Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Η ΑΪΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΡΤ-Ο-ΠΡΕΝΣ

Μια από τις τρομακτικές εικόνες από τη βιβλική καταστροφή της Αϊτής που μετέδωσαν τα ξένα ΜΜΕ

188 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Η Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες, οφείλουν να τρέφουν αιώνια ευγνωμοσύνη στην Αϊτή, η οποία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την Εθνική μας Ανεξαρτησία, μέσα στις φοβερές φλόγες και τις πύρινες ρομφαίες του 1821!

Την ώρα που η Ελλάδα μάτωνε από τις αμέτρητες σφαγές των Τούρκων, την ώρα που δινόταν ο ύστατος αγώνας τουΕλευθερία ή Θάνατος, την ώρα που παλεύαμε εντελώς μόνοι εναντίον της πανίσχυρης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την ώρα που όλοι ήταν εναντίον μας, όπως η Ιερά Συμμαχία και οι Ξένες Δυνάμεις, την ώρα της αιώνιας εθνικής μας μοναξιάς, μια τόσο μακρινή χώρα, ένα τίμιο αδελφικό χέρι, ήρθε να μας δώσει κουράγιο και συμπαράσταση, ελπίδα και δύναμη!

Και το χέρι αυτό, δεν άλλο παρά της Αϊτής, που αναγνώρισε την Εθνική μας Ανεξαρτησία στις 15 Ιανουαρίου του 1822! Εκατόν ογδόντα οκτώ (188) ακριβώς χρόνια πριν! Και μάλιστα έξι (6) μήνες προτού τη συγκλονιστική νίκη του Κολοκοτρώνη στα Δερβενάκια, κατά του τακτικού Τουρκικού Στρατού υπό τον Δράμαλη (26 Ιουλίου 1822)! Και οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια νωρίτερα από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου (22 Ιανουαρίου 1830), με το οποίο αναγνωριζόταν επιτέλους η Ανεξαρτησία της Ελλάδος…

188 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Το Προεδρικό Μέγαρο της Αϊτής κατέρρευσε πλήρως, μαζί με ολόκληρο το Πορτ-ο-Πρενς των 2,5 εκ. κατοίκων

Σήμερα, 188 χρόνια μετά, η Αϊτή έχει ανάγκη από τη δική μας βοήθεια! Ολοσχερώς κατεστραμμένη, με χιλιάδες θύματα, με ισοπεδωμένη και καταματωμένη την πρωτεύουσά της, με πόνο, πείνα, κραυγές απελπισίας και σπαραχτικά παιδικά κλάματα!

Και εκτός από την αυτονόητη βοήθεια σε υλικά, τεχνικά και σωστικά μέσα, χωρίς χρονοτριβές και κωλυσιεργίες, με άμεσηΕλληνική Αποστολή επιτόπου των ειδικών και Ελληνικών Ομάδων Διάσωσης και της εξαιρετικά αποτελεσματικής και έμπειρης Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών - ΕΜΑΚ, η Ελλάδα και όλοι μαζί οι Έλληνες επιβάλλεται για λόγους τιμής και ευγνωμοσύνης, να ανταποδώσουν το μεγάλο καλό της Αϊτής στο λαό μας, με το χτίσιμο τουλάχιστον ενός σύγχρονου, μεγάλου και εξοπλισμένου Νοσοκομείου, καθώς και με την ανέγερση ενός σύγχρονου Σχολείου, με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, χώρους άθλησης, πολιτισμού και εργαστηρίων!

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ»

με τη συνδρομή ιδιωτών, ναυτιλιακών, κατασκευαστικών εταιρειών, Εκκλησίας & Ομογένειας

Η ανέγερση μιας μεγάλης, σύγχρονης, αντισεισμικής Νοσοκομειακής Μονάδας, πλήρως εξοπλισμένης στη θέση του κατεστραμμένου Νοσοκομείου του Πορτ-ο-Πρενς, θα αποτελέσει μεγάλη ανακούφιση για τον πληθυσμό των 2,5 περίπου εκατομμυρίων κατοίκων της Πρωτεύουσας, στην πιο φτωχή χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, με τεράστια ανεργία και κοινωνικά προβλήματα!

Το Νοσοκομείο αυτό, μπορεί να αναγερθεί με την συνδρομή Ελλήνων ιδιωτών, ιδρυμάτων και την ενεργό εμπλοκή ναυτιλιακών και κατασκευαστικών ελλαδικών και κυπριακών εταιρειών!

Μπορεί επίσης να εξοπλισθεί με διενέργεια Εράνων από την Εκκλησία της Ελλάδος, της Κύπρου και τις άλλες Αρχιεπισκοπές Εξωτερικού του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και με γενναίες προσφορές της Ομογένειας από ολόκληρο τον κόσμο!

Τραυματισμένο παιδί στο κεφάλι και το σαγόνι που βγήκε μέσα από τον τάφο των χαλασμάτων

Το Νοσοκομείο αυτό, που θα περιλαμβάνει και μικρό, Ορθόδοξο Ιερό Ναό, θα ονομαστεί «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ», με την πιο αντιπροσωπευτική δηλαδή ελληνική ονομασία, που καταδεικνύει την κοινή εθνική προσπάθεια των Ελλήνων στους αιώνες και αντικατοπτρίζει την τεράστια, παγκόσμια, πολιτιστική και ανθρωπιστική προσφορά του Ελληνικού Πολιτισμού σε Ανατολή και Δύση!

ΣΧΟΛΕΙΟ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ»

με τη συνδρομή εράνων στα ελλαδικά, κυπριακά και ομογενειακά σχολεία

Είναι επίσης χρέος του λαού μας και της παιδείας του, να αναλάβει εξολοκλήρου την ανέγερση ενός σύγχρονου, αντισεισμικού, μεγάλου Σχολικού Συγκροτήματος, με όλες τις απαραίτητες, αίθουσες, γυμναστήρια, θέατρα, εργαστήρια, Η/Υ και υπαίθρια γήπεδα, προσφορά στα παιδιά και την παιδεία της Αϊτής, που με την πολιτική/διπλωματική βοήθεια της τότε, στα 1822, βοήθησε τη χώρα μας να οικοδομήσει τη δικής ανεξαρτησία, τη δική της ελεύθερη παιδεία και να γλυτώσει τα παιδιά της από τη σκλαβιά, το παιδομάζωμα, την άγνοια και τον πικρό θάνατο!

Το Σχολείο αυτό, θα μπορούσε να ανεγερθεί και να εξοπλισθεί με τη διενέργεια Εράνων σε όλα τα Ελληνικά Σχολεία, Ελλάδος, Κύπρου και Ομογένειας, με την άδεια και τη φροντίδα των αντίστοιχων Υπουργείων Παιδείας, ώστε να αποτελέσει τελικά επίτευγμα αποκλειστικά όλων των Ελλήνων Μαθητών, τους οποίους θα ευαισθητοποιήσει, θα συνενώσει και θα κινητοποιήσει σε έναν κοινό, ανώτερο, ανθρωπιστικό σκοπό! Σε έναν σκοπό Παιδείας και Ανθρωπιάς!

Το μεγάλο αυτό Σχολικό Συγκρότημα, θα μπορούσε να ονομασθεί «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ», προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα Δασκάλου, ο οποίος και διατηρούσε αλληλογραφία με τον Πρόεδρο της φρεσκοεπαναστατημένης τότε ΑϊτήςΖαν Πιερ Μπουαγιέ, ο οποίος και τελικά υπήρξε ο πρώτος ξένος ηγέτης που αναγνώρισε την Εθνική μας Ανεξαρτησία στα 1822!

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Για την υλοποίηση των παραπάνω, απαιτείται η επίσημη συμμετοχή της Κυβέρνησης, σε ρόλο κεντρικό και συντονιστικό, ώστε να υπάρξει επίσημη δέσμευση και γρήγορο αποτέλεσμα, με εμπλοκή του κρατικού μηχανισμού και τωνΥπουργείων Εξωτερικών και Παιδείας, ενώ είναι απαραίτητη και απόλυτα καθοριστική η συμμετοχή της Εκκλησίας μας, των Σχολείων και η βοήθεια των ΜΜΕ.

Έχουμε χρέος να βοηθήσουμε σε μια τόσο δύσκολη ώρα, εκείνους που μας βοήθησαν σε μια αντίστοιχη δική μας δύσκολη ιστορική στιγμή!

Έχουμε ηθική και εθνική υποχρέωση να σταθούμε έμπρακτα σαν λαός κοντά στην Αϊτή!

Σε μια προσπάθεια που θα μας ενώσει και θα μας γεμίσει και πάλι συγκίνηση, χαρά και εθνική υπερηφάνεια!

Αλλά θα μας οπλίσει ταυτόχρονα με δύναμη, θάρρος και αποφασιστικότητα για να ξεπεράσουμε με επιτυχία και τα δικά μας δύσκολα οικονομικά προβλήματα!

Θα τα καταφέρουμε! Όλοι μαζί ενωμένοι οι Έλληνες, το ξέρουμε, κάνουμε θαύματα!

www.NOIAZOMAI.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου