Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

«Πληγές από αεροβόλο»



Το gazzetta.gr, ζήτησε βάσει των φωτογραφιών του Αλεξάνδρου Τζόρβα, την γνωμάτευση του ειδικού ιατροδικαστή και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ορφέα Περίδη, ο οποίος επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του διεθνή πορτιέρο...



...Το... τρίτο ημίχρονο στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής έχει να κάνει με τον Αλέξανδρο Τζόρβα και τις πληγές που αποκόμισε στην πλάτη από αεροβόλο όπλο. Ο διεθνής πορτιέρο μάλιστα κατάθεσε χθες στην εισαγγελία Πειραιά ενώ εξετάστηκε από την ιατροδικαστή, Δήμητρα Τσαγκρή, η οποία μέχρι την Παρασκευή θα έχει παραδώσει τη έκθεση της.

Το gazzetta.gr το βράδυ της Τρίτης έφερε στο φως της δημοσιότητας τις φωτογραφίες με τα τραύματα του Τζόρβα. Βάσει αυτών, λοιπόν ζητήσαμε από τον Δρ. Ορφέα Κ. Περίδη, ειδικό Ιατροδικαστή και Διδάκτορα Παν/μίου Αθηνών την γνωμάτευση του για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο κ. Περίδης, αφού αρχικά μας εξήγησε ότι « αν τον είχα εξετάσει εγώ θα μπορούσα να σας κάνω μια πιο λεπτομερή γνωμάτευση αλλά οι φωτογραφίες είναι καθαρές και κάποια πράγματα ξεκάθαρα» προχώρησε στην παρακάτω γνωμάτευση, η οποία επιβεβαιώνει τα λεγόμενα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά:

«Από την μακροσκοπική εικόνα -των φωτογραφιών- ως τεκμηρίου, ¨τα τραύματα¨ στην πλάτη του Αλέξανδρου Τζόρβα-διεθνή τερματοφύλακα, φέρουν: κυκλική ερυθρά οιδηματώδης άλως που το κέντρο τους εμφανίζει κυανή χροιά διαμέτρου 0,3-0,5εκ.περίπου με φορά οριζόντια, ο χρόνος τέλεσής τους είναι εντός του 24ώρου, προσομοιάζουν δε με αυτές τις βολίδες (κυπελοειδής μορφής) του αεροβόλου όπλου.

Η πιθανή απόσταση που έχει βληθεί, υπολογίζεται πέραν των 40-50μέτρων περίπου.

Δρ. Ορφέας Κ. Περίδης
Ειδικός Ιατροδικαστής
Διδάκτορας Παν/μίου Αθηνών».

Η εξήγηση

Επειδή κάποιοι όροι είναι ιατρικοί και ίσως μη κατανοητοί ας περάσουμε και στην εξήγηση της γνωμάτευσης. Καταρχήν επιβεβαιώνεται ότι οι πληγές του Τζόρβα είναι... φρέσκες. Δεν υπήρχαν στην πλάτη του αλλά δημιουργήθηκαν εντός του 24ωρου της Κυριακής. Κάτι που αποδεικνύεται από το χρώμα των πληγών. Αν το τραύμα δεν ήταν... φρεσκό το χρώμα θα ήταν διαφορετικό. Όπως επίσης επιβεβαιώνεται ότι προέρχονται από αεροβόλο όπλο. Κάτι που από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει ο Έλληνας άσος.

Από κει και πέρα, η φορά της σφαίρας είναι οριζόντια και υπολογίζεται πως ο πυροβολισμός έχει προέλθει από μια απόσταση 40-50 μέτρων περίπου.

«Ευτυχώς που δεν τον βρήκε στο κεφάλι»

Παράλληλα, το gazzetta.gr επικοινώνησε και με τον κ. Γιώργο Μαντίδη, ο οποίος είναι καθηγητής σκοποβολής και διαθέτει κατάστημα με όπλα στο Περιστέρι. Ο κ. Μαντίδης σχολιάζοντας τις ίδιες φωτογραφίες δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης των λεγομένων του Τζόρβα. «Μιλάμε για άμεση βολή από αεροβόλο όπλο. Δεν είναι ένα φοβερά επικίνδυνο όπλο αλλά αν σε πετύχει στο κεφάλι μπορείς να πάθεις ζημιά. Να χάσεις το μάτι σου.

Aν σε βρει στο αυτί μπορεί να κινδυνεύσει ακόμη και η ζωή σου. Πάντως, προκαλεί μεγάλο πόνο. Πολύ μεγάλο. Αν φοράς χοντρό ρούχο μπορεί να μην πάθεις τίποτα. Αν είσαι αθλητής όμως θα το νιώσεις καλά» λέει αρχικά και συνεχίζει: «Αυτό που προβληματίζει είναι πως μιλάμε για ένα πιστόλι που δεν έχει καμιά διαφορά με τα αληθινά. Καταλαβαίνετε ότι αν ο οποιοσδήποτε μπορεί να περάσει ένα αεροβόλο μπορεί να κάνει το ίδιο και με αληθινό».

http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου