Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

Δεν πάνε πάνω από τα 65 χρόνια τα γενικά όρια των συνταξιοδοτήσεων.


Αύριο οι διευκρινήσεις για το ασφαλιστικό και τα όρια συνταξιοδότησης
Δευτέρα, 8 Φεβρουάριος 2010 2:37:26 πμ
Με έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου την Κυριακή το απόγευμα υπό την προεδρία του Θ Πάγκαλου οι αρμόδιοι υπουργοί εξειδίκευσαν τις ανακοινώσεις που θα κάνει αύριο ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στην Επιτροπή που μελετά το ασφαλιστικό, από την οποία όπως είναι γνωστό αποχώρησαν οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν και τα σενάρια που κυκλοφορούν η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης δεν θα αφορά γενίκευση και πέρα από το 65 έτος της ηλικίας.

Τα μέτρα θα αφορούν αρχικά την κατάργηση όλων των ρυθμίσεων και διατάξεων για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ενώ οι αυξήσεις ορίων θα γίνουν σε κατηγορίες ασφαλισμένων που με τους δύο προηγούμενους ασφαλιστικούς νόμους μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν με χρήση της 35 ή 37ετίας.

Συγκεκριμένα τα σενάρια θέλουν αύξηση κατά δύο έτη για όσους πρωτοασφαλίστηκαν από 1983 έως το 1992 και οι οποίοι μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν στο 60 έτος της ηλικίας. Αυτό το όριο θα ανέβει κατά δύο χρόνια και συνολικά στόχος της κυβέρνησης είναι ο μέσος όρος συνταξιοδότησης για τους προ του 1992 ασφαλισμένους να είναι το 63ο έτος της ηλικίας.
Με αυτή την ρύθμιση θα προσπαθήσει να εξισορροπήσει το σύστημα μία και οι ασφαλισμένοι μετά το 1992 θα συνταξιοδοτούνται στο 65ο έτος της ηλικίας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σε έρευνα της Εφημερίδας «Το Βήμα» ενώ οι πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να αποδέχεται τα μέτρα λέει όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου