Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Έπνιξαν σκύλο πετώντας τον ζωντανό στην θάλασσα

Άλλη μια υπόθεση ντροπής ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από μέρες και για ακόμη μια φορά σχετίζεται με κακοποίηση σκύλου στην Σητεία.

Φαίνεται όμως ότι οι βασανιστές των ζώων βρίσκουν ολοένα και πιο ευφάνταστους τρόπους για να θανατώνουν τα ανυπεράσπιστα αδέσποτα.

Πριν από μερικούς μήνες έκαναν τον γύρο της Ελλάδας, οι φωτογραφίες και τα πλάνα με πέντε σκυλιά κρεμασμένα σε ένα δέντρο σε αγροτική περιοχή της Σητείας.

Αυτή την φορά ένα ανθρωπόμορφο τέρας πέρασε στον λαιμό ενός άτυχου σκύλου μια θηλιά, που ήταν δεμένη σε μια πέτρα και τον πέταξε στην θάλασσα.

Το ζώο βρέθηκε πνιγμένο να επιπλέει στις 5 Αυγούστου, λόγω του τυμπανισμού, κοντά στο φάρο του λιμανιού, έχοντας ακόμα στο λαιμό του περασμένη την θηλιά και την πέτρα.

Τον εντόπισε μέλος του συλλόγου προστασία των ζώων στην Σητεία "Αλληλεγγύη" και τράβηζε τις φωτογραφίες - ντοκουμέντα, που αναπαρήγαγαν αυτές τις μέρες πολλά τοπικά μέσα για να δείξουν την φρίκη.

Η κ. Μαρία Παπαδάκη, πρόεδρος της "Αλληλεγγύης", μιλώντας στη zougla.gr μας εξήγησε ότι "δυστυχώς τα περισταστικά βάναυσης κακοποίησης ζώων είναι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας πολλά.

Δεν είναι οι Κρητικοί περισσότερο βάναυσοι σε σχέση με τους κατοίκους άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Απλά, εδώ τα φιλοζωικά σωματεία παλεύουν πολύ για να βοηθούν τα ανυπεράσπιστα ζώα και βγάζουν στην δημοσιότητα κάθε

περιστατικό όσο φρικτό και αν είναι, μπας και κάποια στιγμή οι αρμόδιοι αντιδράσουν και βάλλουν ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση."

Εμείς από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε, οι τοπικές Αρχές τι κάνουν; Γιατί τέτοιος κανιβαλισμός απέναντι στα ανυπεράσπιστα ζώα;

Αυτός ο περίφημος πολιτισμός, που διαφημίζουμε για να προσελκύσουμε και τουρίστες, έχει πάει περίπατο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου