Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας είναι υπό κατάρρευση...



Aυτο ανέφερε μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος. «Αποδείχθηκε πως όσοι πρόβλεπαν αυτή την εξέλιξη είχαν δίκιο. Και πως όσοι έλεγαν πως αυτά είναι ψέματα ήταν ανεύθυνοι απέναντι στους...



...ασφαλισμένους και τη χώρα. Το Ασφαλιστικό έπαψε ήδη να είναι θέμα αλληλεγγύης των γενεών και κατέστη μείζον πρόβλημα αυτής της γενιάς και της εθνικής οικονομίας» πρόσθεσε, ενώ στη συνέχεια ανέφερε τις δράσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση:

Προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε 2 δισ. € με τη μείωση της δαπάνης για τα φάρμακα, τα αναλώσιμα υλικά και τις ιατρικές υπηρεσίες, καθώς και με τη μείωση της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.

Προσπαθούμε να διευρύνουμε τη βάση εσόδων του συστήματος, δίχως να αυξήσουμε τις εισφορές, που είναι οι μεγαλύτερες στην Ε.Ε. Πρώτο μας μέτρο η νομιμοποίηση άνω των 100.000, παρανόμων σήμερα, μεταναστών.

Προσπαθούμε να επιτύχουμε τις κατάλληλες λύσεις και να καταβάλουμε τη σύνταξη τρεις μήνες αφότου την ζητήσει ο ασφαλισμένος

Θα δώσουμε τέλος στις πολιτικές ρυθμίσεις πελατειακού τύπου, που συνέβαλαν καίρια στην κατάρρευση των Φ.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου