Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Γερμανός οικονομολόγος απειλεί ότι θα προσφύγει κατά της χρηματοδότησης στην Ελλάδα



Ο Γερμανός οικονομολόγος Γιόακιμ Σταρμπάτι, ο οποίος έχει απειλήσει ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο εναντίον του γερμανικού πακέτου βοηθείας προς την Ελλάδα, δήλωσε ότι η προσφυγή του είναι απίθανο να απορριφθεί γιατί χαίρει μεγάλης στήριξης...
Ο Σταρμπάτι, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν, σε συνέντευξή του στην τσεχική εφημερίδα Mlada Fronta Dnes δήλωσε ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν να βγει από την ευρωζώνη και να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματός της για να αναζωογονήσει την οικονομία της.

«Περιμένουμε ότι το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο δεν θα απορρίψει την προσφυγή μας, επειδή η πρωτοβουλία μας χαίρει απίστευτα μεγάλης στήριξης», είπε ακόμη.

Ωστόσο, είναι αβέβαιο το πως θα αντιδράσει το δικαστήριο στην προσφυγή. Μπορεί να παγώσει τη γερμανική βοήθεια, ενώ εξετάζει τη νομιμότητά της, αλλά νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι λόγω του επείγοντος του θέματος, το δικαστήριο ενδέχεται να επιτρέψει την εκταμίευση του πακέτου όσο εξετάζει την προσφυγή.

Η ιστορία έχει δείξει ότι το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει ταχύτατα για την τύχη της προσφυγής.

Ο Σταρμπάτι δήλωσε ότι τόσο οι πολίτες όσο και τα πολιτικά κόμματα στηρίζουν την πρωτοβουλία του. «Υπάρχει διάσταση απόψεων και στους κυβερνώντες συντηρητικούς CDU/CSU, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, η στήριξη έχει αυξηθεί σημαντικά», είπε στη συνέντευξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η καλύτερη λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας θα ήταν να βγει από την ευρωζώνη και να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα. «Αν είχαν το δικό τους νόμισμα, το οποίο θα υποτιμούσαν, θα επανακτούσαν την ανταγωνιστικότητά τους», συμπληρώνει.

ΤΑΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου