Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Πράσινο τσάι, ασπίδα προστασίας για όσους καπνίζουν


Έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Ταϊβάν έδειξε ότι η κατανάλωση τουλάχιστον ενός φλιτζανιού πράσινο τσάι καθημερινά, ενδείκνυται στην πρόληψη του καρκίνου που προκαλείται από το κάπνισμα...

Στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι όσοι δεν πίνουν πράσινο τσάι έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο των πνευμόνων, σε σχέση με όσους πίνουν. Και εκείνοι που δεν πίνουν πράσινο τσάι, αλλά καπνίζουν, διατρέχουν 13 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν, σε σύγκριση με όσους πίνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι καθημερινά.

Αυτό συμβαίνει γιατί το τσάι έχει αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες μπορούν να εμποδίσουν τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων στον πνεύμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου