Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Τα Χριστούγεννα οι πρώτοι εμβολιασμοί





Το Σεπτέμβριο αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας τα εμβόλια για τη νέα γρίπη Η1Ν1, ενώ οι πρώτοι εμβολιασμοί θα αρχίσουν τα Χριστούγεννα.

Θα προηγηθούν οι ευπαθείς ομάδες, τα παιδιά άνω των 5 ετών, ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, αλλά και γιατροί και νοσηλευτές.

Σε ό,τι αφορά τα νεογνά και τα παιδιά κάτω των 5 ετών, υπάρχει εισήγηση των επιστημόνων να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της κοινής εποχικής γρίπης, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να προσβληθούν και από τους δύο ιούς ταυτόχρονα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο επίκουρος καθηγητής παιδο-πνευμονολογίας Χάρης Κατσαρδής τόνισε ότι ο συγκεκριμένος ιός δε φαίνεται να είναι τόσο επιθετικός σε σχέση με άλλους, αλλά αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι είναι περισσότερο διεισδυτικός, λόγω έλλειψης αντισωμάτων.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν αποκλείεται το 50% των Ελλήνων να προσβληθούν από το ιό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα έχουμε θανάτους, ενώ ξεκαθάρισε ότι το εμβόλιο Ταμιφλού δεν καλύπτει 100%.

Κάλεσε άτομα με βαρύ ιατρικό ιστορικό (καρδιοπάθειες, χρόνιες πνευμονοπάθειες) να σπεύσουν πρώτοι να εμβολιαστούν, όπως επίσης και τους γονείς να μην σπεύδουν στα νοσοκομεία με έναν απλό βήχα, ή με λίγο πυρετό. «Μόνο όταν το παιδί έχει έντονο βήχα, δυσφορία και κυρίως όταν είναι για καιρό έντονα καταβεβλημένο, τότε μόνο οι γονείς θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν», είπε χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου