Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Τελικώς, ο Χρυσοχοΐδης τά 'δωσε όλα απόψε στους 16 Ιρανούς που έκαναν απεργία πείνας ! - Σαφές το μήνυμα και προς τους άλλους λαθρομετανάστες ...


Αθήνα, Ελλάδα 01/12/2009 20:40 (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ)

(Ξένη δημοσίευση) - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - 01-12-2009:Δελτίο Τύπου για την παροχή στέγης και κοινωνικής στήριξης των 16 Ιρανών προσφύγων.

Σε πρόγραμμα τρίμηνης επιδότησης ενοικίου εντάσσονται οι 16 Ιρανοί πρόσφυγες μετά από ενέργειες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για τους 16 πρόσφυγες που τέθηκαν σε καθεστώς επικουρικής προστασίας, αποφασίστηκε η παροχή στέγης και κοινωνικής στήριξης, με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επιδοτούμενη εργασία. Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου υλοποιείται από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και εφαρμόζεται άμεσα.

Οι τέσσερις πρόσφυγες που πραγματοποιούν απεργία πείνας θα μεταφερθούν μέχρι την έναρξη του προγράμματος σε νοσοκομείο, προκειμένου να...

διαγνωσθεί η κατάσταση της υγείας τους και να τους παρασχεθεί η αναγκαία περίθαλψη, με μέριμνα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Στη συνέχεια θα φιλοξενηθούν σε προστατευόμενο διαμέρισμα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Praksis», η οποία και θα αναλάβει την κοινωνική τους στήριξη, για όσο διάστημα διαμείνουν εκεί. Οι υπόλοιποι δώδεκα θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο μέχρι την έναρξη του προγράμματος επιδότησης ενοικίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου