Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ?



Στη σελίδα του ευαίσθητου Μάκη η παρακάτω είδηση μοιάζει με διαφήμιση και όχι με καταγγελία…
Όπως θα όφειλε ο ευαίσθητος Μάκης να κανει…

Αλλά και κανένας από τους τρακόσιους δεν ενημέρωσε το λαό για τη κατάλυση του συντάγματος…




Και ιδιώτες «φοροεισπράκτορες»

Στα χέρια ιδιωτών περνάνε τα στοιχεία των οφειλετών του Δημοσίου, αφού στη διαδικασία είσπραξης εμπλέκεται πλέον ιδιωτική εταιρία, που με την εμπειρία της αναμένεται να επιταχύνει τη διαδικασία είσπραξης. Οι πρώτες αλλαγές στην αντιμετώπιση του προβλήματος καταγράφονται και σε αντίθεση με το παρελθόν, προβάδισμα στους ελέγχους παίρνουν οι μικροί οφειλέτες και όχι οι μεγάλοι.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα δώσει αυτή την εβδομάδα εντολή στους προϊσταμένους των ΔΟΥ να ανοίξουν τα «χαρτιά» τους στα στελέχη της ιδιωτικής εταιρίας, η οποία επιλέχθηκε για να προτείνει λύσεις στο θέμα των ληξιπροθέσμων οφειλών. Η είσπραξη των οφειλών θα γίνει από τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών. Η εταιρία που επιλέχθηκε είναι η
PriceWaterhouseCoopers.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ανέρχονται στα 35 δισ. ευρώ, εκ των οποίων όμως εισπράξιμο θεωρείται μόνο το 30% αυτών, δηλαδή τα 10 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα, ωστόσο, με το πρόγραμμα που έχει, προς το παρόν, εκπονηθεί και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή για να μη «χάνεται» πολύτιμος χρόνος, οι ΔΟΥ θα αρχίσουν τις επόμενες ημέρες να «ενοχλούν» τους «μικρούς» οφειλέτες που έχουν «ανοιχτούς» λογαριασμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πρώτοι που σχεδιάζεται να ελεγχθούν είναι όσοι έχουν «μικρά» χρέη, δηλαδή όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από 2.000 ευρώ μέχρι και 20.000 ευρώ, λόγος άλλωστε για τον οποίο θεωρείται και πιο εύκολη η είσπραξή τους.

Όσοι φυσικά δε φροντίσουν να συμμορφωθούν με τις εντολές του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθούν αντιμέτωποι, εφόσον έχουν την οικονομική δυνατότητα, με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα, ακόμη και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

Θα πρέπει βέβαια να αναφερθεί ότι εκτός από τα ακίνητα των οφειλετών, στο «στόχαστρο» της Εφορίας θα μπουν και όλα τα άλλα εισοδήματα που μπορεί να έχει ο φορολογούμενος, μισθοί, σύνταξη, ενοίκια κ.λπ., από την κατάσχεση των οποίων θα μπορούν να διασφαλιστούν και οι απαιτήσεις του Δημοσίου.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=58885&cid=8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου