Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Μάθημα σε παραπήγματα στους διαδρόμους, σε σχολείο της Αθήνας


Παραπήγματα στους διαδρόμους του ΕΠΑΛ ΠετρούποληςΑνάστατη η μαθητική κοινότητα και οι γονείς του ΕΠΑΛ Πετρούπολης, που καλούνται να κάνουν μάθημα σε αίθουσες 10 τετραγωνικών μέτρων πρόχειρα φτιαγμένες με γυψοσανίδες στους διαδρόμους και στο αίθριο του σχολείου. Η διεύθυνση έκλεισε το αίθριο του σχολείου κάνοντας δύο αίθουσες 10 τ.μ. η καθεμία, και κάποια ανοίγματα στους διαδρόμους που είχαν μπαλκονόπορτα μετατρέποντάς τα σε αίθουσες 9 τ.μ. Επίσης διαίρεσε άλλες κανονικές αίθουσες στα δύο. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία το αίθριο του σχολείου τμήμα του διαδρόμου έχει κλειστεί και φαίνονται τα παραπήγματα (φαίνεται οι δύο αίθουσες και το αίθριο αμυδρά στο βάθος).

Οι γονείς είναι ανάστατοι και εκφράζουν φόβο για ξέσπασμα επιδημίας γρίπης των χοίρων, λόγω του ελλειπή εξαερισμού των διαδρόμων και του κτιρίου γενικότερα που οφείλεται στο κλείσιμο του αίθριου και των παραθύρων των διαδρόμων, όπου μετακινείται μεγάλο μέρος από τους 600 μαθητές που έχει το σχολείο.

Αυτή είναι δυστυχώς η διακυβέρνηση των πρώτων 100 ημερών του ΠΑΣΟΚ και η αναβάθμιση της παιδείας. Δεν είναι δυνατόν μαθητές την σημερινή εποχή να κάνουν μάθημα σε πρόχειρα παραπήγματα στους διαδρόμους που εμποδίζουν το φυσικό φωτισμό του σχολείου και δίνουν την αίσθηση στους μαθητές ότι βρίσκονται σε μπουντρούμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου