Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

10χρονος συνελήφθη λίγο πριν κάνει επίθεση αυτοκτονίας!

ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Ένας καμικάζι ηλικίας μόλις 10 ετών, που είχε στρατολογηθεί από την Αλ Κάιντα για να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας, συνελήφθη σήμερα από την αστυνομία στη δυτική Βαγδάτη ακριβώς λίγο πριν από την ανατίναξή του, δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Άνας αλ Ισάουϊ.

"Το αγόρι των 10 ετών, που είχε ...
χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από την Αλ Κάιντα για την τοποθέτηση βομβών, είχε εξαφανιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες από το σπίτι της οικογένειάς του στην Αμαριγιάτ αλ-Φαλούτζα", που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, διευκρίνισε ο ίδιος.

"Τρεις άνδρες που επέβαιναν σε φορτηγάκι τον μετέφεραν σε απομονωμένο χωριό του Τσίτσερ (75 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης) για να τον προετοιμάσουν για επιχείρηση αυτοκτονίας", προσέθεσε.

Σήμερα το πρωί, του φόρεσαν ένα γιλέκο με εκρηκτικά κι ένα σακκάκι, τον έφεραν στις 06:00 από ερημικό δρόμο κοντά σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην είσοδο της Αμαριγιάτ αλ-Φαλούτζα και του έδωσαν οδηγίες να ανατιναχθεί σε ώρα αιχμής, συμπλήρωσε.

"Σύμφωνα με την ομολογία του, ακολουθούσε τις οδηγίες που του είχαν δώσει και όταν είδε κόσμο, πλησίασε, αλλά ένας αστυνομικός του φώναξε να απομακρυνθεί. Τότε πανικοβλήθηκε και έφυγε τρέχοντας, αλλά τον πρόλαβαν", προσέθεσε.

Το παιδί έδωσε στη συνέχεια πληροφορίες στην αστυνομία για το όχημα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Αλ Κάιντα και τρία από αυτά συνελήφθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου