Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Σκληραίνει το καθεστώς παραμονής των μεταναστών η Ιταλία

Από την ειδησεογραφία

Οι υπουργοί Εργασίας της Ιταλίας Μαουρίτσιο Σακόνι και Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι παρουσίασαν τη διαδικασία απόκτησης άδειας παραμονής μέσω «point system» για τους μετανάστες που ζουν στη χώρα.

Το μέτρο πρόκειται να ισχύσει τους επόμενους μήνες, μετά από διάταγμα που θα εγκριθεί από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Ο κάθε μετανάστης, μετά τη χορήγηση της προσωρινής άδειας παραμονής, θα έχει στη διάθεσή του δύο χρόνια, για να καλύψει αυτές που θεωρούνται «βασικές ανάγκες και απαιτήσεις».

Ανάμεσά τους, η αποδεδειγμένη γνώση της ιταλικής γλώσσας, η εγγραφή στο εθνικό σύστημα υγείας, η φοίτηση των παιδιών στο σχολείο, διαφάνεια και νομιμότητα σε ότι αφορά την ενοικίαση σπιτιών. Η εκπλήρωση της κάθε υποχρέωσης, θα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένους πόντους.

Για να μπορεί να ανανεώσει την άδεια παραμονής του, ο κάθε μετανάστης θα πρέπει, συνολικά, να καταφέρει να συγκεντρώσει 30 πόντους, σε διάστημα δυο ετών.

Σε περίπτωση που έχουν παρουσιασθεί κάποια προβλήματα (γραφειοκρατικής φύσεως) θα μπορεί να δίνεται μια και μόνο παράταση, ενός έτους.

Αν μετά την εκπνοή του χρονικού αυτού διαστήματος, ο μετανάστης δεν έχει εκπληρώσει τις σχετικές υποχρεώσεις, θα αποφασίζεται αυτόματα η απέλασή του.

Σχετικά με τη γνώση της ιταλικής γλώσσας και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των πολιτών, θα προβλέπονται ειδικές, κρατικές εξετάσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, εξήγησε ότι «με τον τρόπο αυτό, θα δείξουμε τι πρέπει να κάνει ο καθένας, για να αφομοιωθεί στην κοινωνία μας. Αν οι υποδείξεις γίνουν πράξη, σημαίνει ότι ο ξένος θέλει να αφομοιωθεί. Αν δεν το κάνει, μας δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει».

Ο υπουργός Εργασίας Μαουρίτσιο Σακόνι πρόσθεσε ότι «τα μαθήματα ιταλικής γλώσσας, θα οργανωθούν από το δημόσιο και δεν θα είναι επί πληρωμή».

Κι εμείς εδώ παρότι αντιμετωπίζουμε πιο έντονα το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης από τη γειτονική χώρα και διαθέτουμε ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ποσοστό μεταναστών,προχωράμε στην πλεον ελαστική μεταναστευτική νομοθεσία στην Ευρώπη.Ο λόγος είναι προφανής – ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ και προσπάθεια νόθευσης της λαικής βούλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου