Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ !!! ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΧΑΘΗΚΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ !!!!!!!!!!!!



«Γκρίζα ζώνη» το Αιγαίο!

Τού ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ

«Γκρίζα» ζώνη χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ ολόκληρο το Αιγαίο, γεγονός που έθεσε σε συναγερμό το υπουργείο Εξωτερικών και το Εθνικής Άμυνας παραμονές του Πάσχα. Οι σύγχρονοι εφιάλτες άνοιξαν την Κερκόπορτα του Αιγαίου στην Άγκυρα στρώνοντας για αυτήν κόκκινο χαλί...
Συγκεκριμένα την ώρα που τουρκικές κορβέτες έκαναν βόλτες έως και το Σούνιο, στο Πεντάγωνο κατέφτανε η επιστολή από τον Διοικητή τού Αεροπορικού Υποστρατηγείου τής Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που εδρεύει στη Σμύρνη, βάσει τής οποίας αφαιρούνταν στον νέο σχεδιασμό τού ΝΑΤΟ ο επιχειρησιακός έλεγχος τού Αιγαίου από το Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου Περιοχής (CAOC-4) που εδρεύει στη Λάρισα.
Η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο Αμερικανός αξιωματούχος από τη Σμύρνη είναι πως θα είναι «τυφλός» τομέας για το ΝΑΤΟ η συγκεκριμένη περιοχή που εκτείνεται μέχρι την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο έως ότου αποσαφηνιστεί ποια χώρα έχει τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο (!) και ποιο κράτος θα χαρακτηρίζει τα ίχνη που εμφανίζονται στα ραντάρ που το ελέγχουν. Η επιστολή αυτή εστάλη στο Ελληνικό Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, όπου ο διοικητής του είναι και ταυτόχρονα διοικητής τού Νατοϊκού Αεροπορικού Κέντρου Περιοχής (CAOC-4).
Στην παρούσα φάση χαρακτήριζε ο Αμερικανός αξιωματούχος το Αιγαίο ως ουδέτερη και ευαίσθητη περιοχή.
Γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία τού ΝΑΤΟ και τινάζει στον αέρα τις σχέσεις Ελλάδος και Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Εξελίξεις που εξυπηρετούν βέβαια πλήρως τα τουρκικά συμφέροντα.
Ο Αμερικανός διοικητής ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι η Συμμαχία μπορεί να ενδιαφέρεται να βλέπει τι γίνεται πάνω από την Αλβανία, το Ιόνιο και ολόκληρο τον πλανήτη αλλά δεν την...

απασχολεί το Αιγαίο (!). Δεν θέλει να γνωρίζει τις παραβιάσεις στο FIR Αθηνών, τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας, τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά, ούτε τις προσπάθειες που κάνουν να ρίξουν σε απώλεια στήριξης ελληνικά ελικόπτερα που συμμετείχαν στην επιχείρηση FRONTEX. Γεγονός που θα δώσει το περιθώριο στους Τούρκους στρατηγούς να διαπράξουν στο Αιγαίο ό,τι έγκλημα επιθυμούν, όποια προβοκατόρικη ενέργεια σχεδιάσουν. Και μόνο ότι το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μία σκοτεινή πλευρά θα δώσει το σύνθημα στο στρατιωτικό κατεστημένο τής Άγκυρας ότι «έχει πλάτες για να διαπράττει ανενόχλητο τις αυθαιρεσίες του», σχολίαζαν Έλληνες αξιωματούχοι του Πενταγώνου.Ταυτόχρονα εξέφραζαν τις ανησυχίες τους για τις απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν.
Δεν θα υπάρχουν πλέον για το ΝΑΤΟ επίσημες καταγραφές των γεγονότων που θα διαδραματίζονται στο Αιγαίο. Μέχρι σήμερα το τι συνέβαινε στο FIR Αθηνών το έδινε το Νατοϊκό Αεροπορικό Κέντρο τής Λάρισας. Κάθε τουρκικό μαχητικό που εισέρχονταν σε αυτό χωρίς προηγουμένως να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσεως στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αυτομάτως χαρακτηρίζονταν εχθρικό και ασύμμετρη απειλή.
Η εξέλιξη αυτή από το Νατοϊκό Αεροπορικό Υποστρατηγείο της Σμύρνης έρχεται μετά από τις αντιρρήσεις τής Αθήνας να δεχτεί την εκ περιτροπής τοποθέτηση Τούρκου Διοικητή στο Συμμαχικό Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου Περιοχής στη Λάρισα. Ενοχλήθηκε φαίνεται η Άγκυρα από την αντίδραση της Ελλάδος και την ταυτόχρονη κατάργηση του αντίστοιχου CAOC στο Εσκι Σεχιρ. Έτσι έθεσε σε δράση τους σύγχρονους «εφιάλτες».
Τέλος, ο Αμερικανός Διοικητής με το Νατοϊκό καπέλο, στη Σμύρνη, αναφέρει στην επιτολή του ότι η Συμμαχία θα ξαναέχει εικόνα τού Αιγαίου όταν επιλυθούν οι διαφορές και αποσαφηνιστεί ποια χώρα θα χαρακτηρίζει τα ίχνη στην περιοχή.
Ήδη στις Νατοϊκές αυτές μεθοδεύσεις απέστειλε προσεκτική επιστολή το ΓΕΑ (την Μεγάλη εβδομάδα) με τις κατευθύνσεις τού υπουργού Εθνικής Άμυνας και τού υπουργείου Εξωτερικών, προβάλλοντας τις εύλογες αντιρρήσεις τής Αθήνας. Και όλα πλέον είναι ανοιχτά...
Βέβαια αναλυτές εξετάζουν μήπως οι μεθοδεύσεις αυτές, σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και τον ερχομό στην Αθήνα του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, δημιουργήσουν τεχνηέντως στη χώρα μας αδιέξοδα προκειμένου να υιοθετήσει η Ελλάδα υποχωρητική στάση στις παράλογες αξιώσεις της Άγκυρας για συνδιαχείριση τού Αιγαίου…

Πηγή: http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=10318

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου