Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ


Ιράν, οι πρώτες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα αρχίσουν τις καθυστερημένες από καιρό πειραματικές διαδικασίες την Τετάρτη,όπως είπε η αντιπροσωπεία κρατικής ατομικής ενέργειας.
Ένας πυρηνικός ανώτερος υπάλληλος στη Ρωσία, που βοηθά να χτίσει τις εγκαταστάσεις, εντούτοις, είπε ότι κανένα σημαντικό γεγονός δεν αναμένεται εκείνη την ημέρα.
"Η πειραματική λειτουργία των εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας θα αρχίσει την Τετάρτη," είπε ο ιρανικός ατομικός εκπρόσωπος Mohsen Delaviz στις ειδήσεις την Κυριακή.
Πρόσθεσε ότι η προκαταρκτική φάση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Sergei Kiriyenko, προϊστάμενου της κρατικής πυρηνικής αντιπροσωπείας της Ρωσίας.
Ο αναμενόμενος για καιρό light-water αντιδραστήρας 1.000-μεγαβάτ, που χτίστηκε στο νότιο ιρανικό λιμένα Bushehr με τη βοήθεια της Ρωσίας στο πλαίσιο μιας σύμβασης $1 δισεκατομμυρίων, σχεδιάστηκε προηγουμένως για να κατασταθεί λειτουργικός το φθινόπωρο του 2008. Περίπου 700 ιρανικοί μηχανικοί εκπαιδεύθηκαν στη Ρωσία για να ενεργοποιήσουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας.
Ο εκπρόσωπος Sergei Novikov εντούτοις, είπε ότι κανένα σημαντικό γεγονός δεν αναμένεται κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Kiriyenko.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου