Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Σε επιφυλακή ο στρατός για χτύπημα της "σέχτας" σε στρατιωτικό στόχο

http://kostasxan.blogspot.com/
Επαγρύπνηση από όλα τα στελέχη

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας παίρνουν σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας, καθώς φοβούνται επίθεση τρομοκρατών εναντίον στρατιωτικού στόχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε επείγον σήμα προς τα άλλα Γενικά Επιτελεία (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ), την Πέμπτη 25 Ιουνίου, και ζητεί την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για τέτοιες περιπτώσεις σε κάθε στρατόπεδο.
Η ενίσχυση των μέτρων διατάχθηκε, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι υπάρχει πιθανότητα τρομοκρατική οργάνωση να στραφεί κατά στρατιωτικού στόχου.
Οπως εξηγούσαν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα συγκεκριμένα μέτρα που λαμβάνονται αφορούν κυρίως την αύξηση των σκοπιών, την ενίσχυση των περιπολιών γύρω από τα στρατόπεδα, τους αυστηρότερους ελέγχους πεζών και οχημάτων που εισέρχονται σε στρατιωτικούς χώρους, τους εξονυχιστικούς ελέγχους χώρων όπως κάδοι σκουπιδιών κ.λπ. και γενικότερα την επαγρύπνηση για καθετί ύποπτο που μπορεί να παρατηρηθεί.
Πρόκειται για το πρώτο βήμα λήψης μέτρων, τα οποία θα μπορούν στην πορεία να ενισχυθούν και να μετατραπούν σε πορτοκαλί ή και κόκκινο συναγερμό, όπως έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν μετά τον φόνο του 15χρονου μαθητή από τον αστυνομικό.
Μόλις το σήμα του ΓΕΕΘΑ ελήφθη από τα στρατόπεδα, άρχισε η εφαρμογή των μέτρων, ενώ ταυτόχρονα γίνονται ενημερώσεις προς όλο το στρατιωτικό προσωπικό και τους εφέδρους να επαγρυπνούν και να αναφέρουν καθετί ύποπτο, ασυνήθιστο ή κάτι που θα μπορούσε να τους κινήσει την περιέργεια.
Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες στρατιωτών, τα στελέχη των στρατοπέδων, τους μιλούν ανοιχτά για ενδεχόμενο χτύπημα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα», της οποίας η προκήρυξη για την δολοφονία του αστυνομικού δημοσιεύτηκε την περασμένη Τετάρτη.
Επισήμως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ επιβεβαίωσε την έκδοση του σήματος για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα στρατόπεδα, υποστηρίζοντας ότι είναι στο πλαίσιο των περιοδικών μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται κατά καιρούς και δεν επιβαρύνει το σύστημα υπηρεσιών ούτε αλλάζει τα μέτρα ασφαλείας.


2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ______ΝΙΝΟ_____ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ........!

    ΑπάντησηΔιαγραφή