Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Τα blogs κύριοι φτιάχνουν την Ιστορία.


Εκείνο που το πολιτικό σύστημα και ο κος Πεταλωτής δεν έχει αντιληφτεί δεν είναι απλά η δύναμη των blog ή επιρροή τους, η συκοφαντική τους δυνατότητα, η ανωνυμία και αλλά τέτοια ρηχά Διάβασα και δήθεν “έγκυρους” αναλυτές να αποκαλούν όλο τον χώρο κυμαδομηχανή. Πολύ ενδιαφέρον ως κοινωνιολογική προσέγγιση, καλή ίσως για να αναγνωστεί μεταξύ κυρίων του Βαθέως ελληνικού κατεστημένου κατά το απογευματινό τους Τσάι. Όμως ταυτόχρονα μια ανάλυση που δείχνει απλά ΠΑΝΙΚΟ.

Όλοι είδαμε πανικόβλητη την Άννα Διαμαντοπούλου στα κανάλια να προσπαθεί προκαλέσει αντισυσπείρωση του πολιτικού και Δημοσιογραφικού κόσμου εναντίων της «επιχείρησης αίμα στο κοινό» και των blogs. Όλοι μπορούμε να δούμε τον Πεταλωτή να ιδρωκοπεί για την ίδια προσπάθεια.

Την ίδια στιγμή παρατηρώ μια αγωνιώδη προσπάθεια πόλωσης και τοποθέτησης των πάντων σε ένα γνωστό ερμηνευτικό δίπολο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή κάτι σχετικό. Βάση της σχετική ερμηνείας όσοι βγάζουν άπλυτα στην φόρα είναι δεξιοί ενώ οι ΠΑΣΟΚΟΙ δεν τα βγάζουν. Δίπολο τόσο ξεπερασμένο όσο και ο ψυχρός πόλεμος.

Ως παρατηρητής λοιπόν απο έδω κάτω μπορω να πω προς τον πολιτικό κόσμο…:

Κύριοι το παιχνίδι έχει τελειώσει. Αυτή την στιγμή συντελείται μια διαρκής επανάσταση. Ένα κενό επικοινωνίας ανάμεσα στην Ηγεσία και στην βάση ή καλύτερα μια απόσταση ασφαλείας που θελήσατε να κρατήσεται απο έμας καλύπτεται από τα κάτω με χαοτικούς όρους.

Τα τελευταία χρονιά έγινε προσπάθεια να κρατηθεί το παιχνίδι εξουσίας ελεγχόμενο και μεταξύ συγγενών γνωστών και φίλων και φίλων. Φυτευτοί και δηλωσίες άνθρωποι ενός βαθέως κατεστημένου, νεποτισμός και οικογενειοκρατία, είχαν ως αποτέλεσμα να προωθηθούν στη εξουσία δήθεν πολιτικοί που βρίσκονταν στα pay role εταιρειών και ομίλων. Δυο τρεις οικογένειες σε συνεργασία με τα ΜΜΕ και ξένες δυνάμεις βρεθήκαν στο αφρό με τα τσιράκια τους. Κάτι απίθανους αλεξιπτωτιστές πολιτικά ανύπαρκτους με μόνο όπλο την υψηλή αστική καταγωγή και μόρφωση ήκάποιο επίθετο. Αυτό οδήγησε σε υποαντιπροσώπευση της Ελληνικής κοινωνίας. Πάρα πολλοί Έλληνες καθόλα αξιόλογα και επιτυχημένα άτομα δεν έλαβαν ποτέ μια ευκαιρία να προσφέρουν στην πατρίδα τους Δεν μπήκαν σε καμιά λίστα κανενός αρχηγού ή δεν ήθελαν να χρηματοδοτηθούν από επιχειρηματίες.

συνέχεια εδώ


Greekalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου