Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Γκρουέφσκι: θα γεμίσουμε τη χώρα με αγάλματα...


Ο «oνειροπαρμένος» πρωθυπουργός των Σκοπίων απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται για την ανάπλαση της πλατείας των Σκοπίων και την τοποθέτηση σε αυτήν αρχαίων μακεδονικών αγαλμάτων, δήλωσε πως το έργο «Σκόπια 2014» είναι ένα καλό σχέδιο και το οποίο θα εφαρμοστεί σύντομα, με πρώτο το λεγόμενο «μακεδονικό μέγαρο», το οποίο θα επιτρέψει σε πολλά ιδρύματα να αποκτήσουν δική τους στέγη. (σ.σ. θα κατασκευαστεί με αρχαίοελληνική τεχνοτροπία, κολώνες δωρικού ρυθμού, μετώπη , αγάλματα μέσα- έξω κλπ)
Το «κιτς» της αντιπολίτευσης
Του ζητήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει το όλο έργο ως «κιτς».
Ο «ονειροπαρμένος» δήλωσε πως ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του. «Ίσως σε ορισμένα ασήμαντα τμήματα του έργου να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά σε γενικές γραμμές το σχέδιο είναι πολύ καλό. Το σχέδιο «Σκόπια 2014» θα δώσει την ευκαιρία για δουλειά στους εργαζόμενους και οφέλη στους υπεργολάβους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Θα συνεχίσουμε σε όλη τη χώρα"...
Συνέχισε, πάντως, πως είναι αποφασισμένος να καλύψει όλη τη χώρα με ...αγάλματα:
«Τα Σκόπια με το σχέδιο αυτό θα πάρει μια εορταστική όψη. Δεν θα σταματήσουμε όμως σε αυτό. Θα συνεχίσουμε το έργο και σε άλλες περιοχές των Σκοπίων καθώς και σε όλη τη χώρα. Έχουμε ξεκινήσει και άλλα έργα όπως η κατασκευή οικιών, οδικών υποδομών, έργα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από του πολίτες»
Η τελευταία δήλωση του ονειροπαρμένου σκοπιανού πρωθυπουργού κάτι μας θυμίζει για προεκλογικές υποσχέσεις...


echedoros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου