Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Ο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΗ ΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ SEX ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΟΚ

Το δικαίωμα να στερήσουν την τροφή από τις γυναίκες τους αν αυτές αρνηθούν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί τους έχουν οι άντρες στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με ένα νέο νόμο, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από διεθνείς οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι διεθνείς οργανώσεις τονίζουν ότι η χρονική συγκυρία δεν είναι τυχαία, καταγγέλλοντας προεκλογική απόπειρα του Χαμίντ Καρζάι να αποσπάσει τις ψήφους φονταμενταλιστών και υπερσυντηρητικών στις κάλπες που θα στηθούν την Πέμπτη για τις προεδρικές εκλογές.
Ο νόμος αφορά τις γυναίκες της σιιτικής μειονότητας και πέρασε «σιωπηλά», αλλά σαφώς με την έγκριση του Χαμίντ Καρζάι. Η κυβέρνηση δεν προέβη σε καμία επίσημη ανακοίνωση για την υπογραφή του νομοθετήματος.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) υπενθυμίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι ο νόμος αυτός είναι παραλλαγή ενός άλλου που είχε ψηφιστεί από το αφγανικό Κοινοβούλιο τον περασμένο Μάρτιο και είχε υπογραφεί από τον Καρζάι, αλλά δεν τέθηκε σε ισχύ, καθώς αφγανικές και διεθνείς οργανώσεις κατήγγειλαν ότι πρόκειται για νομιμοποίηση της οικογενειακής βίας.

Ο νέος νόμος προβλέπει ότι ο σύζυγος έχει το δικαίωμα να διακόψει την υλική υποστήριξη από τη σύζυγό του, συμπεριλαμβανομένης και της τροφής, αν εκείνη αρνηθεί να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του απαιτήσεις. Επίσης, τα παιδιά τίθενται πάντα υπό την κηδεμονία του πατέρα ή του παπού.
Ακόμα, οι γυναίκες πρέπει να ζητήσουν την άδεια του συζύγου τους για να εργασθούν. Τέλος, ο νόμος επιτρέπει σε ένα βιαστή να αποφύγει κάθε δίωξη εάν καταβάλει το «χρήμα του αίματος» στη γυναίκα που υπέστη το βιασμό.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Χαμίντ Καρζάι ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναθεωρήσει το νομοσχέδιο που είχε υπογράψει ο ίδος το Μάρτιο μετά τις διαμαρτυρίες αφγανικών και διεθνών οργανώσεων που κατήγγειλαν ότι το νομοθέτημα θεσμοθετεί για τις γυναίκες της σιιτικής μειονότητας περιορισμούς ανάλογους με αυτούς του καθεστώτος των Ταλιμπάν.
Η αρχική εκδοχή υποχρέωνε τις γυναίκες της σιιτικής μειονότητας να έρχονται σε επαφή με το σύζυγό τους τουλάχιστον κάθε τέσσερις ημέρες, και ουσιαστικά νομιμοποιούσε το βιασμό καθώς αφαιρούσε την ανάγκη της συναίνεσης στον έγγαμο βίο.
Οι διαμαρτυρίες προήλθαν κυρίως από χώρες που εμπλέκονται στρατιωτικά στο πλαίσιο της διεθνούς δύναμης που υποστηρίζει την κυβέρνηση Καρζάι, αλλά και είναι εκ των κατεξοχήν οικονομικών υποστηρικτών της ασιατικής χώρας.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΡΙΚΗ...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝ ΕΤΕΙ 2009,ΣΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ...

ΒΛΕΠΕΤΕ,Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΕΖΑΣ ΚΑΙ ΚΟΚΑΣ.
ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου