Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ξεκίνησε η λειτουργία σαρωτών σώματος στο αεροδρόμιο Χίθροου της Βρετανίας


Ξεκίνησε από σήμερα η λειτουργία σαρωτών σώματος στο αεροδρόμιο της Βρετανίας Χίθροου, ένα μέτρο που υιοθετήθηκε έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης ενός αμερικανικού αεροπλάνου στις 25 Δεκεμβρίου. Οι σαρωτές σώματος, που "βλέπουν" μέσα από τα ρούχα και προβάλλουν μία εικόνα του σώματος, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από τους υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που φοβούνται ότι οι σαρωτές παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των ταξιδιωτών και ότι μπορεί να προκαλέσουν δυσανάλογα αυξημένους ελέγχους στους μουσουλμάνους ταξιδιώτες. "Με δεδομένο το επίπεδο απειλής της ασφάλειας η κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσει αμέσως η λειτουργία σαρωτών σώματος", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Αντριου Άντονις.

Σε ανακοίνωσή του ο Άντονις επεσήμανε ότι τα αεροδρόμια του Χίθροου και του Μάντσεστερ είναι τα πρώτα που χρησιμοποιούν σαρωτές σώματος και ότι θα ακολουθήσουν και άλλα. Σαρωτές θα εγκατασταθούν στο αεροδρόμιο του Μπέρμινχαμ αυτό το μήνα.
"Στο άμεσο μέλλον μόνο ένα μικρό ποσοστό ταξιδιωτών θα επιλέγονται για να περάσουν από τους σαρωτές σώματος. Αν ένας ταξιδιώτης που επιλεγεί για να περάσει από τον σαρωτή αρνηθεί δεν θα του επιτραπεί να ταξιδέψει", πρόσθεσε ο υπουργός.


ikypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου