Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ΔΕΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά από μεθοδική συλλογή-αξιοποίηση αποδεικτικών στοιχείων, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης εξιχνιάστηκε σωρεία διακεκριμένων κλοπών που τελέστηκαν από πολυμελή εγκληματική οργάνωση και συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της, ενώ αναζητούνται έξι ακόμη άτομα για την ίδια υπόθεση.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, δέκα αλλοδαποί συνέστησαν εγκληματική ομάδα με δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα διενέργεια κλοπών από οικίες. Οι δράστες...
επέλεγαν οικίες τόσο σε συνοικίες, περιφερειακά του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης όσο και σε κωμοπόλεις ή χωριά του νομού, την ώρα που οι ιδιοκτήτες κοιμόταν εντός αυτών και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί εισέρχονταν και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα. Επίσης αφαιρούσαν κλειδιά αυτοκινήτων, που ήταν σταθμευμένα έξω από τις οικίες, και άλλα από αυτά τα ερευνούσαν, ενώ άλλα τα αφαιρούσαν. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, από το φθινόπωρο 2009 μέχρι σήμερα, οι δράστες διέρρηξαν τουλάχιστον 30 οικίες (διαμερίσματα και μονοκατοικίες) στο νομό Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν οκτώ αυτοκίνητα με κλειδιά που βρήκαν εντός των οικιών.

Τέσσερα μέλη της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης, αλλοδαποί ηλικίας 19, 19, 27 και 34 ετών, συνελήφθησαν ενώ αναζητούνται έξι ακόμη άτομα. Τα αυτοκίνητα που είχαν κλαπεί βρέθηκαν όλα και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Σε κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου