Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του αστυνομικού στα Πατήσια

Η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση κατά του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια.
Η οργάνΜε προκήρυξη που απέστειλε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η οργάνωση «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ» ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία του 41χρονου αρχιφύλακα, Aντώνη -Νεκτάριου Σάββα, που έγινε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί της περασμένης Τετάρτης, στη συμβολή των οδών Πορφύρα και Δημητρακοπούλου 2, στα Άνω Πατήσια.

Την προκήρυξη απέστειλαν στις 11:30 το πρωί άγνωστοι, στην εφημερίδα, σε μορφή CD-ROM.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί "ανάσα ανακούφισης" για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, καθώς όσο η οργάνωση δεν αναλάμβανε την ευθύνη υπήρχε ο φόβος ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν έχει παραλάβει στα χέρια της την προκήρυξη, για να πιστοποιηθεί η γνησιότητά της.

Ποια είναι η "Σέχτα Επαναστατών"

Η "Σέχτα Επαναστατών" έκανε την εμφάνισή της στις αρχές του 2009. Μέχρι σήμερα έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο επιθέσεις.

Η πρώτη είχε σημειωθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2009 στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Τότε, άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αστυνομικού τμήματος και του κουβουκλίου, στο οποίο βρισκόταν ο ειδικός φρουρός, ενώ στη συνέχεια πέταξαν μια χειροβομβίδα, η οποία δεν εξερράγη.

Η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη με προκήρυξη που περιεχόταν σε CD και το οποίο βρέθηκε στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου, στον τάφο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, κάτω από ένα ανθοδοχείο.

Το δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα της "Σέχτα Επαναστατών" είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.

Τέσσερις άγνωστοι, εκ των οποίων οι τρεις φορούσαν κράνη μοτοσικλέτας και ο ένας κουκούλα, είχαν πυροβολήσει 14 φορές κατά αυτοκινήτων του σταθμού, στην οδό Λεονάρδου, και πέταξαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος δεν εξερράγη.

Όπως αποδείχτηκε, ο μηχανισμός αποτελείτο από ποσότητα πυρίτιδας μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί από μπύρα και βραδύκαυστο φυτίλι.ωση ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφώνημα και CD που φέρεται να εστάλη στην εφημερίδα Τα Νέα.
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου