Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Φυλακισμένοι Ακτιβιστές: Sean Kirtley

Ο Sean Kirtley βρέθηκε ένοχος το Μάιο του 2008 μετά από τετράμηνη δίκη απλά και μόνο επειδή «σήκωσε» και διεύθυνε ένα website ενάντια στην εταιρία Sequani Ltd, η οποία πραγματοποιεί πειράματα σε ζώα. Καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια. Ακολουθεί γράμμα του ίδιου.

----------------------

Στις 7:00 πμ της 9ης Μαΐου 2006, η αστυνομία εισέβαλε σε εννέα σπίτια στα Midlands και στη συνέχεια συνέλαβε δώδεκα ακτιβιστές μέσα σε μια περιόδο 48 ωρών. Η πόρτα στο σπίτι μου ήταν χτυπημένη τόσο βίαια που έμειναν μόνο δύο κομματάκια ξύλου να κρέμονται από τους εναπομείναντες μεντεσέδες. Η αστυνομία με συνέλαβε και πέρασε εννέα ώρες ψάχνοντας τις εγκαταστάσεις ενώ η σύντροφός μου παρέμενε στο σπίτι, πράγμα καθόλου ευχάριστο. Ένα μεγάφωνο, πανό, χιλιάδες φυλλάδια, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστής, ψηφιακή κάμερα, ρούχα, επιστολές, δίσκοι, όλα αρπάχτηκαν ως στοιχεία της συμμετοχής μου στην καμπάνια ενάντια στο εργαστήριο πειραμάτων Sequani στο Herefordshire. Κατέλαβαν παρόμοια ιδιοκτησία και από τους άλλους στους οποίους εισέβαλαν.

Αφού μας απέδωσαν κατηγορίες και πληρώθηκαν εγγυήσεις για σχεδόν δύο χρόνια η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο στις 8 Ιανουαρίου στο Κακουργιοδικείο του Μπέρμιγχαμ. Επτά από μας κατηγορήθηκαν για «συνωμοσία για παρεμπόδιση εταιρίας έρευνας σε ζώα» και παραπεμφθήκαμε σε δίκη.

Ο όγκος των στοιχείων εναντίον μου αφορούσε τον ιστοχώρο Stop Sequani Animal Testing, τον οποίο έτρεχα και το ότι έκανα χρήση κρυπτογράφησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου PGP και άλλων εργαλείων μυστικότητας που ήταν στο PC μου. Προτάθηκε ότι εγώ οργάνωσα τις διαδηλώσεις έξω από το Sequani και από εταιρίες που έκαναν επαγγεματικές συναλλαγές με το Sequani αν και ο ιστοχώρος SSAT είχε πολιτική μη διαφήμισης διαδηλώσεων! Προτάθηκε έπειτα λόγω του αριθμού των τηλεφωνημάτων ανάμεσα σε εμένα και σε άλλους κατηγορούμενους (τα τηλεφωνικά logs υποβλήθηκαν από τους σχετικούς τηλεφωνικούς παροχείς) ότι πρέπει επίσης να «οργάνωνα» μέσω του τηλεφώνου. Ακόμα κι αν οι κατηγορούμενοι ήταν φίλοι και οι φίλοι καλούν ο ένας τον άλλον για να κουβεντιάσουν και να κοινωνικοποιηθούν. Ακόμα κι αν οργάνωνα τις επιδείξεις όλες ήταν ειρηνικά γεγονότα όπως και να 'χει, συνήθως περιλαμβάνουν ένα μεγάφωνο ή δύο και αφθονία αφισσών.

Μετά από μια δίκη 18 εβδομάδων όπου οι ένορκοι μεταφέρθηκαν μέσα στο χώρο από ένα μυστικό μέρος, ο τύπος και άλλοι ρεπόρτερς αποκλείστηκαν από την κάλυψη της υπόθεσης, η αστυνομία ήταν «σε επιφυλακή» έξω από το δικαστήριο, όπου απαγορεύτηκε στους υποστηρικτές να φοράνε οτιδήποτε λογότυπο ευημερίας των ζώων στα ρούχα τους, η παραμικρή αναφορά στα πειράματα στα ζώα στο Sequani προγράφηκε. Ήμουν ο μοναδικός που βρέθηκε ένοχος για συνωμοσία αφότου οι ένορκοι ήταν εκτός για πολλές μέρες διαβουλεύοντας. Η έφεσή μου ενάντια στην κατηγορία και την καταδίκη ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου αυτού του έτους (στμ:2008) και δεν έχει περάσει από ακρόαση ακόμα.

Προφυλακίστηκα στην φυλακή Winson Green στο Μπέρμιγχαμ στις 14η Μαΐου και καταδικάστηκα στο Κακουργιοδικείο του Κόβεντρυ στις 30η Μαΐου 08. Ο δικαστής με αποκάλεσε «ένα απαίσιο εγκληματία» που «δεν έχει κάνει τίποτα για την ιδεολογία του» με καταδίκασε σε τεσσεράμισι χρόνια στη φυλακή και επέβαλε πενταετή κοινωνική εργασία ASBO μετά την απελευθέρωσή μου τον Αυγούστου του 2010 αποκλείοντάς με από το Herefordshire και από την επαφή με το Sequani κατά τη διάρκεια αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου