Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

«Οχι» του ΣτΕ για το Βοτανικό


Η αρνητική εισήγηση του συμβούλου Σπύρου Μαρκάκη στο ΣτΕ, με την οποία γίνεται δεκτή η προσφυγή των 131 πολιτών βάζει στον «πάγο» το όνειρο της κατασκευής γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό!

Πρότασή του συμβούλου είναι να σταματήσουν οριστικά τα έργα για την ανέγερση του εμπορικού κέντρου της εταιρίας του Μπάμπη Βωβού, η οποία κρίνεται αντισυνταγματική. Ενστάσεις υπάρχουν και για σημεία του νόμου που αφορούν στο γήπεδο και βάσει του οποίου ξεκίνησαν τα έργα.

Το αρνητικό για το «τριφύλλι» είναι ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους, οι εισηγήσεις γίνονται δεκτές από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κάτι που σημαίνει ότι στο ιδανικό σενάριο για τον Παναθηναϊκό, τα έργα στη συγκεκριμένη περιοχή δεν θα ματαιωθούν, αλλά θα ξεκινήσουν με τεράστια καθυστέρηση.

Η συγκεκριμένη εισήγηση, 77 σελίδων, αναμένεται να κοινοποιηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως και το σκεπτικό της, ενώ η κύρια προσφυγή των κατοίκων και των τοπικών φορέων θα συζητηθεί την Παρασκευή.


e-tipos.com

1 σχόλιο:

  1. Αυτή είναι μία πολύ είδηση είναι η αλήθεια. Όσο κι αν ενοχληθούν οι οπαδοί του ΠΑΟ που το έχουν ταυτίσει στη σκέψη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή