Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

"Συντάξεις άγαμων θυγατέρων δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών"

"Μέσα σε όλο τον ορυμαγδό των μέτρων που έρχονται κατ’ εντολή του ΔΝΤ είναι και το κόψιμο των συντάξεων που παίρνουν οι άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών. Στις σκέψεις είναι, αλλά στην Ελλάδα ότι σκέφτονται το υλοποιούν κιόλας, ειδικά όταν πρόκειται να κερδίσουν χρήματα και όχι να δώσουν...
Γνωρίζω ότι υπάρχει μια γενική δυσαρέσκεια για την συγκεκριμένη παροχή στις άγαμες κόρες μόνο των δημοσίων υπαλλήλων και των στρατιωτικών και όχι αδικαιολόγητα οφείλω να ομολογήσω. Έχοντας όμως συγγενικό πρόσωπο που παίρνει αυτή τη σύνταξη το βλέπω το θέμα πιο σφαιρικά.

Αυτή τη σύνταξη την λαμβάνουν με βάση Νόμο του Ελληνικού Κράτους οι άγαμες ή διαζευγμένες κόρες, οι οποίες έχουν μηδενικό εισόδημα και δεν θεμελιώνουν δικαίωμα δικής τους σύνταξης από κάποιον άλλο ασφαλιστικό φορέα. Επιπρόσθετα κάθε χρόνο γίνεται έλεγχος στα εισοδήματα τους και αν προκύψει εισόδημα από άλλη πηγή ή κόβεται η σύνταξη ή μειώνεται.

Κάποιες από τις δικαιούχους όντως δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν αυτή τη σύνταξη είτε γιατί είναι σε ηλικία που θα μπορούσαν να εργαστούν είτε γιατί έχουν εισοδήματα τα οποία αποκρύπτουν (ελεύθερο επάγγελμα, εισοδήματα από ενοίκια, κ.λ.π.).

Υπάρχουν όμως και γυναίκες που είναι σε ηλικία 65+ και αυτή η σύνταξη είναι η μοναδική πηγή εισοδήματός τους. Στο τέλος της ζωής τους καλούνται να μείνουν χωρίς εισόδημα και χωρίς περίθαλψη. Είναι δίκαιο αυτό;

Και εντάξει να δεχτώ ότι είμαστε σε οικονομική κρίση και τα μέτρα θα πάρουν παραμάζωμα πολύ κόσμο. Όμως τι θα κερδίσει το δημόσιο από το κόψιμο των συντάξεων; Αλλού είναι το χρήμα. Ας κοιτάξουν να δώσουν πίσω τα κλεμμένα, τις μίζες, τα φακελάκια. Ας πληρώσει το δημόσιο αυτά που χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία. Ας κόψουν τις σπατάλες. Και μετά ας κόψουν και τις συντάξεις"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου