Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Υποχωρεί η δημοτικότητα του Ομπάμα


Το επίπεδο της δημοτικότητας του Αμερικανού πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται χαμηλότερα από εκείνο στο οποίο βρισκόταν του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους κατά την ίδια περίοδο της θητείας τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την εφημερίδα USA Today.

Έξι μήνες μετά από την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα, το 55% των Αμερικανών κρίνουν θετικά την δράση του, όπως έδειξε η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup. Την ίδια περίοδο το 2001, ο Τζορτζ Μπους συγκέντρωνε το 56% των θετικών απόψεων σχετικά με την δράση του.

Οι Αμερικανοί πολίτες αποδοκιμάζουν ιδιαίτερα την οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο Μπαράκ Ομπάμα για την ανάκαμψη της χώρας από την οικονομική κρίση, σύμφωνα με την έρευνα. Η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας που επιθυμεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται επίσης υπό αμφισβήτηση για έναν στους δύο ερωτηθέντες.

Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι η προσωπικότητα του Μπαράκ Ομπάμα συνεχίζει να είναι δημοφιλής, καθώς τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων αναγνωρίζουν τα ηγετικά του προσόντα.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα USA Today, ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου Ντέιβιντ Άξελροντ, έκρινε ότι τέτοιου είδους "αναταράξεις" είναι αναμενόμενες, ενώ δήλωσε σίγουρος για την υποστήριξη των Αμερικανών προς τον Μπαράκ Ομπάμα.


Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικώς από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου σε δείγμα 1,006 ενηλίκων, με περιθώριο λάθους τέσσερις μονάδες.
axia plus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου