Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Έτοιμοι για την πρόκριση!

Η «μάχη» με την Σπάρτα Πράγας είναι προ των πυλών για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν το βράδυ της Τρίτης(21:00-NOVA 1) το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, με τον τεχνικό του «τριφυλλιού», Χενκ Τεν Κάτε να δηλώνει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πως «είμαστε ετοιμοι για αυτά τα παιχνίδια». Δεν άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με τον... αντί-Μουν και την τακτική που θα ακολουθήσει. Καραγκούνης: «Μην την... πατήσουμε όπως η Λάρισα».Το gazzetta.gr είναι στην Πράγα. Τι είπε στους παίκτες του ο Ολλανδός τεχνικός.
-Πόσο έτοιμη είναι η ομάδα σας για το αυριανό παιχνίδι;

“Το θέμα είναι τι θα πει να είσαι 100% προετοιμασμένος. Εχουμε ξεκινήσει εδώ και 4 εβδομάδες προετοιμασία. Αν με ρωτήσετε για το αν η ομάδα μας είναι γενικά έτοιμη, θα σας πω όχι, ωστόσο είναι έτοιμη για να παίξει αυτό το παιχνίδι”.

-Από πλευράς τακτικής σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε πιο προσεκτικά, απ' ότι θα το αντιμετωπίζατε ένα άλλο παιχνίδι στη διάρκεια της σεζόν κι ενώ η ομάδα σας θα έχει πάρει παιχνίδια πλέον στα πόδια της;

“(γελάει). Θα συναντήσω τον κ. Χόβανετς σε 5 λεπτά και θα του πω ακριβώς τί σκοπεύω να κάβω. Βιαστείτε λοιπόν διότι περιμένει...”

-Εχετε συνηθίσει να έρχεστε στην Πράγα τα τελευταία χρόνια. Είναι το τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι που παίζετε εδώ...
'
Εχω κάτι με την πόλη. Είναι όμορφη πόλη και ειλικρινά δεν είναι άσχημο να έρχεσαι εδώ...”.

-Στο αυριανό ματς με τη Σπάρτα δεν θα έχετε στη διάθεσή σας τον Μπράις Μουν. Κάνατε κάποιες δοκιμές τις τελευταίες ημέρες και με τον Μπιάρσμιρ στο δεξιό άκρο της άμυνας. Θεωρείτε πως ο Σουηδός μπορεί να αντεπελξέλθει σ' αυτό το ρόλο;

“Ναι. Κι όχι μόνο, ο Μπιάρσμιρ, αλλά και ο Μαχλελής, ο Βύντρα, ακόμη και ο Σαριέγκι ή και ο Γκάμπριελ. Έχουμε επιλογές”,

-Πόσο πιστεύετε ότι έχει αλλάξει η Σπάρτα συγκριτικά με πέρσι;

“Το σίγουρο είναι πως έχει έναν νέο προπονητή. Κατά τ' άλλα δεν έκαναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους, εκτός από τον Κάντλετς, ο οποίος έφυγε. Αλλά πάνω-κάτω θα παίξουν το ίδιο στυλ, θα παίξουν με τη μπάλα κάτω και θα προσπαθήσουν να έχουν με το μέρος τους την κατοχή. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι αύριο. Το ότι κερδίσαμε πέρσι δεν σημαίνει ότι θα κερδίσουμε σίγουρα και φέτος. Εχουν μία καλή ομάδα, είναι σε...συναγερμό μετά τα περσινά ματς. Αλλά κι εμείς έχουμε μία καλή ομάδα και είμαστε έτοιμοι”.

-Πέρσι πήγατε πολύ ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορείτε να συγκρίνετε την περσινή ομάδα σας με την εφετινή;
“Δεν μπορώ να κάνω κάποια σύγκριση. Πέρσι ήταν μία ομάδα που λίγο-πολύ βασιζόταν σε κορμό που προυπήρχε. Τώρα έχουμε μία νέα ομάδα με ποιότητα, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο για να δέσει. Υπάρχει όμως το πνεύμα της ομάδας. Αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και αν το έχεις γευτεί πέρσι, σαν ανθρώποι είμαστε λίγο... greedy και θέλουμε πιο πολύ και φέτος”.
Γιώργος Καραγκούνης: «Θέλει προσοχή»
-Οι Τσέχοι θεωρούν ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Αυτό είναι καλό για εσάς;

«Δεν μας επηρεάζει κάτι τέτοιο. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας. Δεν θα έχουμε καθόλου εύκολο έργο γιατί είναι πρώτο επίσημο ματς, απέναντι σε μία καλή ομάδα. Και μόνο ότι πέρσι ήταν αυτό το ματς στον β' προκριματικό και τώρα στο πρώτο λέει πολλά».

-Η Πράγα ξυπνάει όμορφες αναμνήσεις. Υπάρχει στο μυαλό σας ως προς το ψυχολογικό;

«Είναι καλό πως όσες φορές παίξαμε με ομάδες από την Τσεχία έχουμε καταφέρει να νικήσουμε. Κάθε ματς τη δική του ιστορία. Αύριο (σ.σ σήμερα) είναι άλλο παιχνίδι και μακάρι να συνεχιστεί κι αυτό και να φύγουμε νικητές από εδώ, όπως όλοι μας θέλουμε».

-Ο κόσμος έχει να δει την ομάδα 7 με 8 μέρες. Μετά από το διάστημα αυτό θα είναι καλύτερη;

«Δεν είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Τα δύσκολα ξεκινάνε από αύριο (σ.σ σήμερα). Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Τελευταίο παράδειγμα η Λάρισα είδαμε με τι αντίπαλο έπαιξε και αποκλείστηκε. Προσοχή μεγάλη χρειάζεται, διότι η δυναμικότητα του αντιπάλου είναι μεγάλη. Πέρσι στο πρώτο ματς νικήσαμε γιατί ήμασταν σοβαροί, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι περάσαμε δύσκολο βράδυ. Μας περιμένουν δύο ακόμη δύσκολα ματς, αρχής γενομένης από αύριο».

-Μπορείτε να συγκρίνετε την περσινή με την φετινή ομάδα;

Ακόμη δεν έχουμε παίξει σε επίσημο ματς. Εχουν έρθει πολλοί αξιόλογοι παίκτες. Ευχόμαστε να είμαστε πολύ καλύτεροι. Όλα αυτά θα φανούν στο γήπεδο και εκεί φαίνονται. Να πάμε καλύτερα από πέρσι, παρότι κάναμε καλή πορεία στην Ευρώπη».

-Κάθε πρεμιέρα είναι ιδιαίτερη. Θα παίξετε με συγκρατημένο ρίσκο ή για τη νίκη;

«Αυτές είναι λεπτομέρειες που θας μας αναλύσει ο προπονητής μας. Εγώ είμαι της άποψης να μην δεχόμαστε γκολ και στις ευκαιρίες που θα μας δοθούν να πετύχουμε κάποιο γκολ. Σε αυτά τα ματς είναι σημαντικό να πετυχαίνεις γκολ εκτός. Όπως κάναμε πέρσι να κάνουμε και φέτος».
«Θέλω να παλεύετε»
Από κει και πέρα, ο Χενκ Τεν Κάτε μάζεψε τους παίκτες του στην σέντρα του γηπέδου και μεταξύ άλλων είπε στην ομιλία του: «Έχει αλλάξει το Τσάμπιονς Λιγκ, έχει γίνει πιο δύσκολο. Πρέπει να δώσουμε μάχη. Θέλω από εσάς να παλεύετε, να παλεύετε, να παλεύετε και να δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό».

Η προόνηση ήταν ανοιχτή, όπως συνηθίζεται, μόνο για το πρώτο της τέταρτο. Ο Ολλανδός δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Από τις δοκιμές που έχει κάνει τις προηγούμενες μέρες φαίνεται πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει για τον παίκτη που θα παίξει δεξιά στην άμυνα και εκείνον που θα είναι μαζί με τον Καραγκούνη μπροστά από τους τρεις αμυντικούς μέσους. Για την δεξιά πτέρυγα ο Μπίαρσμιρ είναι το φαβορί αλλά δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και την έκπληξη με τον πιτσιρικά, Γιώργο Μαχλελή.
Ζέστη και κίνηση
Πολύ ζέστη στην Πράγα, με τον ήλιο να κυριαρχεί στον ουρανό της τσεχικής πρωτεύουσας. Πάντως, παρά το... τριαντάρι που χτύπησε σήμερα η θερμοκρασία για αύριο υπάρχουν προβλέψεις που κάνουν λόγο για βροχή κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.
Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως η «πράσινη» αποστολή δεν γλίτωσε την κίνηση στους δρόμους. Για αυτό και η ομάδα έφτασε στο γήπεδο της Σπάρτα με καθυστέρηση δέκα λεπτών.
Χάθηκε η μπάλα
Το... έλα να'δεις έγινε στην συνέντευξη Τύπου του Τεν Κάτε. Η μετάφραση για να φτάσει στα ελληνικά περνούσε πρώτα από τα τσέχικα και μετά στα αγγλικά. Δεν ήταν λίγες οι φορές που χάθηκε η μπάλα ενώ και ο ίδιος ο Ολλανδός έδειξε να ενοχλείται με την όλη διαδικασία.
Με το... ζόρι 10.000
Το πολύ 15.000 οπαδούς περιμένουν αύριο στο γήπεδο οι άνθρωποι της Σπάρτα Πράγας. Αυτός ο αριθμός είναι για τους αρκετά αισιόδοξους. Εξάλλου δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη κίνηση για εισιτήρια του αγώνα και λογικά οι θεατές δεν θα ξεπεράσουν τις 10.000.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΠΡΑΓΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΚΑΣ http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου