Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Δεύτερη κλήση σε έναν χρόνο σε... παπαγάλο

Δεύτερη κλήση μέσα σε έναν χρόνο για παράνομη κατάληψη του πεζοδρομίου πήρε... παπαγάλος στην Πάτρα. Πρόκειται για τον γνωστό Κόκο με τον οποίο έχει ασχοληθεί και το BBC.

Η κλήση που επιδόθηκε στον ιδιοκτήτη του παπαγάλου, κ. Λάμπρο Μιχαλόπουλο, είναι 400 ευρώ
Ο παπαγάλος βρίσκεται έξω από Pet Shop του κ. Μιχαλόπουλου στο κέντρο της Πάτρας. Οπως φαίνεται, όμως, η παρουσία του ενοχλεί κάποιους που καταγγέλλουν ότι γίνεται παράνομη κατάληψη του οδοστρώματος, αν και το σταντ στο οποίο κάθεται ο παπαγάλος καταλαμβάνει μόνο ένα τετραγωνικό μέτρο. Ο Κόκος είναι γνωστός σε όλους τους Πατρινούς, αφού όσοι περνούν από το σημείο, τα τελευταία 18 χρόνια, μιλούν και παίζουν μαζί του.

Το Τμήμα Αμεσης Δράσης της Πάτρας δέχθηκε μία καταγγελία για τον παπαγάλο. Αμέσως αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, του επιδόθηκε κλήση για παράνομη κατάληψη του πεζοδρομίου από τον παπαγάλο. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κόκος παίρνει κλήση.

Πριν από περίπου έναν χρόνο άλλη μία κλήση για... παράνομη στάθμευση είχε επιδοθεί στον παπαγάλο και μάλιστα προσέλκυσε το ενδιαφέρον του BBC. Ο δημοσιογράφος του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου πήγε στην αχαϊκή πρωτεύουσα και έκανε εκτενές ρεπορτάζ για τον παπαγάλο με την κλήση, καθώς όπως είχε πει αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

«Αν αφήσω τον Κόκο μέσα στο κατάστημα μπορεί να πεθάνει αφού πρέπει να έρχεται σε επαφή με κόσμο. Το ένα τετραγωνικό μέτρο που καταλαμβάνει το σταντ που στέκεται ο παπαγάλος δεν νομίζω ότι ενοχλεί, όταν σε όλη την Πάτρα υπάρχουν παράνομα παρκαρίσματα και καταλήψεις πεζοδρομίων και δρόμων», δηλώνει ο ιδιοκτήτης του παπαγάλου, Λάμπρος Μιχαλόπουλος.

Η αστυνομία της Πάτρας υποστηρίζει ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά αφού είχε επώνυμη καταγγελία.

Λίνα Μπάστα

apo ethnos,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου