Τρίτη 21 Απριλίου 2009

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

753 π.Χ. - Οι Ρωμύλος και Ρέμος ιδρύουν τη Ρώμη
43 π.Χ. - Ο Μάρκος Αντώνιος ηττάται στη μάχη της Μούτινα (σημερινή Μοδένα).
1509 - Ο Ερρίκος Η' διαδέχεται τον πατέρα του στο θρόνο της Αγγλίας
1870 - Λήγει η θητεία του Γεωργίου Σκούφου ως δημάρχου Αθηναίων.
1929 - Διεξάγονται εκλογές για την συγκρότηση της Ελληνικής Γερουσίας, κατά τις οποίες εξελέγησαν από τον λαό 92 γερουσιαστές.
1944 - Οι Γαλλίδες αποκτούν δικαίωμα ψήφου.
1945 - Ο Κόκκινος Στρατός μπαίνει στα περίχωρα του Βερολίνου
1960 - Η πρωτεύουσα της Βραζιλίας μεταφέρεται απο το Ρίο ντε Τζανέιρο στη νεότευκτη Μπραζίλια.
1967 - Εκδηλώνεται στην Αθήνα στρατιωτικό πραξικόπημα, γνωστό σαν η Χούντα των Συνταγματαρχών κατά ωμή παραβίαση του τότε Συντάγματος, με αποτέλεσμα την επιβολή του δικτατορικού καθεστώτος (1967 - 1974).
1986 - Καθιερώνεται επισήμως η Σημαία της Ευρώπης, με δώδεκα χρυσά άστρα που σχηματίζουν κύκλο πάνω σε μπλε φόντο.
1989 - Περίπου 100.000 φοιτητές καταλαμβάνουν την πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο
2004 - Ο Μάκι Σαλ διορίζεται πρωθυπουργός της Σενεγάλης.
ΠΗΓΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ WADA ΛΕΕΙ Η Ε.Ε.


Μια απόφαση βόμβα πήρε η επιτροπή που είχαν προσφύγει οι αθλητές κατά της wada αφού απεφάνθη ότι το σύστημα των where abouts είναι «προβληματικό και αντίθετο με τους ευρωπαϊκούς νόμους"! Ζητάει μάλιστα να επανεξετάσει όλο το υπάρχον σύστημα που παραβιάζει βασικούς κανόνες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πόσοι δημοσιογράφοι και ΜΜΕ το έλεγαν αυτό; ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ; Θυμάστε εδώ και έναν χρόνο τι φωνάζει το troktiko; Ότι είναι παράνομος ο τρόπος που γίνονται οι έλεγχοι και γιαυτό η FIFA δεν επιτρέπει
να γίνονται...

αιφνίδιοι στους αθλητές. Μια σφαλιάρα ήταν αυτή στην wada και βέβαια εδώ υπάρχει και άλλο θέμα. Όσοι τιμωρήθηκαν με non show τι θα γίνει αν προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια μετά από αυτή την εισήγηση της Ευρωπαικής ένωσης;


Αναρτήθηκε από troktiko

ΕΙΧΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΝΗΣΙ !!


Με 5 γράμματα ποιος είμαι?

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ (ΣΗΜΑΤΩΝ)

Σάρωσε τα βραβέια Πούλιτζερ η εφημερίδα The New York Times

Πέντε βραβεία Πούλιτζερ απέσπασε η αμερικανική εφημερίδα The New York Times, αφήνοντας πίσω τούς δημοσιογράφους των διαδικτυακών ειδησεογραφικών οργανισμών, οι οποίοι συμμετείχαν φέτος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό.
Τα βραβεία Πούλιτζερ απονεμήθηκαν σε συντάκτες της εφημερίδας για τις κατηγορίες του ρεπορτάζ έρευνας, του διεθνούς ρεπορτάζ, της κάλυψης έκτακτων γεγονότων, του θεματικού φωτορεπορτάζ καθώς και της κριτικής.

Επιπλέον, η εφημερίδα Las Vegas Sun κέρδισε το βραβείο για την κατηγορία της δημόσιας προσφοράς για το ρεπορτάζ της με θέμα τη μεγάλη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στην πόλη του Λας Βέγκας.

Από τους συντάκτες του Διαδικτύου μόνο ένας από την ιστοσελίδα politico.com έφτασε στους φιναλιστ, χωρίς όμως να μπορέσει να αποσπάσει κάποιο βραβείο.
"Τα Πούλιτζερ αντικατοπτρίζουν την υβριδική φύση της δημοσιογραφίας που αποτελεί συνδυασμό του γραψίματος, των φωτογραφιών και της ηλεκτρονικής σύνταξης η οποία έχει μεγάλη σημασία" δήλωσε σε Συνέντευξη Τύπου ο Ζιγκ Γκίσλερ, επικεφαλής των κριτών, ο οποίος δημιούργησε μία ειδική κατηγορία για τις ηλεκτρονικές εφημερίδες.

Στους "ηττημένους" του διαγωνισμού βρέθηκε η εφημερίδα Washington Post η οποία ενώ πέρσι είχε κερδίσει έξι βραβεία, φέτος απέσπασε μόνο ένα.

Τέλος, βραβεία απονεμήθηκαν στις εφημερίδες Los Angeles Times, St. Petersburg Times και Miami Herald.
πηγη
Hellenic Business

ΦΤΕΡΝΙΣΜΑ ΣΕ ΑΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!


Μια κάμερα υψηλής ταχύτητας συλλαμβάνει μερικά φτερνίσματα είναι πολύ εντυπωσιακό
Αλλάγια κακό και για καλό μην πάτε κοντά γιατί υπάρχουν ιώσεις.

STATUS QUO -IN THE ARMY NOW!!!!

ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.

Η Ελλάδα έχει αποστείλει περί τους 130 άνδρες στο Αφγανιστάν. Η αποστολή είναι γνωστή ως Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ) και απαρτίζεται από άνδρες του Πεζικού, του Μηχανικού, των Καταδρομών και άλλων μονάδων.

Τα παλικάρια αυτά βρίσκονται εκεί υπερβαίνοντας το καθήκον της υπεράσπισης της πατρίδος. Όπως και να έχει, η διένεξη με τους Ταλιμπάν δεν αφορά άμεσα την Ελλάδα. Στην περίπτωση της αποστολής της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Θα περιμέναμε λοιπόν ότι το Ελληνικό κράτος θα παρείχε στους άνδρες της ΕΛΔΑΦ κάποιες βασικές υπηρεσίες. Θα σταθώ σε δύο σημεία: τα Αλεξίσφαιρα γιλέκα, και το Internet.

Αλεξίσφαιρα γιλέκα

Ακόμη και οι άνδρες των καταδρομών οι οποίοι εκτελούν επικίνδυνες αποστολές παροχής προστασίας, είναι εφοδιασμένοι με τα παλαιά αλεξίσφαιρα τύπου M69, γνωστά από την χρήση τους στον πόλεμο του Vietnam. Οι Έλληνες στρατιώτες αναγκάζονται να εφοδιάζονται σύγχρονα γιλέκα από την ντόπια αγορά με δικά τους έξοδα. Το γιλέκο μαζί με τις προστατευτικές πλάκες κοστίζει περί τα 250-300 ευρώ στο Αφγανιστάν. Ο μέσος όρος των μηνιαίων απολαβών υπαξιωματικού στις Ειδικές δυνάμεις αγγίζει τα 700 ευρώ.

Η περίπτωση των γιλέκων ίσως ακολουθεί την γνωστή φράση από την εποχή της Ελληνικής αποστολής στο Κοσσυφοπέδιο: «Ο ελληνικός στρατός είναι παντού ίδιος σε εμφάνιση». Τότε, υπό αυτό το σκεπτικό, συνέβαινε το εξής "τραγικό". Οι άνδρες της επίλεκτης Ζ´ ΜΑΚ, οι οποίοι εντός Ελλάδος έφεραν ντουφέκια Μ16 και Μ4, εξοπλίζονταν με το υποδεέστερο ντουφέκι G3. Στο Κοσσυφοπέδιο οι καταδρομείς ανελάμβαναν όλες τις δύσκολες αποστολές και έφεραν εις πέρας το μεγαλύτερο μέρος του έργου της Ελληνικής Ταξιαρχίας ΕΛΔΥΚΟ.

Internet

Οι Αμερικανοί, και αποστολές άλλων χωρών, παρέχουν στους άνδρες τους υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο. Μέσα από αυτό μπορούν να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου και υπηρεσίες διαδικτιακής τηλεφωνίας.

Ο Ελληνικός στρατός δεν παρέχει καμία τέτοια υπηρεσία με αποτέλεσμα οι Έλληνες στρατιώτες να είναι αναγκασμένοι να αγοράσουν κάρτες και να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο της παραπλήσιας Ιταλικής μονάδας. Ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσει κάποιος από την Ελλάδα με δικό του άνθρωπο στην μονάδα είναι μέσω ένος Ελληνικού τηλεφωνικού αριθμού ο οποίος συνδέεται με τους θαλάμους της ΕΛΔΑΦ στο Αφγανιστάν.

Συνήθως οι αποστολές στο Αφγανιστάν διαρκούν έξι μήνες. Η δωρεάν παροχή internet (ίσως από την Cosmote) θα ωφελούσε το έργο των ανδρών μας και θα καθιστούσε την παραμονή τους στην απομακρυσμένη αυτή χώρα λιγότερο δυσβάσταχτη για τους ιδίους και τις οικογένειές τους.
Read more...
Αναρτήθηκε από Ελληνόψυχος

Συνεχίζουν τις Πασχαλινές τους διακοπές

Αυξάνεται σταδιακά η κίνηση στις εθνικές οδούς, αλλά απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς, καθώς σε πολλά σημεία η επιστροφή γίνεται υπό βροχή. Μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στα διόδια του Ρίου. 120.000 οχήματα επέστρεψαν, χθες, από την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και 80.000 από την Αθηνών-Λαμίας.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι η αστυνομική παρουσία στα επικίνδυνα σημεία των εθνικών οδών, στα διόδια, στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων πόλεων.

Στον Πειραιά περίπου 40.000 επιβάτες και 6.000 Ι.Χ. επέστρεψαν τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ από το πρωί της Τρίτης συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων.

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης αναμένονται 29 δρομολόγια από τα νησιά του Αιγαίου. Ανάλογη είναι και η εικόνα στα ΚΤΕΛ, χωρίς, ωστόσο, ιδιαίτερα προβλήματα. Χθες έφθασαν 420 λεωφορεία.

Η Τροχαία αναμένει την επιστροφή των Αθηναίων να ολοκληρωθεί την Κυριακή.
Hellenic Business

O ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!


Τα φοβισμένα πρόσωπα των παιδιών είναι συγκλονιστηκά.Αλλά μια καλύτερη ματιά στο βίντεο θα δείτε τι ανθρωποί είναι ορισμένοι από αυτούς.Στα χαλάσματα ένας τύπος βρίσκει ένα μαύρο ρούχο το πέρνει κρυφά από τούς υπόλοιπους και την κοπανάει
ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!Κανονικό πλιάτσικο!!!

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Η ΜΠΕΑΤΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Η καρδιά σου σε πρόδωσε εμείς όμως μεγαλώσαμε με τις ταινίες σου και δεν ξεχνάμε.
ΑΝΤΙΟ ΜΠΕΑΤΑ

ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!


Τα ρακούν το έριξαν στο χορό,κοιτάξτε χαριτωμένα που είναι.

ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΜΕ ΚΑΜΠΥΛΕΣ!!


Εγώ θα έλεγα ότι αυτός ο νεροχύτης που υπάρχει σε πολύ λίγα αεροδρόμια μοιάζει περισσότερο με νεροχύτη Νεροτσουλήθρα έχω άδικο? Ωραία ιδέα πάντως.

Ο ΙΝΔΙΑΝΟΣ-ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ένας Ινδιάνος αποφασίζει ν’ αλλάξει τ’ όνομά του και πηγαίνει στο ληξιαρχείο.
Εκεί τον υποδέχεται ο υπάλληλος.
- Γεια σας, τι θα θέλατε;
- Θα ήθελα ν’ αλλάξω τ’ όνομά μου.
- Για ποιον λόγο; Είναι κακόηχο;
- Όχι, απλά είναι πολύ μακρύ.
- Και ποιο είναι το όνομά σας;
- «Μεγάλος βράχος που ξεκολλά από την κορυφή του βουνού και κατρακυλώντας πέφτει μέσα στα ήρεμα νερά της λίμνης».
- Ωωω… Έχετε δίκιο. Παραείναι μακρύ και δύσκολο το όνομα. Γλωσσοδέτης σε πιάνει μέχρι να το πεις. Και πως θα θέλατε να είναι το νέο σας όνομα;
- «Πλουτς»…

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΟΝΕΙΡΟ ΟΤΙ ΕΤΡΕΧΕ?


Πολύ τρελα αυτός ταυτίστηκε με τον σκύλο και κάνει ακριβώς το ίδιο.
Και να σκεφτήτε ότι οι ζέστες δεν έπιασαν ακόμα.

Φάιναλ φορ: Η εμφύλια κατάρα

Το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να περηφανεύεται για τη συμμετοχή δύο ομάδων του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, που θα διεξαχθεί 1-3 Μαΐου στο Βερολίνο, και να έχει σίγουρη μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα τεθούν αντιμέτωποι στον πρώτο ημιτελικό, αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει την... κατάρα που ακολουθεί τους νικητές των «εμφυλίων».

Στα οκτώ φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, όπου έχουν προκύψει «εμφύλιοι» στα ημιτελικά, μόνο μία φορά ο νικητής που έχει φτάσει στον τελικό έχει σηκώσει και το βαρύτιμο τρόπαιο. Κι αυτό έγινε... κατ΄ανάγκην, το 1994 στο Τελ Αβίβ, όταν και στους δύο ημιτελικούς τέθηκαν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα (Μπανταλόνα με Μπαρτσελόνα από την Ισπανία, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός από την Ελλάδα), με την Μπανταλόνα να κατακτά τελικά το τρόπαιο
HELLENIC business

Βέλο Κορινθίας: Διάρρηξη τράπεζας με λεία 300.000 ευρώ

Περισσότερα από 300.000 ευρώ πήραν οι άγνωστοι που διέρρηξαν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Βέλο Κορινθίας. Οι δράστες εισήλθαν στην τράπεζα από το πίσω παράθυρο του υποκαταστήματος και αφού απενεργοποίησαν τον συναγερμό άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο με τη χρήση οξυγόνου.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό από την ώρα που έγινε γνωστή η διάρρηξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων.

Η διάρρηξη εκτιμάται ότι έγινε τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα.
Hellenic Bussines

Indymedia = Soros . To κεφάλαιο κάνει την επανάστασή του!


Επειδή πολλοί συνεχίζουν να ΜΗΝ πιστεύουν ότι πίσω από τα Indymedia βρίσκονται οι μεγαλύτεροι κεφαλαιοκράτες της γης που κάθε άλλο παρά «επανάσταση» επιθυμούν... σας δίνουμε αναφορές σε χρηματοδοτήσεις του Soros από ιστοσελίδες του Indymedia για «κατά παραγγελίαν δράση κι επανάσταση» .

Δεν περιμένουμε φυσικά να κρατούν βιβλία εσόδων-εξόδων και να εκδίδουν θεωρημένα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών οι οργανώσεις που προκάλεσαν 200.000.000 ευρώ ζημιών σε αθώους καταστηματάρχες και περιπτεράδες. Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες χρηματοδοτήσεις πηγαίνουν προσωπικά στα «κεφάλια» των Indymedia κι όχι σε κάποιο συλλογικό όργανο. Κατόπιν τα «κεφάλια» βγάζουν τη λίστα με τους στόχους και ο στρατός των αναρχοπιθήκων εκτελεί γράμμα προς γράμμα την παραγγελία. Υπόθεση εκβιασμού από το Indymedia έφερε στο φως και ο Ελεύθερος Τύπος

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=27648

Ούτε μας φάνηκε παράξενο ότι όποτε συλλαμβάνουν «αναρχικούς» αποκαλύπτεται ότι είναι γόνοι πλουσίων και κάτοικοι Βορείων Προαστίων. Τα Indymedia εκπροσωπούν την επανάσταση του κεφαλαίου εναντίων των μεροκαματιάρηδων. Άλλωστε ΠΟΙΟΙ από τους ηγέτες των κομμάτων που «καπελώνουν» τους αναρχικούς έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους ή γνωρίζουν τι σημαίνει μεροκάματο; ΚΑΝΕΙΣ!

http://macedonia-greece.blogspot.com

ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ-ΟΙ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟΙ (ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ)ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑΚΙΑ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ..

Geneva Fox..Χαμός έγινε χθες στην Γενεύη κατά την διάρκεια της ομιλίας του Ιρανού προέδρου Mahmoud Ahmadinejad για τις φυλετικές διακρήσεις ! Αλλοι μπήκαν μέσα απέξω άλλοι σηκώθηκαν και έφυγαν και άλλοι χειροκροτούσαν ούτε ποδοσφαιρικός αγώνας!...ASUNCION, Paraguay (CNN) ..Μπλεξίματα έχει ο παραγουανός Πρόεδρος Fernando Lugo καθώς μια δεύτερη γυναίκα η Benigna Leguizamon τον κατηγορεί ότι έχει έναν γυιό μαζί της από το 2002!...Washington (CNN) - Την αποστολή 21.000 περισσοτέρων στρατευμάτων στο Αφγανιστάν ζήτησαν οι στρατιωτικοί από τον Obama υποσχόμενοι να κερδίσουν τον πόλεμο! Έτσι τις επόμενες εβδομάδες θα ενταχθούν επιπλέον 8000 πεζοναύτες!...Somali..Οι γυναίκες στη Σομαλία, την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Baidoa, έχουν διαταχθεί να φορούν ισλαμικό φόρεμα από αυτή την εβδομάδα διαφορετικά θα φυλακίζονταί!, σύμφωνα με έναν κάτοικο της Σομαλίας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Την διαταγή εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα το Al-Shabaab, η ριζοσπαστική ισλαμική πολιτοφυλακή που ελέγχει την πόλη!..Washingkton..Ο Πρόεδρος Obama επιβεβαιώνει με χθεσινές δηλώσεις του τη στήριξη του στην CIA που παραμένει όπως δήλωσε το κλειδί για την προστασία των ΗΠΑ, λίγες ημέρες μετά την αποδέσμευση σημειωμάτων για τις τεχνικές ανάκρισης που χρησιμοποιεί!...
Αναρτήθηκε από DIAPORON-BL

ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΚΛΑΒΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


Εκαναν διαμαρτυρία για τα δικαιώματα τους οι γυναίκες στο Αφγανισταν και οι λεβεντες τις έκραξαν γιατί τις θέλουν σκλαβες.Εχουμε μπόλικους έδω σαν αυτούς Θαυμάστε τους!!!