Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Ποιοι πήραν τις μίζες των 3,7 εκατ. ευρώ από τον Χριστοφοράκο...


Δόθηκαν μετά τις εκλογές του 2004 μέχρι την άνοιξη του 2005. Νέα τροπή στην υπόθεση καθώς "έρχονται" καινούργια συνταρακτικά στοιχεία. Του ζητούν να "μιλήσει" και για κορυφαίους της Siemens οι Γερμανοί.
.
Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Την αποκάλυψη που έκανε από χθες το μεσημέρι το Press-gr (διαβάστε την εδώ) ότι ο Μιχ. Χριστοφοράκος "απειλεί" με στοιχεία πέντε υπουργικά στελέχη της ΝΔ και επτά του ΠΑΣΟΚ, καθώς και 153 συνολικά βουλευτές, έχουν στα ρεπορτάζ τους και δυο σημερινές εφημερίδες, η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και η "Καθημερινή". Εμείς, έχουμε δώσει και το περαιτέρω στοιχείο ότι για δύο πρώην υπουργούς της ΝΔ λέει ότι έχει και εμβάσματα στα χέρια του.
Το κρίσιμο θέμα τώρα είναι αν θα "στριμωχτεί" ποινικά ο κ. Χριστοφοράκος να μιλήσει για την περίοδο από το 2004 και μετά, διότι αυτά τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί στη Γερμανία. Με βάση τα στοιχεία που φαίνεται να υπάρχουν από τον Ιούλιο του 2004 μέχρι τον Απρίλιο του 2005 μοίρασε μίζες 3,7 εκατομμυρίων ευρώ. Σε ποια πολιτικά πρόσωπα πήγαν αυτά;
Οι μίζες αυτές ήταν περίπου το 10% των 30 εκατομμυρίων που διεκδικούσε η Siemens από το ελληνικό δημόσιο ως υπόλοιπο των οφειλών για το C4I. Ήταν απαραίτητες, κατά τον Μ. Χριστοφοράκο, προκειμένου να...
καταστεί εφικτή η εκταμίευση των υπόλοιπων 30 εκατομμυρίων ευρώ καθώς η καταβολή καθυστερούσε εξαιτίας των προβλημάτων
στην παράδοση και λειτουργία του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπαικών Αγώνων από την κοινοπραξία SAIC που είχε αναλάβει το σχετικό έργο.
Είναι τα χρήματα που ζητούσε ο Μ. Χριστοφοράκος από τον τότε διευθυντή τηλεπικοινωνιών της μητρικής εταιρείας Κουτσερόιτερ, για να τακτοποιήσει τις "εκκρεμότητες". Δηλαδή έλεγε ουσιαστικά ότι πρέπει να δώσουμε τα 3,7 εκατ. για να πάρουμε τα 30 εκατ. ευρώ.
Επομένως το ζήτημα τώρα είναι η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Μ. Χριστοφοράκο. Εφόσον προκύψουν αυτά τα στοιχεία για την πληρωμή μιζών (σε δύο ή τρεις κατευθύνσεις προς συγκεκριμένα υπουργεία, μετά τις εκλογές του 2004), που κατά τις πληροφορίες, υπάρχουν και είναι θέμα χρόνου η αποκάλυψη τους, η υπόθεση παίρνει νέες διαστάσεις. Και ο Μιχ. Χριστοφοράκος εκτός από "πράσινους" θα πρέπει να μιλήσει και για "γαλάζιους". Επίσης, σύμφωνα με τις πληρφοορίες, τις γερμανικές αρχές δεν τις ενδιαφέρουν μόνο τα ελληνικά ονόματα. Τις ενδιαφέρουν και ονόματα από την ανώτερη διοίκηση της Siemens που είχαν εμπλοκή στις μίζες. Αυτά φέρονται να πιέζουν τον κρατουμένο στις σκληρές φυλακές του Στάντελχαϊμ Μ. Χριστοφοράκο να πει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου