβουμε. Το έχω πει με τον πιο καθαρό και απόλυτο τρόπο. Οτι έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας αφαιρείται και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας". Για μια ακόμα φορά, η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας χάνεται, μερικώς έστω, και για μια ακόμα φορά οι "πατριώτες"(=πατριδοκάπηλοι, που καπηλεύονται την έννοια της πατρίδας για τα δικά τους συμφέροντα) δε βγάζουν άχνα, απ' ότι φαίνεται μια χαρά συνεργάζονται με το νέο καθεστώς.
"Απειλούν την Ελλάδα, απειλούν την Ελλάδα, απειλούν την Ελλάδα", μόνο αυτό έλεγαν (με τα απαραίτητα ουρλιαχτά συνήθως), και τώρα που επίσημα η Ελλάδα χάνει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας δε βγάζουν άχνα - γιατί άραγε;
Και μάλιστα η παρέμβαση που έχουμε είναι με -ξεκάθαρο- σκοπό να μειωθούν μισθοί-συντάξεις, να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, να γίνει ακόμα πιο άνισο το σύστημα φορολόγησης, κτλ, κτλ, κτλ. Αλλά και αυτό είναι κάτι που ενοχλεί τους πάντες - μερικοί ευνοούνται από το χτύπημα στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, έτσι δεν είναι;
Είναι καιρός ο λαός να οργανωθεί, για να διώξει όλους αυτούς, ντόπιους και "εισαγόμενους" που τον κορόιδευαν και τον κοροϊδεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου