Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Χωρίς συστήμα αυτοπροστασίας ο κορμός της Πολεμικής Αεροπορίας


Σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα της εγκατάστασης του συστήματος αυτοπροστασίας ASPIS II στα 58 F-16 Block52+, μία δεκαετία μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Απαντώντας σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα, το ΥΕΘΑ αναφέρει ότι σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ αρμόδιας επιτροπής της ΓΔΑΕΕ και της κατασκευάστριας εταιρίας του συστήματος (Raytheon). Υπενθυμίζεται ότι στις διαδικασίες αποδοχής του συστήματος το 2008, η αρμόδια επιτροπή της ΠΑ ανέφερε πως δεν καλυπτόταν η απαίτηση εντοπισμού εκπομπών ραντάρ Συνεχούς Κύματος (CW).
Καταύγαση CW για τον έλεγχο βολής βλημάτων Ημι-Ενεργής Κατεύθυνσης Ραντάρ (SARH) χρησιμοποιούν 8 μονάδες βολής MIM-23 HAWK PIP III και τα αποσυρόμενα F-4E της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 16 φρεγάτες του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το Προηγμένο Ολοκληρωμένο Σύνολο Αυτοπροστασίας (ASPIS) II της Raytheon αποτελείται από σύστημα προειδοποίησης απειλών ALR-93(V), παρεμβολέα ALQ-187 και σύστημα αναλώσιμων αντιμέτρων ALE-47.

strategy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου