Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Η δύναμη της ζαρτιέρας




Υπάρχει ένας ιδιότυπος ρατσισμός απέναντι στις ωραίες γυναίκες. Θεωρούνται ακατάλληλες για οτιδήποτε πέραν του θεάματος, του γάμου και της σιωπηλής διαβίωσης. Ο συνδυασμός όμορφου παρουσιαστικού και νιότης δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα και γίνεται λόγος αμφισβήτησης. Μια νέα και όμορφη όταν πολιτεύεται θεωρείται ότι χαριστικά βρέθηκε σε αυτή τη θέση και ότι τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο για μπούγιο. Ηταν λοιπόν αναμενόμενο να αμφισβητηθεί η υποψήφια στην Πιερία κυρία Μαρίνα Τσιντικίδου . Αρχικά ακούστηκε το ενδεχόμενο να στελεχώσει τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Μια τέτοια επιλογή θα την έβαζε στο ίδιο πακέτο με τη λαϊκή αοιδό Εφη Σαρρή. Οι εξελίξεις την αναβάθμισαν. Μπαίνοντας στην οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας μπήκε στη λίστα καλλιτεχνών της παράταξης μαζί με τον ΡόμπερτΓουίλιαμς, τον Κώστα Τουρνά και την πρώην συνάδελφό της Ελενα Κουντουρά. Ισως να μην είχε αποκρυσταλλωθεί μέσα στην κυρία Τσιντικίδου η απόφαση να πολιτευθεί, μάλλον όμως δεξιόφερνε- εξ ου και δεν την προσέγγισαν οι προοδευτικές δυνάμεις.

Η κυρία Τσιντικίδου είναι 38 ετών. Επίτευγμα ζωής είναι η εκλογή ως Σταρ Ελλάς το 1992. Κατόπιν εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος στην Ταϊλάνδη και στον διαγωνισμό της Μις Ευρώπη, όπου κέρδισε το στέμμα της ομορφότερης. Επιπλέον έχει τιμηθεί με το βραβείο της Μις Μάντισον για τα ωραιότερα ελληνικά πόδια ανάμεσα στις 12 υποψήφιες. Από εκεί και πέρα άνοιξαν οι επαγγελματικοί ορίζοντες. Ξεκίνησε ως παρουσιάστρια του «Candid Camera» με σκηνοθέτη τον
Νίκο Μαστοράκη. Η γνωριμία τους ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της πολιτικής καριέρας της. Ηταν εκείνος που της ζήτησε να τον συνοδεύσει σε δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Στο πλευρό του αντίκρισε για πρώτη φορά τους βουλευτές, τους υπουργούς, τα μυθικά πρόσωπα της δημόσιας ζωής. Το δροσερό κορίτσι έκανε πάταγο στη δεξίωση. Ηταν η πιο εντυπωσιακή παρουσία και αυτό σήμερα την καθιστά αμήχανη. Λέει ότι ντρέπεται για το κόκκινο φόρεμα που είχε επιλέξει. Κακώς. Δεν πρέπει να ντρέπεται για την κορμοστασιά που ζήλεψαν πολλές γυναίκες εκείνο το βράδυ. Η πολιτική σταδιοδρομία μπήκε μπροστά, έστω εν υπνώσει.

Η κυρία Τσιντικίδου συμμετείχε στις τηλεοπτικές εκπομπές «Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό» με τον
Ανδρέα Μικρούτσικο και «Ελα στο bizz». Ταυτόχρονα έκανε πασαρέλα και φωτογραφίσεις. Δοκιμάστηκε επίσης ως ηθοποιός και με τούτη την ιδιότητα παρουσιάζεται από τη Νέα Δημοκρατία, στο επίσημο ιστολόγιο. Αναμφίβολα πρόκειται για μια διασημότητα. Ολοι τη γνωρίζουν στην Πιερία απ΄ όπου κατάγεται, πλην όμως εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα. Θα έχει να αντιμετωπίσει έναν εξίσου διάσημο υποψήφιο, από τον στίβο. Ο κ. Κ. Κουκοδήμος διεκδικεί εκ νέου την έδρα του. Αν το κόμμα τους έπαιρνε ξανά την εξουσία, θα μπορούσαν και οι δύο να συνεισφέρουν στο έργο του υπουργείου Πολιτισμού, εκείνη στα ζητήματα θεάματος, εκείνος στον αθλητισμό. Είναι απρεπή τα σχόλια ότι η προϋπηρεσία των λαμπερών προσώπων δεν εγγυάται την ικανότητά τους να κρίνουν ένα νομοσχέδιο. Αν μπει στη Βουλή η κυρία Τσιντικίδου θα τα μάθει, έστω στην καμπούρα των συμπολιτών της.

Η εμπλοκή της κυρίας Μαρίνας Τσιντικίδου στα πολιτικά πράγματα δεν είναι τυχαία. Δηλαδή δεν έγινε έτσι στα ξαφνικά ένα τηλεφώνημα από τον Πρωθυπουργό για να της προτείνει τη συμμετοχή στις εκλογές. Υπάρχει στην οικογένεια πολιτικό πρόσωπο, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ετσι στην προεκλογική εκστρατεία συνοδεύεται από τον θείο της, τον δήμαρχο Αιγινίου. Ασφαλώς και έχει ξεκινήσει πόλεμος εναντίον της, και μάλιστα με αθέμιτα μέσα. Κυκλοφορούν φωτογραφίες της υποψήφιας που μπορεί να προκαλέσουν μειωτικά σχόλια από θρησκόληπτους, συντηρητικούς ή άντρακλες. Στην πραγματικότητα το εκτεθειμένο σώμα του πρώην μοντέλου δεν κάνει κακό σε κανέναν. Το ωραίο το θαυμάζουμε. Αν λοιπόν θέλουν οι αντίπαλοί της να της καταλογίσουν κάτι, θα μπορούσαν να επικεντρωθούν στην πολιτική απειρία, στην ελλιπή κατάρτιση, στην έλλειψη ενδιαφέροντος για τα κοινά. Το παρουσιαστικό, τα σχόλια για τις γυμνές πόζες και το σκάλισμα του παρελθόντος δεν είναι δημιουργικές διαδικασίες.

Η κυρία Τσιντικίδου δεν επελέγη για τις ικανότητές της αλλά λόγω της φήμης και του παρουσιαστικού της. Την αγάπησαν οι αναγνώστες των περιοδικών όταν την έβλεπαν με τη ζαρτιέρα και σε αυτή την αγάπη ποντάρουν εκείνοι που την έβαλαν στο πολιτικό παιχνίδι. Ετσι, αν τώρα κρίνεται για την εμφάνισή της ίσως να μην είναι δίκαιο, αλλά είναι αναμενόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου