Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Ο Πειραιάς βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό από τους λαθρομετανάστες


Το παραεμπόριο σκοτώνει το εμπόριο...

Ο Εμπορικός Σύλλογος του Πειραιά, που πλήττεται από το παραεμπόριο των αλλοδαπών, απέστειλε μια επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια, Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη, Αν. Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όλους τους βουλευτές της Α' και της Β' Πειραιά, τον Νομάρχη Πειραιά κ. Γ. Μίχα και τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Π. Φασούλα, όπου εκφράζεται η άποψη των εμπόρων του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, για την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών και τις επιπτώσεις από το φαινόμενο αυτό στο εμπόριο.
Η επιστολή των εμπόρων
«Είναι δυστυχώς κοινή διαπίστωση, ότι ο Πειραιάς αποτελεί νέο ενδιάμεσο σταθμό συγκέντρωσης εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών και εστία δυστυχισμένων ανθρώπων από τρίτες χώρες, ενώ η ευρύτερη περιοχή του λιμανιού, εξαιτίας της εξάπλωσης του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, γκετοποιείται επικίνδυνα, μεταφέροντας το μεγαλύτερο σημερινό κοινωνικό πρόβλημα μόνιμα πλέον στην πόλη και την περιοχή μας.
Είναι επίσης κοινό μυστικό, ότι το κυριακάτικο παζάρι και το ανεξέλεγκτο καθημερινό παρεμπόριο στον Πειραιά, δεν προσφέρει εργασία σε Έλληνες, αλλά αντίθετα συντηρεί "εισοδηματίες" και ομάδες εκμετάλλευσης οικονομικών μεταναστών. Έτσι, μετά την Ομόνοια, τον Αγ. Παντελεήμονα, την Πλ. Βικτωρίας, την Κυψέλη, τα Πατήσια, καταγράφεται πλέον και ο Πειραιάς στις νέες γκετοποιημένες περιοχές με ορδές αλλοδαπών Αφγανών, Πακιστανών, Ιρακινών, Κούρδων και Αφρικανών κυρίως, που έχουν επιλέξει για τις παράνομες δραστηριότητές τους το κέντρο του Πειραιά και για την διαμονή τους τις γύρω συνοικίες
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου