Για την σημερινή μου εγγραφή πήρα αφορμή από "ΤΟ ΒΗΜΑ" (29-5-2010) και συγκεκριμένα από το άρθρο του κ. Βυθούλκα γαι την συμπεριφορά των αστυνομικών προς τους μετανάστες . Πρόκειται για ένα οδηγό συμπεριφοράς που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες και που συντάχθηκε από τους συνεργάτες του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη .

Βέβαια όπως εξέλίχθηκε το άρθρο δεν αναφέρεται απλά στους μετανάστες αλλά στις θρησκευτικές κοινωνίες που υπάρχουν στην χώρα μας και κατά κύριο λόγο στην Αθήνα .

Και μπαίνω κατευθίαν στο θέμα .

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι για να μπεί σε θρησκευτικό χώρο των βουδιστών η των ινδουιστών-σιχ η των εβαράιων πρέπει να ρωτήσει πρώτα ! ! ! ! ,να πάρει την άδεια του ραββίνου η του υπεύθυνου του χώρου ,να βγάλει τα παπούτσια του . Γυναίκα αστυνομικός θα εισέρχεται για υπηρεσία σε χώρο μουσουλμάνων ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙ .

Δεν θέλω να αναφέρω άλλα στοιχεία από το άρθρο , επιτρέψτε μου όμως να εκφράσω τις απόψεις μου πάνω στο θέμα .

Καταρχάς ξεκαθαρίζουμε ότι οπιαδήποτε θρησκεία ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ . Το ξεκαθαρίζω από την αρχή .

Θα ήθελα όμως τον οδηγό συμπεριφοράς να τον βάλουμε στην πράξη και να δούμε αν μπορεί να εφαρμοστεί σε σστιγμή κρίσης .

Δηλαδή θα υπάρχουν ενδείξεις ότι σε κάποιο σπίτι μουσουλμάνου η σιχ η άλλης θρησκείας γίνεται εμπόριο ναρκωτικών η μενουν άτομα που έχουν εμπλακεί σε παράνομες ενέργειες και θα βγάλει ο αστυνομικός τα παπούτσια του για να κάνει έρευνα .

Ποιός διασφαλίζει τον αστυνομικό ότι κάποιος σιχ δεν θα χρησιμοποιήσει το μαχαίρι που κρεμάνε στον λαιμό τους εναντίον του ! ! Να σημειώσουμε εδώ ότι το μικρό μαχαίρι αφαιρείται μετά από εντολή του γέρονατα της κοινότητας αφού θεωρείται θρησκευτικό σύμβολο .

Θα πρέπει να μπεί σε χώρο θρησκευτικό μουσουλμάνων , να ρωτήσει πρώτα τον ιμάμη , να διαπραγματευτεί με τον ιμάμη και μετά να του δώσει την άδεια . Ο ιμάμης θα τους έχει βγάλει από την πίσω πόρτα .

Θα με κάποιος φανατικό η ασεβή απέναντι στους μετανάστες.....Ας με πεί αλλά επιτρέψτε μου να βάζω τα πράγματα και πάνω στην πρακτική τους βάση . Ισως θα μου πείτε ότι θεωρώ κακούς τους ξένους και ότι τους φοβάμαι . Ας το πείτε....Η καθημερινότητα θα σας διαψευσει .

Πόσες φορές έχουν γίνει φασαρίες με θανατηφόρα αποτελέσματα ανάμεσα σε αλλοδαπούς και διάφορες κοινωνικές και θρησκευτικές ομάδες και τελικά δεν έχουν πιαστέι οι δράστες ;

Τι θα γίνει δεν θα μπορεί η αστυνομία να κάνει έρευνα γιατί έτσι του καύλωσε του ιμάμη η του ραββίνου και δεν του επιτρέπει να κάνει την δουλειά του ; Ετσι στηρίζουμε τον αστυνομικό ; Εμας τους ΕΛΛΗΝΕΣ θα μας προστατεύσει κάποιος ; ΄Πως θα σεβαστεί ο αλλοδαπός την αστυνομία της χώρας που ζεί όταν δεν τον αφήνει να κάνει τυπικούς ελέγχους ;

Θεωρώ πως αυτός ο οδηγός είναι υπερβολικός και καλό θα είναι να αφήσουν την αστυνομία να κάνει την δουλειά της , να ξεκαθαρήσει την Ομόνια από την μαυρίλα . Η μήπως είμαι και ρατσιστής ; Η μήπως δεν έχετε περάσει από την Ομόνοια να δείτε τι γίνεται.......

Φίλες και φίλοι δεν σας κουράζω άλλο . Σήμερα είναι και Σάββατο αλλά μου φάνηκε παράξενο αυτό το άρθρο και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου .