Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Ποιοί είναι οι εξαγωγείς;

1) Εμφανίζονται με τη μάσκα του φιλόζωου και για κάλυψη της δράσης τους, μερικοί από αυτούς, ιδρύουν «φιλοζωικά» σωματεία. Δρουν σε χώρους όπου συχνάζουν αδέσποτα ζώα, συνήθως τα φωτογραφίζουν, τα περισυλλέγουν δήθεν για να τα φροντίσουν και στη συνέχεια τα εξάγουν σε συνεργασία με Γερμανούς, Άγγλους κ.ά., στη Γερμανία, Δανία Oλλανδία κ.α., παραβιάζοντας κατάφορα το Ν. 3170/2003 και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 998/2003.

2) Επιδίδονται σε πρακτικές κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης όσων αντιδρούν στις ενέργειές τους. Αποπροσανατολίζουν τους ανυποψίαστους φιλόζωους με το φαινομενικό ενδιαφέρον τους για τ’ αδέσποτα.

Τι τα κάνουν τ’ αδέσποτα;
Ισχυριζόμενοι ότι τα αδέσποτα βασανίζονται στην Ελλάδα, τα στέλνουν όπως λένε «για υιοθεσία σε καλά σπίτια στην Ευρώπη». Έτσι από τη χώρα μας εξάγονται περί τα 8.000 σκυλιά ετησίως προς 300-350 ευρώ το καθ’ ένα, σε χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης.

Πρόσφατα συνελήφθησαν στην Πάδοβα της Ιταλίας δύο Γερμανοί, που με το φορτηγό τους μετέφεραν 39 σκυλιά από την Κέρκυρα για Γερμανία και Oλλανδία. Τ’ ανυπεράσπιστα αυτά ζώα μεταφέρονταν στιβαγμένα, χωρίς αέρα, χωρίς εμβόλιο, αφυδατωμένα και χωρίς ηλεκτρονική ταυτότητα.

Το ιταλικό δικαστήριο διέταξε την παρακράτηση των σκυλιών στην Ιταλία, για να υιοθετηθούν και να μην επιστρέψουν στην Ελλάδα, όπου «καταστρατηγούνται οι νόμοι για την προστασία των αδέσποτων»!

Στα παραπάνω ας προσθέσουμε ότι όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου και από ιστοσελίδες φιλοζωικών ευρωπαϊκών σωματείων, η τύχη των αδέσποτων αυτών είναι δραματική.

Χρησιμοποιούνται:
Ως πειραματόζωα

Για γούνες (τα γδέρνουν ζωντανά για να είναι καλύτερη η γούνα)
Για καλλυντικά από ανάλογες βιομηχανίες Ά Ως κινούμενοι στόχοι από βιομηχανίες όπλων Για μεταφορά ναρκωτικών (αποθηκεύουν την ουσία στο στομάχι του ζώου και στη συνέχεια την αφαιρούν και πετούν τ’ άψυχα κουφάρια)!

Τι ζητούν
Oι εξαγωγείς αδέσποτων ζητούν την ουσιαστική κατάργηση του Ν. 3170/2003, ώστε ανεμπόδιστα ν’ ασκούν τη «φιλοζωική» τους δράση, κερδοσκοπώντας σε βάρος των απροστάτευτων θυμάτων τους.

Τι πρέπει να γίνει
Να εφαρμοστούν πιστά ο φιλοζωικός νόμος 3170/2003 και οι αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις. Να συμπληρωθεί ο Ν. 3170/2003 ώστε να προβλέπει συγκεκριμένες και αυστηρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες του.

Να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλα τα σημεία εξόδου από τη χώρα (λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ.).

Καλούμε Τη Βουλή, την Κυβέρνηση και τα κόμματα να προβούν άμεσα στις προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις. Τους γνήσιους φιλόζωους να βοηθήσουν την προσπάθεια για τη σωτηρία των αδέσποτων.
Όλους τους πολίτες να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για τη ζωή, τη δημιουργία και την πατρίδα μας, που τ’ όνομά της διασύρεται στο εξωτερικό από τη δράση των εξαγωγέων αυτών.

Τέλος, τους κοινωνικούς φορείς και την Εκκλησία να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.

Φιλοζωικές Oμάδες Αθήνας Τηλ. επικοινωνίας: 6972854477, 6977127416

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου