Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Συνελήφθησαν Αλβανοί ληστές τραπεζών

Με ορμητήριο την Αλίαρτο της Βοιωτίας δρούσε ομάδα Αλβανών, οι οποίοι είχαν εξειδικευθεί σε ληστείες τραπεζών. Οι δράστες έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας σήμερα το πρωί.

Ειδικότερα, σε έναν συνηθισμένο έλεγχο από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Λειβαδιάς, συνελήφθησαν εφτά Αλβανοί και...
προσήχθησαν στο τμήμα γιατί δεν είχαν τα νόμιμα έγγραφα. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψαν στοιχεία για πιθανή εμπλοκή τους ακόμη και σε ληστείες. Λίγο αργότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στα πρόσωπα των συλληφθέντων αναγνωρίστηκαν οι ληστές των δύο υποκαταστημάτων τραπεζών στη Μαλεσίνα, μιας τράπεζας στον Ορχόμενο και οι δράστες ληστείας σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα, στην Ξηρονομή.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις ληστείες στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας, όπου μέσα σε δέκα λεπτά λήστεψαν δύο τράπεζες οι δράστες είχαν διαφύγει προς την περιοχή της Αλιάρτου, έχοντας ξεφύγει από μπλόκα αστυνομικών. Μετά τη ληστεία στον Ορχομενό εντάθηκαν οι περιπολίες των αστυνομικών και οι έλεγχοι για τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής των αλλοδαπών. Σε ένα τέτοιο τυχαίο μπλόκο οι αστυνομικοί έπεσαν στους άγνωστους δράστες των ληστειών. Σε έρευνες που έκαναν στα καταλύματα τους στον Αλίαρτο της Βοιωτίας εντόπισαν και ολόκληρο οπλοστάσιο με καλάσνικοφ, που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες.

Πάντως, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έχουν εμπλακεί και σε άλλες υποθέσεις, οι οποίες διερευνώνται, και συνεχίζουν την προανάκριση, χωρίς, ωστόσο, ως στιγμής να έχουν κάνει επίσημες ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου