Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Ζοφερό καλοκαίρι για τον τουρισμό της Ελλάδας βλέπουν οι Financial Times


Δεκάδες ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων στην Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα, τα πιο δημοφιλή νησιά, αποφάσισαν να μη λειτουργήσουν κατά τη περίοδο των γιορτών του Πάσχα. Η ελληνική τουριστική βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ζοφερό καλοκαίρι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times. Οι κρατήσεις είναι μειωμένες κατά 25-30%, καθώς η ύφεση σε Γερμανία και Βρετανία «βαθαίνει».

. «Πολλά ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά Απρίλιο και Μάιο», δήλωσε ο Νίκος Αγγελόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Οι ξενοδόχοι, επίσης, αντιμετωπίζουν περιορισμούς, καθώς οι τράπεζες έχουν μειώσει το δανεισμό προς την τουριστική βιομηχανία, παρά το κρατικό σχέδιο ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας ύψους 28 δισ. ευρώ, υποστήριξε ο κ. Αγγελόπουλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η τουριστική βιομηχανία είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα και πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο, εάν τα ξενοδοχεία κλείσουν την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Οι FT, αναφέρουν ότι η ύφεση έχει πλήξει όλους τους τομείς της ελληνικής αγοράς, όπου οι κρουαζιέρες και οι επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού, έχουν πτώση 20% στις κρατήσεις και μια σταθερή ροή των ακυρώσεων.
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου