Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

"Αντιρατσιστές"... με τα χρηματά μας!

Πολλά ειπώθηκαν για την χθεσινή "αντιρατσιστική" συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα. Είναι άσκοπο να επαναλάβω τα γεγονότα για πολλοστή φορά.

Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι εχθές στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα υπήρχαν δύο ειδών υπάλληλοι του κράτους:

1) Οι Αστυνομικοί, που είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις εντολες των ανωτέρων τους, πολιτικών.

2) Οι επαγγελματίες Αντιρατσιστές: Καμιά εκατοσταριά άτομα που επιδοτούνται απευθείας από το κράτος.

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις : Αρσις, Σπάρτακος, Αντιγόνη (του Τρεμόπουλου), κ.α., και ορισμένοι σύλλογοι μεταναστών χρηματοδοτούνται από Ευρωπαικά προγράμματα τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 150 εκ. ευρώ! Στην χρηματοδοτηση συμβάλει κατά εν τεταρτον και το Υπουργείο Εσωτερικών! Σε αυτά τα προγράμματα βέβαια δεν συμμετέχουν μόνο οι "αντιρατσιστικές" οργανώσεις αλλά και ένα σωρό άλλες ιδιωτικές εταιρίες, και όργανα της ... τοπικής αυτοδίοικησης. (Τα στοιχεία θα παρουσιαστούν πιο αναλυτικά σε προσεχές βίντεο).

Οι διάφορες "Nεολαίες ενάντια στον Ρατσισμό", και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα σπονσοράρονται από την Ευρωπαική Ένωση ήδη από την εποχή του "Διεθνούς Κοινωνικού Φόρουμ".


Στην ουσία, οι ίδιοι άνθρωποι ηγούνται και των διαφόρων κινήσεων πολιτών, με αποτέλεσμα σε κάθε εκδήλωση να συμμετέχουν επίσημα δεκάδες οργανώσεις, αλλά εν τέλει να εμφανίζεται μια χούφτα εκ των ιδίων ανθρώπων. Η αγωνία των διοργανωτών που επεδίωκαν να φανούν πολλοί έιναι έκδηλει μέσα από την λίστα που δημοσίευσαν. Για παράδειγμα:

To "Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών"και το "Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα" αποτελούν την ίδια οργάνωση.

Η Πακιστανική κοινότητα, η Αφγανική κοινότητα, η Συμμαχία Σταματήστε τον πόλεμο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή» αποτελούν και αυτές την ίδια οργάνωση και ελέγχονται από τον Πέτρο Κωσταντίνου. Αυτόν που δέχθηκε (ακουσον άκουσον) ο κ. Χρυσοχοίδης στο γραφέιο του προ ημερών! Πολυάσχολος αυτός ο κύριος! Δίπλα του είναι πάντα ο κ Σηφακάκης και ο κ. Κούρκουλας.



Επίσης η ίδια οργάνωση εμφανίζεται ως "Κίνηση απελάστε τον Ρατσισμό" και ως "Κυριακάτικο σχολείο Μεταναστών"

Έπειτα έχουμε και 6 "οργανώσεις" και "συνιστώσες" του ΣΥΡΙΖΑ!

Ας μην ξεχνούμε και τους "αφανείς ήρωες" από το "Πολιτικό Καφενείο"!

Έτσι λοιπόν οι φωτογραφίες από την χθεσινή εκδήλωση λένε την αλήθεια: Μια χούφτα άνθρωποι από 3-4 ψευδο-οργανώσεις!


Φυσικά, πέρα από την τεράστια οικονομική ενίσχυση που παρέχει το κράτος σε αυτούς τους λίγους με τις πολλές οργάνωσεις, παρέχει και αστυνομική προστασία σε "δράσεις" που είναι σίγουρο ότι θα πυροδοτήσουν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία. Αυτό συνέβει με την πρωτοβουλία του κ. Χρυσοχοίδη να παραχωρήσει την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στους επαγγελματίες αντιρατσιστές. Θα παραχωρούσε άραγε την πλατεία Εξαρχείων στην Χρυσή Αυγή για να διοργανώσει συναυλία; Αμφιβάλω!

Τις αντιδράσεις φροντίζουν να τις επικαλύπτουν τα Μέσα μαζικής προπαγάνδας βαπτίζοντας ως Χρυσαυγίτες και ακραίους, ηλικιωμένους και λίγα ανήλικα παιδιά που "οπλισμένα" μόνο με την Ελληνική σημαία, εκδιώχθηκαν βίαια από την πλατεία!

Η κρατική χρηματοδότηση και οι διασυνδέσεις των επαγγελματιών αντιρατσιστών με τα κανάλια, τις εφημερίδες, αλλά και ακόμη τον ίδιο τον πρωθυπουργό που πρόσφατα προώθησε την προπαγάνδα τους είναι ενδεικτικά του ποιοι πραγματικά τους στηρίζουν και τους υποκινούν!

ΕΨ


"Την αντιρατσιστική συγκέντρωση στήριζαν οι παρακάτω οργανώσεις:* International Assembly of Migrants and Refugees (IAMR) * ATIK-Confederation of workes from Turkey in Europe * MIGRANTE EUROPE * επιστημονικοί συνεργάτες του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ * Γ ΕΛΜΕ Αθήνας (ως παρατηρητής) * Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή» * Καμπάνια «0% Ρατσισμός – 100% Αλληλεγγύη» * Διεθνής Αμνηστία (ως παρατηρητής) * κοινότητα ACTION-Congo *Ένωση Αφρικανών Γυναικών * Μαροκινή κοινότητα * Αφγανική κοινότητα * Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος * Κίνηση Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας * Συμμαχία Σταματήστε τον πόλεμο * Παγκόσμια Πορεία Γυναικών * Κέντρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ * Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών * ΑΡΣΙΣ* Κίνηση κατοίκων 6ουδιαμερίσματος * Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό” * Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών * Νεολαία ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη-YRE *Ένωση Εργαζομένων * Νεολαία Συνασπισμού * Bellaciao* Κόκκινο (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ)* ΞΕΚΙΝΗΜΑ (συνιστώσαΣΥΡΙΖΑ) * ΔΕΑ (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * ΚΟΕ (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * ΑΝΤΑΡΣΥΑ* ΟΚΔΕ Σπάρτακος* ΑΚΟΑ* ΚΚΕ (μλ)* Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ * Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις * Ταξική Πορεία * ΟΚΔΕ/Σπάρτακος *ΣΕΚ* Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων* Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης* Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα."

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου