Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Αγοράσαμε άρματα που ξεφλουδίζουν και F-16 που μπάζουν νερά!

Η Ελλάδα μια χώρα που αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να ξοδεύει δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς για τον φόβο του γείτονα, αυτά που αγοράζει βγαίνουν ελαττωματικά και το πιο εξωφρενικό είναι οτι οι προμηθευτές μας είναι στο απυρόβλητο...
Οι γερμανοί και πάλι κυριαρχούν στο σκάνδαλο που αποκαλύπτει σήμερα η Real News.

Για να αγοράσουμε 170 καινούρια άρματα μάχης Leopard, πληρώσαμε 2,2 δις ευρώ στην γερμανική KMW.

Πήραμε επίσης και πάνω από 200 μεταχειρισμένα. Ακόμα κι αυτοί που γνωρίζουν είπαν οτι ο αριθμός των αρμάτων που αγοράστηκαν είναι εξωφρενικός! Η έρευνα αγοράς και η παραγγελία έγιναν επι Ακη τσοχατζόπουλου. Η παραγγελία έγινε, τα πληρώσαμε και επι Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, επι ΝΔ πλεον, άρχισαν οι παραλαβές.

Εκεί ήταν που άρχισαν οι δυσάρεστες εκπλήξεις! Το υποβρύχιο Παπανικολής, το οποίο όλοι θυμόμαστε οτι έγερνε, είναι μπροστά στα προβλήματα που εμφανίστηκαν πταίσμα.

Οι αξιωματικοί με το που παρέλαβαν τα άρματα έμειναν άναυδοι. Πολλά από τα άρματα είχαν ρωγμές στην οροφή του πύργου. Η εταιρεία, αμέσως διαβεβαίωσε το ΓΕΣ οτι το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν επηρεάζει "κατ' ουδένα λόγο τόσο την λειτουργικότητα του άρματος, πολλώ δε μάλλω την βαλλιστική του προστασία και την επιχειρησιακή του ετοιμότητα!"

'Ελεγε δηλαδή οτι παρότι τα άρματα στις δοκιμαστικές βολές που έγινα τρύπησαν και μετά έκαναν και ρωγμές ήταν ετοιμοπόλεμα!

Μετά εμφανίστηκαν προβλήματα στα πυροβόλα των αρμάτων! Η διάβρωση στο εσωτερικό τους όπως αποκαλύπτει άλλο έγγραφο ήταν εντυπωσιακή!

Η απάντηση της εταιρείας στην αρχή ήταν οτι για την αδικαιολόγητη φθορά φταίγαμαε εμείς! Ομως όταν αποδείξαμε οτι η διάβρωση έγινε αμέσως μετά την είσοδο των αρμάτων σε ελληνικό έδαφος, η εταιρεία KMW "θυμήθηκε" οτι κάτι αντίστοιχο έγινε και σε άρματα του γερμανικού στρατού! Μέχρι σήμερα πάντως λύση δεν έχει βρεθεί.\

F-16 που μπάζουν νερά

Εδώ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού τα μαχητικά μας αεροσκάφη καθημερινά και 24 ώρες το 24ωρο έχουν ν' αντιμετωπίσουν τις συνεχείς προκλήσεις των γειτόνων μας με αερομαχίες και αναχαιτίσεις στο Αιγαίο.

Εδώ δεν λειτουργούσε το σύστημα αυτοπροστασίας. Ενα σύστημα που θεωρείται φυσικά το Α και το Ω για ένα μαχητικό αεροσκάφος. Με αυτό ο πιλότος ειδοποιεί για τις απειλές και ενεργοποιεί τα κατάλληλα όπλα για να τις αντιμετωπίσε. Χωρίς αυτό στην μάχη είναι κυριολεκτικά τυφλός!

Το συστημα ονομάζεται ASPIS II και δεν λειτούργησε ποτέ με τις προδιαγραφές που είχαμε θέσει. Η ΝΔ αφού ως αντιπολίτευση κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πριν από το 2004, όταν έγινε κυβέρνηση αγόρασε άλλα 30 αεροσκάφη με το ίδιο ακριβώς σύστημα!

Υπολογίστε οτι το κάθε ένα από αυτά τα 30 κόστισε και κοστίζει 67 εκατομμύρια δολάρια. Με το που αρχίσαμε να τα παραλαμβάνουμε άρχισαν προβλήματ όπως :

- Κακοτεχνίες στην στεγανοποίηση διαφόρων δομικών τμημάτων των αεροσκαφών που μπορεί να προκακλέσει προβλήματα στην λειτουργία των ραντάρ.

- Εισροή νερού σε κρίσιμα συστήματα των αεροσκαφών. Δηλαδή έμπαζαν νερά και έμειναν 114 μέρες καθηλωμένα για επιδιορθώσεις!

Τα προβλήματα όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα μέχρι και σήμερα δεν έχουν λυθεί... Εμείς όμως πληρώνουμε κανονικά!


www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου