Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΄΄ΑΓΡΙΕΣ΄΄ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δε θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή της έκθεσης Agrotica oι κατασκευαστές επίπλου!


Ως αντίποινα για τα προβλήματα που δημιουργούν στη έκθεση Furnidec τα μπλόκα των αγροτών.
Ο..."κοινωνικός αυτοματισμός" σε όλο του το μεγαλείο.

Με αντίποινα προτίθενται να απαντήσουν στο «σαμποτάρισμα», όπως το αποκαλούν, της Furnidec από τους αγρότες, οι κατασκευαστές επίπλου της βόρειας Ελλάδας.
Σύμφωνα με ομόφωνη απόφασή τους, δε θα επιτρέψουν την υλοποίηση της 23ης Agrotica (3-7 Φεβρουαρίου), παρατάσσοντας στους χώρους της έκθεσης τα 250 φορτηγά τους και μη αποσύροντας τα εμπορεύματά τους από τα περίπτερα!
Ο...
εκπρόσωπος της επιτροπής κατασκευαστών επίπλου Β. Ελλάδας, Άγγελος Στίνης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την αγανάκτηση του κλάδου και υποστήριξε πως η Furnidec Business (22- 25 Ιανουαρίου), κινδυνεύει με αποτυχία. Όπως εξήγησε, οι περισσότεροι Βαλκάνιοι συνάδελφοί τους ακυρώνουν τα προκαθορισμένα τους ραντεβού, ισχυριζόμενοι ότι «αδυνατούν» να εισέλθουν στη χώρα μας.

«Περιμένουμε τη Furnidec, ώστε να πάρουμε μια οικονομική ανάσα και οι αγρότες αδιαφορώντας για τις παρενέργειες των πράξεών τους, λειτουργούν ως επιπλέον βαρίδιο στην επιβίωσή μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Στίνης.

Πάντως, από την πλευρά της, η διοργανώτρια Helexpo, εξετάζει νέους τρόπους εισόδου των Βαλκάνιων στη χώρα και δεν αποκλείεται να έρθουν τελικά στη Θεσσαλονίκη με αεροπλάνο, σύμφωνα με την Τόνια Νικολαΐδου, που είναι υπεύθυνη διοργάνωσης της Furnidec Business.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Helexpo, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, τόνισε ότι μη πραγματοποίηση της Agrotica πλήττει βασικά την πόλη Θεσσαλονίκης αλλά και εταιρίες του αγροτικού κλάδου - εγχώριες και ξένες - και μετά τους ίδιους τους αγρότες. Στο πλαίσιο αυτό, διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα εξεταστεί και σε κάθε περίπτωση θα γίνει κάθε προσπάθεια προκειμένου μια τέτοια ενέργεια να αποτραπεί.

Πάντως, όπως ανακοινώθηκε, τη Δευτέρα το πρωί η Επιτροπή Κατασκευαστών Επίπλου Β. Ελλάδας και οι εκθέτες της Furnidec θα συνεδριάσουν εκ νέου, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.


Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/01/agrotica-o.html#ixzz0dMzdg488

ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ: μας, φέρεσθε σαν να είμαστε απόπαιδα και τρέχετε να αγκαλιάσετε και να βάλετε στο σπίτι σας τους γυρολόγους που έχουν πλημμυρίσει την Ελλάδ


Ιθαγένεια γιά αλλοδαπούς-μετανάστες στην Ελλάδα και Απόδημος Ελληνισμός


Απευθύνομαι κατά κύριο λογο προς την παρούσα κυβέρνηση που έχει και την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας αλλά τα σχόλια, επισημάνσεις, παραπονά μου είναι διαχρονικού χαρακτήρα και αφορούν όλους τους εν Ελλάδι αδελφούς μας.

Γεννήθηκα στην Ελλάδα, τελείωσα πανεπιστήμιο, υπηρέτησα την θητεία μου, έλαβα μέρος σε πολεμική αποστολή προς την Κύπρο το 1974, και στην ηλικία των 26 ετών έγινα μετανάστης στον Καναδά. Έγινα Καναδός πολίτης, προόδευσα (δεν υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες για να μην κατηγορηθώ για αυτοπροβολή), αλλά διατήρησα την Ελληνική μου υπηκοότητα και ποτέ δεν σταμάτησα να ενδιαφέρομαι και να ασχολούμαι με τα της Ελλάδος. Προφανώς δεν είμαι ο μόνος, αλλά οπωσδήποτε δεν μπορώ να θεωρηθώ ότι αντιπροσωπεύω τον μέσο όρο. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ομογενών στον Καναδά δεν κάνει τρία ταξίδια τον χρόνο στην Ελλάδα, δεν επενδύει σε σύγχρονες γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα, ούτε ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του σε δραστηριότητες που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν υποτιμητικά «εθνική δράση».
Με αυτά τα ολίγα σαν εισαγωγή και με αφορμή τις προτεινόμενες αλλαγές στον νόμο για την Ελληνική Ιθαγένεια-Υπηκοότητα, θα ήθελα να παραθέσω μερικές πραγματικότητες που με προβληματίζουν και που νομίζω αποδεικνύουν ότι εσείς οι εν Ελλάδι Έλληνες μας έχετε γράψει εμάς τους ξενιτεμένους αδελφούς σας εκεί που μελάνι δεν πιάνει.

1. Πως θα πρέπει να αισθανόμαστε εμείς οι ομογενείς (δηλ. 2-3 εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΕΣ) που όταν ζητάμε να μας επιτρέψετε να ψηφίζουμε στον τόπο διαμονής μας (κάτι το οποίο είναι συνταγματικό μας δικαίωμα και θα έπρεπε να μας το διασφαλίζει ένα ''κράτος δικαίου'') μας λέτε (απευθύνομαι σε όλους ανεξαρτήτως κομματικής διάκρισης) ότι αυτό απαιτεί να το εγκρίνουν τα 2/3 της βουλής, ενώ τώρα για ν' αποδοθεί η υπηκοότητα (και σύντομα, μετά από προσφυγές στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια και πλήρη δικαιώματα Έλληνα πολίτη) σε νόμιμους και παράνομους μετανάστες στη Ελλάδα, αρκεί μόνο η απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής (και τελικά, η απλή πλειοψηφια της βουλής) διότι αυτό απαιτεί το ''κράτος δικαίου''!

2. Πως θα πρέπει να αισθανόμαστε εμείς οι ομογενείς που πήραμε τα μάτια μας και φύγαμε για ένα καλύτερο μέλλον αλλά και για να ''αραιώσουν τα σκόρδα στην ψωροκώσταινα'' και για να χορτάσετε και εσείς ψωμί, αλλά τώρα που ''τα παιδιά του χασάπη χορτάσανε κρέας φτιάχνουν και δαχτυλίδια με τα άντερα'' μας, φέρεσθε σαν να είμαστε απόπαιδα και τρέχετε να αγκαλιάσετε και να βάλετε στο σπίτι σας τους γυρολόγους που έχουν πλημμυρίσει την Ελλάδα. Σκεφθήκατε το πολύ πραγματικό ενδεχόμενο ότι η κόρη σας μπορεί ''αύριο'' να σας φέρει στο σπίτι ένα μαυράκι κουλούκι; Πόσο προετοιμασμένη είναι η Ελληνική κοινωνία για τέτοιες ''καινοτομίες'';

3. Πως θα πρέπει να αισθανόμαστε εμείς οι ομογενείς (και τα αδέλφια μας ναυτικοί) που για πολλές δεκαετίες στηρίζαμε τους προϋπολογισμούς της Φτωχομάνας Ελλάδος και τώρα που χρειαζόμαστε την βοήθεια της για να μπει λίγο φρένο στον αφελληνισμό μας, η κουτοπόνηρη μάνα, αφού πρώτα έδιωξε τα παιδιά της γιατί δεν μπορούσε να τα ταΐσει, ψάχνει τώρα για ψυχοπαίδια να της κάνουν τα θελήματα. Έχει άραγε κανένας σκεφθεί ότι η δυνατότητα ψήφου στον τόπο διαμονής μας μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία, για να αρχίσουν οι ομογενείς να ασχολούνται και πάλι με την ελληνική τους υπόσταση;

4. Είναι καιρός να γίνει κατανοητό ότι έχει πλέον περάσει η εποχή που οι απόδημοι υπήρχαν μόνο για να τρέχουν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Δεν είναι όλοι οι ομογενείς επιστήμονες διεθνούς ακτινοβολίας ούτε επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Οι ομογενείς έχουν και ανάγκες και προβλήματα και χρειάζονται χείρα βοηθείας.
Αντί να ψάχνετε να βρείτε το πως θα χρησιμοποιήσετε τους ομογενείς για να προωθήσετε τις διάφορες πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης, θα πρέπει να συνηθίσετε στο ερώτημα «τι ποσοστό του Ελληνικού προϋπολογισμού διατίθεται εφέτος σε προγράμματα για τους ομογενείς».
Αντί να έρχονται οι εκπρόσωποι των κομμάτων (και οι διπλωμάτες) να μας κάνουν ''διαλέξεις'' και να φεύγουν, θα πρέπει να συνηθίσετε στο να έρχεσθε και να μας ακούτε, καταγράφοντας τις ανάγκες μας και τα προβλήματα μας (θα είναι και αυτό μια καλή αρχή).

5. Συχνά, όταν παραπονιόμαστε για διάφορα ευτράπελα στην Ελλάδα (π.χ. ουρές στις τράπεζες και τις δημόσιες υπηρεσίες, οδικές παραβάσεις κτλ), και κάνουμε σύγκριση με την καλύτερη κατάσταση που υπάρχει στην Αμερική, μας απαντούν: Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι Αμερική.
Τώρα όταν πολλοί ομογενείς κρούουν τον κώδωνα για τις προτεινόμενες αλλαγές στον νόμο για την Ελληνική υπηκοότητα, δεχόμαστε το επιχείρημα ότι θα έπρεπε να μην ξεχνάμε ότι και εμείς κάποτε σαν μετανάστες επήγαμε στην Αμερική αλλά αυτοί μας έδωσαν υπηκοότητα. Πόσο γρήγορα και βολικά ξεχάσατε ότι η Ελλάδα δεν είναι Αμερική. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει ακόμα τεράστια διαφορά.

Πρώτον, η Αμερική (Αμερική=ΗΠΑ, Καναδάς) είχε (και σε αρκετό βαθμό έχει ακόμη) πολλά εφόδια (πλούτο, οργάνωση, κράτος δικαίου, κτλ) για να κερδίσει την καρδιά και αφομοίωση του μετανάστη, ενώ η Ελλάδα προσφέρει μόνο μια θέση κάτω από τον ήλιο, και άπλετη διαφθορά.

Δεύτερον, στην Αμερική υπάρχουν (καλομελετημένοι) νόμοι που εφαρμόζονται ενώ στην Ελλάδα οι νόμοι γίνονται στο ποδάρι και στην τελική ανάλυση όλα διαστρεβλώνονται, παρακάμπτονται και ''για τους ημετέρους'' επιτρέπονται.

Εάν κάποιος διαφωνεί, ας εξετάσει πως γίνονται οι προαγωγές και προσλήψεις καθηγητών στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (και αν η στοχοποίηση θεωρείται αυθαίρετη, ας εξετάσει η κυρία Υπουργός τον φάκελο διορισμού του Αναπληρωτή Καθηγητή Λαχανοκομίας το περασμενο καλοκαιρι). Μια και το έφερε η κουβέντα, αυτός είναι ένας άλλος τομέας, όπου όλες οι κυβερνήσεις απέτυχαν να σταθουν στο υψος των περιστάσεων, και οι γενικές συνελεύσεις των καθηγηταραδων λειτουργούν σαν μαφιόζικες φαμίλιες.
Και μην βιαστεί κανένας να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ΟΛΟΙ οι ομογενείς που ξεσηκώνονται εναντίον του προτεινομένου νόμου είναι συντηρητικοί, οπισθοδρομικοί, απληροφόρητοι, εθνικιστές κτλ. Αυτές τις καταστάσεις τις έχουμε ζήσει στο πετσί μας και μπορούμε να συγκρίνουμε και να προβλέψουμε τα αποτελέσματα. Θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον ο Πρωθυπουργός (αλλά και πολλοί από τους Υπουργούς του), σαν πρωην μετανάστης, θα είχε ποιο σφαιρική αντίληψη πάνω στο θέμα. Δυστυχώς όμως, πολλοί Έλληνες που πηγαίνουν στην Αμερική (στο εξωτερικό γενικά) για σπουδές, και μετά από λίγα χρόνια γυρνούν στην Ελλάδα χωρίς να ζήσουν και εργαστούν στην Αμερική, φέρνουν στην Ελλάδα μια επιφανειακή αντίληψη της αμερικανικής κοινωνίας. Και όλοι ξέρουμε ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της άγνοιας.
Τα αποτελέσματα είναι ακόμη τραγικότερα όταν υπεισέρχεται και η πολιτική σκοπιμότητα.

Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι βαριά κουβέντα αλλά πως μπορεί κανένας να εξηγήσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση προτείνει ημίμετρα τα οποία θα οδηγήσουν στην δημιουργία πολιτών δυο ταχυτήτων (δηλ. πολίτες με περιορισμένα δικαιώματα και πολίτες με πλήρη δικαιώματα). Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με βασικές αρχές του κράτους δικαίου και ότι με την πρώτη προσφυγή σε κατάλληλο (competent) δικαστήριο «και οι τελευταίοι εσονται πρώτοι»;

ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ!

Εύχομαι ολόψυχα να είμαι μακριά ξημερωμένος, but, in any event, think again!...First, for your own good. Εμείς, έτσι ή αλλιώς, την κάψαμε την καλύβα μας!

Με πατριωτικούς χεραιτισμούς,
Dr. A. P. (Tom) Papadopoulos
Senior Research Scientist, Agriculture and Agri-Food Canada (1980-present)
Assistant Professor, Aristotle University of Thessaloniki (June-August 1991)
Adjunct Full Professor, Laval University (1996-present)
Adjunct Full Professor, University of Windsor (1999-present)
Adjunct Full Professor, University of Guelph (2006-present)

Ileos Zavarakatranemia
πηγή

Της αφαίρεσαν το νεφρό αφού την έσυρε τσαντάκιας



Μια επιλοχίας έπεσε θύμα ληστείας από τσαντάκια στο Μενίδι. Η γυναίκα αντιστάθηκε με συνέπεια να ο τσαντάκιας να τη σύρει και να την τραυματίσει σοβαρά. Στη συνέχεια...

διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση όπου της αφαιρέθηκε το νεφρό και πλέον νοσηλεύεται στην εντατική. Έχει ξεφύγει το πράγμα από τα χέρια σας κύριε Χρυσοχοίδη και αν δεν το έχετε καταλάβει σας το λέμε εμείς. Κάντε κάτι, γιατί η κατάσταση σε ότι αφορά την εγκληματικότητα είναι δραματική.

Ελλάδα, εθνική κυριαρχία και…ομόλογα (!)


Τι είπαν πάλι τα άτομα; Το BananiaGr νιώθει πως ακόμα μια φορά επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες που έχει εκφράσει και στα προηγούμενα άρθρα περι χρεοκοπίας και χρέους της Ελλάδας, και ποιο μπορεί να είναι το τίμημα. Μα καλά, τι ήταν πάλι αυτό που βγήκαν και είπαν κάποιοι; Θα τρελαθούμε τελείως;

“……..Η Ευρωζώνη δεν θα διασπαστεί, αλλά η λύση σε αυτή την κρίση θα είναι η παραχώρηση «λίγης» από την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, εξηγεί η RBS. «Όσο περισσότερη εθνική κυριαρχία χάνει η Ελλάδα, τόσο καλύτερες θα είναι οι προοπτικές των ομολόγων», τονίζει…..”

Δεν άκουσα;

Πως είπατε;

Ορίστε;

Συγνώμη κύριοι, ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ; ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ;

Τι ερμηνεία μπορεί να δώσει αυτή η αμφιλεγόμενη δήλωση;

Τα «γυρίζει» υπέρ της Ελλάδας η Royal Bank of Scotland

Έπειτα από τα χθεσινά, υποστηρικτικά σχόλια της Morgan Stanley, η Ελλάδα βρίσκει έναν ακόμα απρόσμενο σύμμαχο. Η Royal Bank of Scotland, μία από τις τράπεζες που τηρούσε ιδιαίτερα αυστηρή στάση απέναντι στη χώρα στην κρίση αυτή, δείχνει να αλλάζει γνώμη. «Τα spreads των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να παραμείνουν ευμετάβλητα στις επόμενες εβδομάδες (μεταξύ άλλων, λόγω της προσφοράς), αλλά τώρα κοιτάμε τα σημεία εισόδου για να αγοράσουμε ελληνικά ομόλογα, καθώς η υστερία περί διάσπασης της ΟΝΕ μετριάζεται», αναφέρει χαρακτηριστικά σημερινή ανάλυση της βρετανικής τράπεζας. Η Royal Bank of Scotland θεωρεί ότι η πρόσφατη δήλωση του Trichet που τρόμαξε τις αγορές (ότι καμία χώρα μέλος της Ευρωζώνης δεν θα έχει ειδική μεταχείριση) αποδεικνύει ότι ο έλεγχος της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας έχει περάσει πλέον στις ευρωπαϊκές αρχές. «Ο Trichet δεν θα ήταν τόσο απότομος εάν η χώρα αντιμετώπιζε άμεσο κίνδυνο χρηματοδότησης», επισημαίνουν οι αναλυτές της.

Η Ευρωζώνη δεν θα διασπαστεί, αλλά η λύση σε αυτή την κρίση θα είναι η παραχώρηση «λίγης» από την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, εξηγεί η RBS. «Όσο περισσότερη εθνική κυριαρχία χάνει η Ελλάδα, τόσο καλύτερες θα είναι οι προοπτικές των ομολόγων», τονίζει. Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα δεν βλέπει άμεσο κίνδυνο χρηματοδότησης (δηλαδή χρεοκοπίας) και περιμένει η μεταβλητότητα στα ομόλογα να δώσει ένα καλό σημείο εισόδου.

isotimia

Σε τι κόσμο θα ζήσω μπαμπά;


Μακάρι να ήταν παραμύθι...

Έθνος καταρρέων που αδυνατεί να αντιληφθεί ακόμη και αυτή την ίδια την κατάρρευσή του, την διάλυσή και τον διασυρμό του, μοιάζει σήμερα το πλήθος των πολιτών της χώρας που λέγεται Ελλάδα.
Είναι τόσο μεγάλη η σαπίλα και η διαφθορά, είναι τόσο οικτρή η άποψη «ζήσε για το σήμερα», που εμβρόντητος στέκεται ο καθείς επισκέπτης της χώρας ή και όλοι εκείνοι που εκ του μακρόθεν παρακολουθούν επί χρόνια τα τεκταινόμενα εντός της Ελλάδας. Δικαίως λοιπόν αναρωτιούνται όλοι: Ως πού θα πάει αυτό; Μέχρι πότε θα πέφτουν οι Έλληνες; Πότε επιτέλους θα καταλάβουν πως κάνουν όλα όσα απαγορεύονται και αποφεύγουν όλα όσα πρέπει;
Κάποτε, ένας πολύ πλούσιος κάλεσε έναν φιλόσοφο να τον επισκεφθεί στην πλουσιότατη οικία του. Πραγματικά, ο φιλόσοφος επισκέφθηκε τον πάμπλουτο συμπολίτη του και δέχθηκε να περιηγηθεί στους χώρους του παλατιού από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του. Παντού υπήρχαν χρυσοί κίονες, ασήμια και καλλιτεχνήματα με ελεφαντόδοντο. Σπάνιες πολύτιμες πέτρες ήταν διάσπαρτες για να τονίζουν τον πλούτο αλλά και για να εμπλουτίζουν χρωματικά τους χώρους στους οποίους βρισκόταν. Πισίνες με θερμαινόμενο νερό ή ακόμη και με γάλα, αρώματα και πλούσια ντυμένοι υπηρέτες υπήρχαν παντού… Πανάκριβα μάρμαρα και γρανίτες, φροντισμένα από ειδικούς τεχνίτες που είχαν έρθει από πολύ μακριά για να χτίσουν αυτό το παλάτι… Ήταν πραγματικά ένα σπίτι στο οποίο κυριαρχούσε ο πλούτος και η ομορφιά…
Περπατώντας ο φιλόσοφος και έχοντας δίπλα του πάντα τον πανευτυχή πάμπλουτο ιδιοκτήτη, κάποια στιγμή ένιωσε ένα φλέμα να εμποδίζει τον λαιμό του. Έβηξε και δυστυχώς, το φλέμα βρέθηκε στο στόμα του… Κοίταξε τότε γύρω του ο φιλόσοφος… κοίταξε αριστερά, κοίταξε δεξιά, κοίταξε και κάτω… Τελικά, γύρισε προς τον ιδιοκτήτη και τον έφτυσε στο πρόσωπο…
Ξαφνιασμένος αυτός, τον ρώτησε οργισμένος: Τι κάνεις άνθρωπέ μου;
Τότε ο φιλόσοφος κοιτώντας τον του είπε με απλοϊκότητα: Άρχοντά μου, κοίταξα ολόγυρά μου και παντού υπήρχε τόσος πλούτος και τόση ομορφιά, ακόμη και τα ρούχα σου είναι τόσο όμορφα και ακριβά, που αποφάσισα να φτύσω στο ευτελέστερο που υπήρχε μπροστά μου…
Πράγματι, ο πάμπλουτος αυτός ο άνθρωπος, είχε καταφέρει να μεταβάλει τον εαυτό του στο ευτελέστερο των πάντων… Προσπαθούσε να αποκτήσει και να επιδείξει τα αποκτήματα του πλούτου του… Είχε κάνει σκοπό της ζωής του να μαζεύει χρήματα και να τα επενδύει σε μία χωρίς λόγο επίδειξη… Με αποτέλεσμα, να μεταβληθεί ο ίδιος στο μικρότερης αξίας «αντικείμενο» που υπήρχε στο σπίτι του…
Τι γίνεται όμως στην δική μας καθημερινή ζωή; Μήπως εμείς δεν ζούμε για το σήμερα, χωρίς να νοιαζόμαστε για το αύριο; Μήπως εμείς δεν τρέχουμε να αποκτήσουμε με κάθε τρόπο το χρήμα που θα μας φέρει την επίπλαστη ευτυχία; Βέβαια, ο αγώνας προς τον πλουτισμό γίνεται κατ’ αναλογίαν… Δηλαδή, όσοι βρίσκονται σε υψηλά αξιώματα επιδιώκουν και αποκτούν περισσότερα από τους άλλους που βρίσκονται… χαμηλότερα… Σαπίλα και διαφθορά παντού…
Μία κοινωνία πολιτών που δεν νοιάζεται για το αύριο, δεν την ενδιαφέρει το «κοινό καλό» και χωρίς να παράγει εισπράττει πλούτο από όπου μπορέσει… Άλλος κλέβοντας, άλλος εξαπατώντας, άλλος με συμφωνίες που πληρώνουν κάποιοι τρίτοι… Ελλάδα, η χώρα της κομπίνας, της αρπαχτής και του «δε βαριέσαι αδελφέ…».
Πού πάμε όμως; Το λογικό αδιέξοδο οδηγεί σε βαθύ πηγάδι, μέσα από το οποίο λίγοι και πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να βγούνε… Όλα αυτά, όμως, ίσχυαν και δεν ισχύουν πλέον… Σήμερα οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τον ορίζοντα και έχουν πέσει στο «πηγάδι». Όλοι περιμένουν το θαύμα και σχεδόν όλοι αρνούνται να «κουνήσουν τα χέρια τους» για να μπορέσει να συμβεί κάτι και να αρχίσουν να ανεβαίνουν προς τα επάνω, προς το φως, προς την ελπίδα…
Τι έχουμε παραδώσει στους νέους; Τι εικόνες και τι διδάγματα τους έχουμε δώσει; Τις κομπίνες; Τα ψέματα, τις απάτες και τις αρπαχτές; Την ‘κονόμα και τον πολιτισμό του καναπέ; Μεμψίμοιροι, άβουλοι και καλοπερασάκηδες, βολεμένοι στο σύστημα ή περιμένοντας το «βόλεμα» από τον κουμπάρο του κουνιάδου του ξαδέλφου που τα έχει με έναν gay ο οποίος γνωρίζει κάποιον σε υπουργείο… Αυτοί είμαστε… και όταν κάποιοι αγωνίζονται, τρέχουμε να θυμηθούμε το δικό μας συμφέρον (πόσο άραγε το γνωρίζουμε;) και βρίζουμε εκείνους που αγωνίζονται και θα έπρεπε να λειτουργούν ως φωτεινά παραδείγματα για εμάς τους ίδιους…
Έθνος που χάνουμε τη γλώσσα μας, έθνος που βιάζεται και διαστρεβλώνεται η ιστορία μας, έθνος που ο μόνος πολιτισμός που αναγνωρίζουμε και συζητάμε είναι αυτός των κουκουλοφόρων, των μολότοφ, των κλεφτών και των αρπάγων της περιουσίας του κράτους… Έθνος στο οποίο «η πόλη» (δηλαδή το σύνολο των πολιτών και το κοινό συμφέρον) δεν έχει καμία σημασία, ενώ αντίθετα το «εγώ» έχει αναχθεί σε «θεότητα» και εργάζεται εις βάρος της «πόλης»… Ντροπή αισθάνονται όσοι διαβάζουν την ιστορία (όχι αυτή της Ρεπούση ή της Δραγώνα) και οι «ρομαντικοί» ψάχνουν να βρούνε τρόπο ή τρόπους για να ξυπνήσουν τους «κοιμώμενους», τους αποβλακωμένους συμπολίτες τους…
Περπατώ στον δρόμο και βλέπω ανθρώπους-σκιές, χωρίς χαμόγελο να βαδίζουν σαν να τρέχουν, με το βλέμμα χαμένο στο κενό... Γυρίζω και κοιτάζω τον φίλο μου κι αυτός με τη σειρά του, κοιτάζει αμήχανα προς το παιδί του που το κρατάει από το χέρι. Με μάτια μεγάλα και βλέμμα γεμάτο απορία, ο πιτσιρίκος ρωτάει τον πατέρα του: Πού θα με πας τώρα μπαμπά;
Κωνσταντίνος

Το Κυπριακό θεωρούν οι Τούρκοι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις σχέσεις με την Ελλάδα


Το Κυπριακό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα μετά τις «διαφορές θρησκείας και ταυτότητας» στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής. Σε μια σειρά από ζητήματα όπως οι εχθρικές και φιλικές προς την Τουρκία χώρες, η ευρωπαϊκή προοπτική και πολλά άλλα αναφέρεται η δημοσκόπηση που διενήργησε το «Κέντρο Ερευνών και Εφαρμογών Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων» του Πανεπιστημίου της Αγκυρας. Οι απαντήσεις που δόθηκαν στον ερώτημα «ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έχουν ως εξής:

Κυπριακό 34%, υφαλοκρηπίδα 26,4%, στρατιωτικοποίηση νησιών Αιγαίου 13,5%, χωρικά ύδατα 5,9%, άλλα 4,7%, προβλήματα μειονοτήτων 3,3%, Πατριαρχείο 2,0%, βραχονησίδες 2,8%, εναέριος χώρος 2,4%, δικαίωμα εξόρυξης πετρελαίου στο Αιγαίο 2,4%.
Στο ερώτημα αν πρέπει να αναγνωρίσει η Τουρκία την Κυπριακή Δημοκρατία, οι ερωτηθέντες απάντησαν ως εξής: Ναι, αν λυθεί το Κυπριακό 40,7%, όχι ποτέ 30,9%, ναι ως αντάλλαγμα προς την ένταξή μας στην ΕΕ 14,6%, δεν ξέρω 13,8%.
Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να ορίσουν την κατεχόμενη Κύπρο και έδωσαν τις εξής απαντήσεις: Αδελφική χώρα που δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί ποτέ 56%, «καμπούρα» στην πλάτη της Τουρκίας 14,9%, δεν ξέρω 12%, θέμα όχι τόσο σημαντικό στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας 10,8%, θέμα που μπορεί να γίνει υποχώρηση εν όψει της ένταξης στην ΕΕ 6,3%.
Ως προς τις εχθρικές προς την Τουρκία χώρες, προκύπτει η εξής σειρά: ΗΠΑ 27,5%, Αρμενία 10,9%, Ισραήλ 10,6%, Καμία 10,4%, Ελλάδα 6,1%, Γαλλία 5,1%, Κυπριακή Δημοκρατία (Ελληνοκυπριακή Διοίκηση στο ερωτηματολόγιο) 3,1%, Αγγλία 2,1%, Κίνα 1,6%, Γερμανία 1,6%, Ιράκ 1,6%, Ιράν 0,7%.
Και οι φιλικές προς την Τουρκία χώρες, έχουν ως εξής: Αζερμπαϊτζάν 29,9%, Καμία 16,7%, κατεχόμενα 15,7%, δεν ξέρω 8,8%, Βοσνία 5,7%, ΗΠΑ 4%, Γερμανία 3,4%, Πακιστάν 3,1%, Αλβανία 2,3%, Ιράν 1,6%, Καζαχστάν 1,3%, Ιράκ 1,2%, Ελλάδα 0,6%.
Στην ερώτηση σχετικά με το αν πρέπει η Τουρκία να ενταχθεί στην ΕΕ, δόθηκαν οι εξής απαντήσεις: Ναι 32,9%, οπωσδήποτε ναι 22,4%, όχι 16,5%, δεν αλλάζει τίποτα 16,1%, οπωσδήποτε όχι 8,7%, δεν ξέρω 3,4%.
Οι απαντήσεις στο ερώτημα για το πότε μπορεί η Τουρκία να ενταχθεί στην ΕΕ έχουν ως εξής: Ποτέ 32,8%, σε 5-10 χρόνια 20,5%, σε 11-15 χρόνια 17,1%, μετά από 20 χρόνια 15,2%, Σε 16-20 χρόνια 9,5%, σε λιγότερο από 5 χρόνια 4,8%.
Τα σημαντικότερα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας: διαφορές θρησκείας και ταυτότητας 32,4%, Κυπριακό 15,8%, οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας 14,4%, Δημοκρατία-ανθρώπινα δικαιώματα 10,7%, η στήριξη που παρέχουν χώρες της ΕΕ στην τρομοκρατία (εννοώντας ότι αντάρτες του PKK βρίσκουν καταφύγιο σε ευρωπαϊκές χώρες) 9,8%, άλλα 3,9%, σχέσεις μεταξύ στρατού και πολιτικής 2,9%. Πόσο ειλικρινής είναι η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία: δεν είναι 48%, οπωσδήποτε δεν είναι 35,4%, είναι 9,4%, δεν ξέρω 4,5%, οπωσδήποτε είναι 2,2%.
Πώς ορίζετε τις ΗΠΑ: μη έμπιστη χώρα 27,4%, αποικιοκρατική 26,5%, στρατηγικός εταίρος 25,5%, στρατιωτικός σύμμαχος 8,1%, άλλο 5,7%, εχθρός 4,7%, αιώνιος φίλος 2%. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε εννέα νομούς της Τουρκίας στο διάστημα 31 Οκτωβρίου-31 Δεκεμβρίου 2009 σε δείγμα 1.032 ατόμων.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 1920 ΕΩΣ ΤΟ 1960 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

vintage new york 1

vintage new york 2






vintage new york 7

vintage new york 8


vintage new york 10


vintage new york 11



vintage new york 14

vintage new york 15


vintage new york 16

vintage new york 17

vintage new york 18


vintage new york 19


vintage new york 22

"Ο σεισμός στην Αϊτή ήταν πείραμα των ΗΠΑ" ΤΕΡΜΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!!




ΛΕΕΙ Ο ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΖ

Τη δική του εκδοχή για τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή δίνει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσαβεζ. Σύμφωνα με αυτά που έγιναν γνωστά, ο Τσαβεζ δηλώνει πως ο σεισμός στην Αϊτη ήταν ένα πείραμα του Αμερικανικου ναυτικού και πως ο επόμενος στόχος τους ειναι κάτι αντίστοιχα καταστροφικό στο Ιράν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO




Απελευθερώνεται η Πλατεία Θεάτρου....





Eπί τέλους η Πλατεία Θεάτρου πίσω από τη Βαρβάκειο απελευθερώνεται
από περιθωριακούς και γίνεται επισκέψιμη για τους Αθηναίους.
Από το 2011 όμως....λίγη υπομονή.
Η Νομαρχία Αθηνών θα στεγαστεί στη Διπλάρειο Σχολή που σημαίνει
τέλος στις σύριγγες τα ούρα τις ακαθαρσίες τις ιερόδουλες και όλα τα άλλα
τα απαγορευτικά.
Το ανακοίνωσε ο Νομάρχης και θα αρχίσει η ανακαίνιση.
Με την λειτουργία της Νομαρχίας θα μπαινοβγαίνει κόσμος
κάθε ημέρα και θα υπάρχει τάξη και κυρίως
φύλαξη του χώρου όχι μόνον εσωτερικά.
Η Πλατεία Κουμουνδούρου είναι λογικό ότι θα απορροφήσει
τους παλιούς πελάτες της Πλατείας Θεάτρου.
Ας ευχηθούμε να το προβλέψει έγκαιρα η Πολιτεία.

ΣΥΡΙΖάτη Σαπουν_όπερα!


Posted by J.McManus


Αρχισαν τα όργανα…

Ο Αλέκος Αλαβάνος την Δευτέρα (25-01-10), στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ Ακαδημίας 21, ώρα 1.00μ.μ. δίνει συνέντευξη Τύπου.
Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου ΚΟΕ, ΔΕΑ, ΚΕΔΑ & ΑΠΟ διοργανώνουν συζήτηση με θέμα: Το «Σύμφωνο Σταθερότητας και η Αριστερά» με εισηγητές τον Αλέκο Αλαβάνο και τον Κώστα Βεργόπουλο.
Τα καλοκουρδισμένα όργανα έπιασαν… δουλειά!!!

Τώρα για το πως θέλουν τον Σύριζα (και γενικότερα την Αριστερά) ορισμένοι: αποκαλυπτική είναι η δήλωση του Γιώργου Σαπουνά (πρώην ΣΕΚ, πρώην ΔΕΑ, πρώην Κόκκινο, νύν Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομαδα). [Ακούστε το ανωτέρω βίντεο]

Λυπάμαι αλλά εγώ (και πολλοί άλλοι σύντροφοι…) δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά που ευαγγελίζεται ο κύριος Σαπουνάς.

Δίκη Στέλλας Πρωτονοτάριου


Για όσους δεν θυμούνται την περίπτωση πρόκειται για τη δασκάλα-διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Γκράβας, η οποία παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους στο σχολείο που διηύθυνε, εφάρμοσε κατά το δοκούν "πολυπολιτισμικά πειράματα", όπως -μεταξύ άλλων πολλών- την αντικατάσταση της πρωινής προσευχής με ποίημα του Ρίτσου, την "αναδιαμόρφωση" των εθνικών εορτών και τη διδασκαλία Αλβανικών αλλά και Αλβανικής ιστορίας (!!!) σε μαθητές του σχολείου και μάλιστα χρησιμοποιώντας τα Αλβανικά βιβλία ιστορίας (!!!) που βρέθηκαν -άγνωστο πως- στο σχολείο. Για τους παραπάνω λόγους δικάζεται στις 22 Ιανουαρίου 2010, στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.


Εάν επιχειρούσαμε να απαριθμήσουμε τα "πειράματα", αλλά και τις παραβάσεις νόμων και διατάξεων θα χρειαζόμασταν πολλές ηλεκτρονικές σελίδες. Θυμηθείτε την περίπτωση από μια ενδεικτική δημοσίευση του Greek alert και της εφημερίδας "ΠΑΡΟΝ", όπου αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες.


Εμείς θα θέλαμε να σταθούμε στις ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα συμπαράστασης διαφόρων συλλόγων εκπαιδευτικών προς τη δασκάλα, όπως αυτά συνολικά δημοσιεύτηκαν στην ηλεκτρονική εκπαιδευτική πύληΆλφα-Βήτα. Εκεί θα διαβάσετε εκπληκτικά πράγματα, τα περισσότερα παράλογα κατά την άποψή μας.


Όμως, το μεγάλο ερώτημα, κύριοι συνάδελφοι, που προκύπτει από αυτήν την υπόθεση είναι το εξής:

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ, ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ, ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ;



Υπο-ερωτήματα πολλά: Το Υπουργείο Παιδείας και ο Υπουργός (άρα κατ' επέκταση ο λαός που τον-την ψηφίζει) δεν είναι οι μόνοι υπεύθυνοι καθορισμού των παραπάνω; Η δημοκρατία μας αυτό δεν ορίζει; Εάν με την ίδια λογική περί ελευθερίας κάποιος άλλος εκπαιδευτικός, διαφωνώντας με το Υπουργείο, αποφασίσει να κάνει το μάθημά του με εντελώς διαφορετικό (φανταστείτε ό,τι θέλετε εδώ) τρόπο είναι επίσης ελεύθερος;


Εμείς οι υπόλοιποι που διαφωνούμε με αυτή τη λογική αυθαιρεσίας στο σχολικό περιβάλλον πως να εκφραστούμε; Ποιος θα μας συμπαρασταθεί;


Νομίζω ότι πρέπει να ξαναθυμηθούμε -ταιριάζει άλλωστε απόλυτα- τη ρήση του Ισοκράτη περί αυτοκαταστροφής της Δημοκρατίας μας από τη θεώρηση της παρανομίας ως ελευθερία...
http://teachers-limnou.blogspot.com

ΠΗΓΗ

Φωτογραφίες του Αθ. Λερούνη από το κρησφύγετο των Ταλιμπάν



ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ

Οι πρώτες φωτογραφίες του Έλληνα εθελοντή, Αθανάσιου Λερούνη, που απήχθη από ομάδα των Ταλιμπάν πριν από περίπου πέντε μήνες, από το σπίτι, όπου διέμενε σε χωριό των Καλάς, στην κοιλάδα Μπουμπουρέτ του Πακιστάν, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Οι φωτογραφίες ...


προέρχονται από την τετραμελή αποστολή στελεχών της τοπικής διοίκησης της κοιλάδας Μπουμπουρέτ, που μεσολαβεί στις διαπραγματεύσεις με τους διοικητές των Ταλιμπάν για την απελευθέρωση του Έλληνα ομήρου.

Ο Λερούνης, σε μία από τις φωτογραφίες, εμφανίζεται χαμογελαστός, με γενιάδα και ρούχα των Ταλιμπάν, ενώ σε μία δεύτερη ποζάρει με την τετραμελή πακιστανική αποστολή, κρατώντας ένα όπλο καλάσνικοφ.

Φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του, γεγονός για το οποίο διαβεβαίωσαν και τα μέλη της αποστολής, έπειτα από συνάντηση που είχαν μαζί του κατά την τελευταία τους επίσκεψη, πριν από μία εβδομάδα, στο κρησφύγετο των Ταλιμπάν, στην επαρχία Νουριστάν του Αφγανιστάν, όπου κρατείται όμηρος.

Μέλη της αποστολής ανέφεραν σε τοπικές εφημερίδες ότι ο Έλληνας εθελοντής κρατείται από τους Ταλιμπάν σε ανοιχτό χώρο, βρισκόταν «σε καλή διάθεση» και ότι οι απαγωγείς «τον φροντίζουν σαν φιλοξενούμενο».

Η αποστολή παρέμεινε οχτώ μέρες στο κρησφύγετο των Ταλιμπάν, όπου συναντήθηκαν με τον Λερούνη αρκετές φορές, διαπιστώνοντας ότι «ανέπτυξε στενές σχέσεις με τους απαγωγείς του».

Έκαναν λόγο για φιλική συμπεριφορά των Ταλιμπάν απέναντί τους, αφού μάλιστα τούς πρόσφεραν γεύμα, παρουσία του Έλληνα ομήρου.

Όπως έγινε γνωστό, οι διαπραγματευτές είχαν επαφές με τον διοικητή του Νουριστάν, μουλά Ντοστ Μοχάμαντ, καθώς και με τον διοικητή των Ταλιμπάν, Χατζί Ουσμάν Μουτακί, ο οποίος επανέλαβε το αίτημα απελευθέρωσης τριών στελεχών των Ταλιμπάν, που κρατούνται από τις πακιστανικές αρχές, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του Λερούνη.

Σε προηγούμενες διαπραγματεύσεις, οι απαγωγείς απέσυραν τον δεύτερο όρο τους για την καταβολή λύτρων, ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο τοπικός Τύπος αναφέρει ότι η πακιστανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παραδώσει ένα από τα στελέχη των Ταλιμπάν (Κάρι Ρεχμάτ Ουλά), με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του Έλληνα εθελοντή, ωστόσο, η διοίκηση των Ταλιμπάν επιμένει στην απελευθέρωση τουλάχιστον δύο εκ των στελεχών τους, που κρατούνται.

ΧΑΣΤΟΥΚΙ στους αντιχριστιανούς:ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ το Ψήφισμα της ΕΕ για τα Θρησκευτικά Σύμβολα!


[crocifisso01g.jpg]

Την 18.1.2010 έγινε συζήτηση προ ημερήσιας διαταξης κατά πλειοψηφία η ψηφοφορία για το ψήφισμα ακυρώθηκε.

Επομένως το ψήφισμα για τα θρησκευτικά σύμβολα ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΕΡΙΛΗΦΘΗΚΕ στην ΗΔ της 20.1.2010 και 21.1.2010, όπως αρχικά είχε προαναγγελθεί από το ΕΚ. Ούτε επίσης έγινε, έστω και προφορικά, λόγος για το θέμα αυτό στις άνω συνεδρίες.

Η ενέργεια αυτή είναι ελπιδοφόρα για το μέλλον της Ευρώπης και το πνεύμα που επικρατεί στην μεγαλύτερη μερίδα των ευρωβουλευτών.

Αποδεικνύει όμως και την δύναμη της φωνής των Ευρωπαίων πολιτών με την αναφορά διαμαρτυρίας τους για το ζήτημα αυτό προς τον Αξ. Πρόεδρο του Ευρ.Κοινοβουλίου, που ξεκίνησε την 15η Ιανουαρίου 2009 και είχε τεράστια ανταπόκριση.

Ευχόμαστε η Ευρώπη να βαδίσει πλέον στον δρόμο της Χριστιανικής παράδοσής της, προσφέροντας κάθε υψηλό ιδανικό και κάθε δυνατή συμπαράσταση στους πολίτες των χωρών της καθώς και με θετικές, ειρηνικές και ειλικρινά φιλάθρωπες παρεμβάσεις σε όλο τον κόσμο.

ΑΠΟ :

Εχουν τρελαθεί στην φοροδιαφυγή όλοι οι αλλοδαποί με τα προϊόντα της μαφίας ,και οι ελεγκτές πιάσανε μια Ελληνίδα που έψηνε κάστανα



Σε… φιάσκο των ελεγκτικών μηχανισμών της Νομαρχίας Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου, παραπέμπει η επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ εις βάρος της γυναίκας που ψήνει και πουλάει κάστανα στην κεντρική αγορά της πόλης, στην Ερμού. Οι έλεγχοι και η τιμωρία του παρεμπορίου από μικτά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων, είχαν σταματήσει μπροστά στη θράκα της κ. Αναστασία Φώτα και εκεί εξαντλήθηκαν…
Το δημοσίευμα της «Ε» στις 16 Ιανουαρίου, προκάλεσε την αναδίπλωση των ελεγκτικών μηχανισμών, με το Νομάρχη, Απ. Παπατόλια να φροντίζει προσωπικά για την έκδοση νόμιμης άδειας στην «καστανού» και να μην ενεργοποιεί το πρόστιμο- ντροπή.
Η… τιμωρία του παρεμπορίου ξεκίνησε και εξαντλήθηκε στην περίπτωση γυναίκας που έψηνε και πωλούσε κάστανα στην αγορά του Βόλου.
Όταν σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος του Βόλου ξεσηκώθηκε μέσα στις γιορτές για το παρεμπόριο που στηνόταν έξω από τις πόρτες των καταστημάτων, οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Εμπορίου, φαίνεται –μέσα από την έκθεση του μηνιαίου απολογισμού της υπηρεσίας- ότι εξαντλήθηκαν σε μια γυναίκα που πουλούσε κάστανα. Εις βάρος της επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ, γιατί δεν είχε άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου , ενώ κατασχέθηκαν από την ίδια τρία σακιά κάστανα των 15 κιλών το καθένα και 150 πλαστικά ποτήρια!...

συνέχεια εδώ

Αστυνομικός συνέλαβε ληστή, ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας

Αστυνομικός συνέλαβε, μετά από καταδίωξη, 37χρονο, ο οποίος μαζί με το συνεργό του που αναζητείται, λήστεψε κοσμηματοπωλείο, στην περιοχή της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη.
Ο αστυνομικός κατάλαβε ότι γίνεται ληστεία, και παρά το γεγονός ότι οι δύο ληστές ήταν οπλισμένοι, κατόρθωσε να...
...ακινητοποιήσει και να συλλάβει έναν εκ των δύο δραστών. Βασική λεπτομέρεια ότι ο αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας...
Τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν και θα επιστραφούν στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ρίχνουν τις παράνομες κεραίες συνεργεία του Δήμου Αθηναίων



ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ

30 παράνομες, καμουφλαρισμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, έχει ξεκινήσει να ξηλώνει συνεργείο του Δήμου με εντολή του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη. Αρχή έγινε επί των οδών Υμηττού 76 και Πρατίνου 58, με το ξήλωμα κεραιών, σύμφωνα με τελεσίδικη δικαστική απόφαση...



...Η επιχείρηση θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 25 και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ.


Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com/

Όλοι θυμόμαστε την ιστορία του χιλιανού (αν είναι χιλιανός) λαθρομετανάστη Navardo Pedro (αν τον λένε έτσι), που αποπειράθηκε να δολοφονήσει με μαχαίρι έναν συνάνθρωπό μας, για λόγους που δυστυχώς δεν γνωρίζω.
Ο καλός και αγαθός αυτός άνθρωπος είχε συλληφθεί παράνομα από φασίστες μπάτσους που δεν τον άφησαν να τελειώσει την δουλειά του και να στείλει στον άλλο κόσμο κάποιον Έλληνα συμπολίτη μας. Στο κρατητήριο που βρισκόταν, ύστερα από εντολή κάποιου κακού Εισαγγελέα περιμένοντας να δικαστεί και να απελαθεί αποφάσισε, για να μην υποβάλλει το ελληνικό δημόσιο στις δαπάνες της δίκης και τα έξοδα της απέλασης, να φύγει με αξιοπρέπεια μόνος του. Έτσι τραυμάτισε τον φρουρό του και προσπάθησε να αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση. Διάφοροι όμως επίορκοι και κακοί αστυνομικοί που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν και να τον συνετίσουν βρίσκονται σήμερα κατηγορούμενοι για τον βασανισμό του. Αυτά γράφαμε στις 8 Ιανουαρίου 2010.
http://filotimia.blogspot.com/2010/01/blog-post_08.html

Αφού παρήλασαν ενώπιον της αυτού εξοχότητος και προσκύνησαν (τον λαθρομετανάστη, επίδοξο δολοφόνο, και παρ’ ολίγο δραπέτη των φυλακών), η ιεραρχία του υπουργείου προστασίας του κάθε κακοποιού, η ιεραρχία του υπουργείου υγείας και διάφοροι άλλοι, πληροφορηθήκαμε μόλις τώρα ότι ο χιλιανός; Navardo Pedro;; δεν εκρίθη προφυλακιστέος. Έτσι για τα κακουργήματα τα οποία διέπραξε, ο Εισαγγελέας τον παρέπεμψε σε ρητή δικάσιμο τον Φεβρουάριο και έτσι ο μελλοντικός αυτός Έλληνας πολίτης κυκλοφορεί ελεύθερος μεταξύ μας. Όσο για τον αστυνομικό που προσπάθησε να τον εμποδίσει να αποδράσει και ο χιλιανός κακούργος τον τραυμάτισε και του έκοψε το αυτί, η Ελληνική Δικαιοσύνη τον έκρινε προφυλακιστέο επειδή υπήρχε κίνδυνος να διαφύγει στο εξωτερικό……….

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ.

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

F.I.

http://filotimia.blogspot.com/2010/01/blog-post_21.html

H πιο μεγάλη αρχαιοκαπηλία έως τώρα στη Β. Ήπειρο. Σπείρες εκποιούν ιερά κειμήλια σε Ελλάδα και Ιταλία



Η μεγαλύτερη σε έκταση έως τώρα αρχαιοκαπηλία στο χώρο της Βορείου Ηπείρου σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στο μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ελεούσα Πρεμετής της Βορείου Ηπείρου. Άγνωστοι, μάλλον πρόκειται για κύκλωμα, αφαίρεσαν το ανεκτίμητης αξίας τέμπλο του καθολικού της μονής. Στην κυριολεξία έχουν απογυμνωθεί τα ιστορικά μοναστήρια της Βορείου Ηπείρου, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τόσο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, όσο και του επιχώριου Μητροπολίτη Δημητρίου. Μάλιστα ο κ. Δημήτριος έχει προτείνει την ίδρυση Εκκλησιαστικού Μουσείου, όπου θα συγκεντρωθούν όλα τα ιερά κειμήλια, ώστε να "γλιτώσουν" από τις σπείρες που δρουν σχεδόν ανενόχλητες στην περιοχή, αλλά η πρότασή του δεν βρήκε ανταπόκριση από τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές.

Έτσι μοναστήρια και ναοί έχουν μπει στο στόχαστρο αρχαικαπήλων, που, σύμφωνα με πληροφορίες, εκποιούν τα κλεμένα κυρίως στην Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα. Η Αλβανική αστυνομία το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διενεργεί ανακρίσεις μετά από κάθε κρούσμα. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει εξυχνιαστεί ούτε ένα περιστατικό. Αυτό που συνιστά ο Μητροπολίτης Δημήτριος στους κατοίκους των χωριών είναι να φυλάσσουν, αφού δεν δέχονται την μεταφορά τους σε Εκκλησιαστικό Μουσείο, ύστερα από συννενόηση με την Μητρόπολη, τα κειμήλια στα σπίτια τους, ώστε να μην αποτελούν εύκολη λεία των επιτήδειων. Πάντως, απευθυνόμενος και στις Αλβανικές αρχές, τις καλεί να λάβουν μέτρα ώστε τα μοναστήρια και οι ναοί να μην ρημάζονται από τα κυκλώματα αρχαιοκαπήλων.

sfeva

ΝΟΜΙΜΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ STAGE, ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤ. - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΑΓΥΡΤΕΙΑΣ



Μια ακόμη «κατασκευασμένη ιστορία» του ΠΑΣΟΚ και των εντολοδόχων του έπεσε στο κενό.

Πρόσφατο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που απαντά (για τρίτη φορά!) σε ερώτημα που του έθεσε ο κ. Παναγόπουλος μέσω του ΔΣ του ΟΑΕΔ, επιβεβαιώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι οι τοποθετήσεις ανέργων νέων σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (stage), ακόμη και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είναι νόμιμες, αφού δεν συνιστούν διορισμούς και δεν υπάγονται στις απαγορεύσεις της εκλογικής νομοθεσίας.

Ουσιαστικά παραπέμπει στις αντίστοιχες απαντήσεις που είχαν δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 16.9.2009 και από το Υπουργείο Εργασίας στις 30.9.2009.

Μετά από αυτό, ζητούν άμεση απάντηση τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Θα παραμείνει Πρόεδρος της ΓΣΣΕ ο κ. Παναγόπουλος, διώκτης και συκοφάντης χιλιάδων νέων ανέργων, που υπό το βάρος των υστερικών κραυγών και κατάφωρα εξωθεσμικών του ενεργειών, εγκατέλειψαν ή παρεμποδίστηκαν να αναλάβουν νόμιμες θέσεις απόκτησης προϋπηρεσίας στο πρόγραμμα stage;
  2. Θα παρέμβει εισαγγελέας για να διερευνήσει τον ύποπτο ρόλο του κ.Παναγόπουλου, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, αμέσως μετά την παραίτησή μου και προέβη σε μια σειρά αυθαίρετων αποφάσεων και εμπρηστικών δηλώσεων, παρεμβαίνοντας και ενδεχομένως αλλοιώνοντας την εκλογική διαδικασία;
  3. Θα καταβάλει η νέα Διοίκηση του ΟΑΕΔ και πότε τις αποζημιώσεις 5 μηνών στους stagier; Θα καταλογισθούν αστικές ευθύνες στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης για την καθυστέρηση υποβολής νομίμων αποζημιώσεων για διάστημα 5 μηνών, την οποία αποφάσισαν σύμφωνα με τις δηλώσεις τους «με πολιτική απόφαση» τον Οκτώβριο του 2009;

  1. Ποιοι ήταν τελικά οι πραγματικοί στόχοι της «σκηνοθεσίας» που έστησαν προεκλογικά και συνεχίζεται έως σήμερα, ο κ. Παναγόπουλος και το ΠΑΣΟΚ στον ΟΑΕΔ; Και με ποιο «αντισταθμιστικό» τρόπο συνδέεται αυτή η συνεργασία με τις πρόσφατες εξελίξεις στο εργασιακό πεδίο, δηλαδή την υπαναχώρηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στη δέσμευσή της για αύξηση του επιδόματος ανεργίας και την κεκαλυμμένη απόφασή της για επιβολή νέων «χαρατσιών» στο ασφαλιστικό σύστημα;

Εν κατακλείδι, τίποτε δεν είναι τυχαίο στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου. Μόνο που οι μεθοδεύσεις τους είχαν μέχρι σήμερα πολλά θύματα, χιλιάδες άνεργα παιδιά των stage. Τα χειρότερα έπονται.

Γιώργος Βερναρδάκης, τέως διοικητής ΟΑΕΔ