Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...


...ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

Η λεγόμενη ''πράσινη ανάπτυξη'' δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια των πραγματικών υπευθύνων για την καταστροφή του περιβάλλοντος (κεφαλαιοκράτες) να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να φορέσουν μια προβιά ''περιβαλλοντιστή'', ''ευαισθητοποιημένου'' και ''οικολόγου''. Βέβαια επειδή το να είσαι απλά ''ευαισθητοποιημένος'' δεν φέρνει χρήμα στα ταμεία, πρέπει να αμολυθούν τα ημέτερα πολιτικά μαντρόσκυλα ώστε να αποδώσουν στο όλο παραμύθι περι ''περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης'' ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.

Αυτό το πολιτικό περιεχόμενο βέβαια, εντελώς τυχαία, μιλάει για πράσινες επενδύσεις. ΣΤΟΠ εδω. Επενδύσεις ε; Από το κράτος; ΟΧΙ φυσικά... από τους επιχειρηματίες γιατί ως γνωστόν ''ο κρατισμός είναι καταστροφικός''. Έτσι λοιπόν σαν πολίτης είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ (χούντα ρε!) να πληρώνεις ακριβότερα το ρεύμα που παράγεται από ανεμογεννήτριες ιδιώτών που έχουν τα κεφάλαια για φτιάξουν αιολικά πάρκα. Και γιατί το πληρώνεις πιο ακριβά; Γιατί το κράτος που ενθαρρύνει την ''πράσινη επιχειρηματικότητα'' (για το καλό του καημένου του περιβάλλοντος) ΑΓΟΡΑΖΕΙ (μέσω δικτύου ΔΕΗ) ΣΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΤΗΝ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ που παράγει ο ιδιώτης.

Βέβαια για να μην πει κανένας ελάχιστα υποψιασμένος ''Ρε κεμάλ Τρεμόπουλε, ρε Τζέφρυ δηλαδή δίνουμε κίνητρα να πλουτίζει ο κάθε Μυτιληναίος;'', αυτοί σου αμολάνε και το γνωστό: ''οχι βέβαια, αυτές οι επενδύσεις μπορούν να γίνουν και από ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΩΝ''. Ναι, σίγουρα Νεότουρκε οικολόγε, έτσι είναι...

Πάμε παρακάτω. Η ''πράσινη ανάπτυξη'' προβλέπει επίσης ''παραγωγή γεωργικών προϊόντων αξίας''. Στο ''Εθνος'' είχα διαβάσει μια φορά για ένα τέτοιο προϊόν. Κάπου λοιπόν στα Τρίκαλα γίνονταν δοκιμαστικές καλλιέργειες για ένα φυτό που παράγει μια ουσία πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και φυσικά αυτό είναι ακριβό προϊόν. Έτσι θα σώσουμε την οικονομία κατά τους εντεταλμένους ''περιβαλλοντιστές''. Δηλαδή (λέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό) ΑΝΤΙ να καλλιεργούμε σαν χώρα δημητριακά, βαμβάκι, τριφύλλι κλπ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ από αυτά τα προϊόντα είναι καλύτερα να παράγουμε μαλακίες που θα τις πουλάμε ακριβά και με τα έσοδα (αν υπάρξουν ικανά έσοδα) ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ από τρίτες χώρες το τριφύλλι, τα δημητρικα και το βαμβάκι που ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Ακόμη, τα τελευταία χρόνια έχει ''ευαισθητοποιηθεί'' η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τα προϊόντα ''βιολογικής καλλιέργειας''. Χωρίς φάρμακα δηλαδή κλπ ΑΛΛΗ απάτη από εκεί. ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ εκτός του οτι υπάρχουν αμφιβολίες για το αν η ποιότητα των προϊόντων τους είναι καλύτερη από αυτά των συμβατικών καλλιεργειών. Δεν υπάρχει πολυτέλεια να έχουμε μικρή παραγωγή ή να την πετάμε στη χωματερή. Η πολυτέλεια υπάρχει στον Τρεμόπουλο που επιδοτείται για να είναι ευαισθητοποιημένος. Να σας το πω απλά: ή θα είμαστε σχετικά ή πλήρως αυτάρκεις από γεωργικά προϊόντα και θα κάνουμε εξαγωγές ή θα συνεχιστεί η οικονομική αιμορραγία εισάγωντάς τα. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της χαλιμάς.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ! Η ''πράσινη ανάπτυξη'' είναι άλλο ένα πεδίο για μπίζνες. Γενικά όπου ακούτε πλέον ''για το περιβάλλον'' και την ''προστασία του'' σημαίνει οτι Έλληνα φορολογούμενε ετοιμάσου να ενισχύσεις την πράσινη κερδοφορία ή να καλύψεις καμια τρύπα του κρατικού προϋπολογισμού. Σαν τα μέτρα λ.χ του Σουφλιά για την απόσυρση των ρυπογόνων αυτοκινήτων και την επιβολή ''πράσινου φόρου''. ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ YUGO ZASTAVA... ΑΠΟ ΒΙΤΣΙΟ, ΦΕΤΙΧ Ή ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΗ!

Βέβαια οι φορείς του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥ δεν βλέπουν τίποτα μεμπτό πίσο από την πράσινη φοροεπιδρομή ούτε θα κάνουν μια επανεξέταση των θέσεών τους με αφορμή γεγονότα όπως το παρακάτω:

Φέτος το καλοκαίρι είχαμε μικρότερη κατανάλωση ρεύματος από κάθε άλλη χρονιά. Δεν υπήρχε ούτε υπερφόρτωση δικτύου ούτε τίποτα. Θες οτι είμαστε ''οικολογικά ευαισθητοποιημένοι'', θες οτι συνέβαλλε ο γενικά ήπιος καιρός φέτος το καλοκαίρι; Πάντως είχαμε μειωμένη κατανάλωση. Οι φωστήρες όμως της ΔΕΗ είδαν οτι από την μειωμένη κατανάλωση προέκυψαν ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ (όχι ζημιές) και έτσι θα καθυστερήσουν οι επενδύσεις της ΔΕΚΟ πάνω στην ενέργεια. Δεν θα πω για το οτι ΑΚΟΜΑ πληρώμε ρήτρα καυσίμων, δεν θα πω για την συνεχή κερδοφορία, την έστω και μειωμένη, θα πω όμως οτι ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, εξαντλείται στην αγορά του ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΥ ''οικολογικού ρεύματος'' από τους ιδιώτες. Κάνουν ολόκληρες εκστρατείες για να καίμε λιγότερο ρεύμα και όταν συμβαίνει αυτό καθυστερούν οι επενδύσεις σε ανενεώσιμες πηγές ενέργειας λόγω μειωμένων κερδών!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ''ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ'' ΤΟΥΣ! Καμία απολύτως αυθεντική ευαισθητοποίηση, στόχος πάλι τα κέρδη με την συμπαράσταση των δήθεν ευαισθητοποιημένων ομίλων ΜΜΕ, σαν τον ΣΚΑΪ που παλιότερα πούλαγε δημοσιογραφικό καφριλίκι με τον Ευαγγελάτο και τώρα είδε πως αλλού παίζουν τα φράγκα, και με τον πολιτικό μανδύα από τους γνωστούς παπατζήδες του ΠΑΣΟΚ, τους Νεότουρκους Οικολόγους Π., τον κατακερματισμένο ΣΥΡΙΖΑ και εσχάτως την κατάπτυστη Νέα Δημοκρατία.

Αν συμφωνείτε με την κοροϊδία ψηφίστε τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου