Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Κινητό και οδήγηση σκοτώνουν

νομιζα οτι θα δω ακομη ενα video, αλλα σοκαριστηκα..............

Κινητό και οδήγηση σκοτώνουν (το βίντεο)

Ένα σοκαριστικό βίντεο για τους κινδύνους του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, που γύρισε η τοπική αστυνομία στη Νότια Ουαλία κάνει το γύρο του ίντερνετ από τότε που βγήκε στο YouTube.

Αμερικανικά μέσα προβάλουν το βίντεο που δείχνει πως μια 17χρονη, η Cassie Cowan, που ασχολείται με το κινητό της την ώρα που οδηγεί προκαλεί ένα φοβερό ατύχημα με 2 άλλα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα οι δύο φίλες της και δύο γονείς που επιβαίνουν σε άλλο όχημα να σκοτωθούν αλλά εκείνη να επιβιώσει.

Το σοκαριστικό βίντεο γυρίστηκε από την αστυνομία του Gwent και κόστισε μόλις 11.500 ευρώ με σκοπό να προβληθεί σε τοπικό επίπεδο, σε σχολεία και την τηλεόραση.

Αμερικάνικες εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο βίντεο το οποίο προβλήθηκε σε εκατομμύρια Αμερικανούς σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν για τους κινδύνους που προκαλεί το κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

«Το βίντεο γνώρισε παγκόσμια αποδοχή» δήλωσε η τοπική ηθοποιός Jenny Davies, 18 ετών, που παίζει την Cassie Cowan.

Το βίντεο είναι εξαιρετικά ρεαλιστικό καθώς προσπαθεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη. Οι δημιουργοί ήθελαν να είναι ρεαλιστικό αλλιώς οι άνθρωποι ενδέχεται να μην του έδιναν σημασία.

«Το βίαιο βίντεο προβάλει ρεαλιστικά τις επιπτώσεις μιας απερίσκεπτης συμπεριφοράς στο τιμόνι και οι νέοι άνθρωποι θα επηρεαστούν από αυτό» δήλωσε η 18χρονη πρωταγωνίστρια.

Η αστυνομία στο Gwent αποκαλεί το βίντεο ως «το βίντεο που θα σταματήσει τα SMS κατά τη διάρκεια της οδήγησης».

Μπορείτε να δείτε παρακάτω απόσπασμα του βίντεο (όχι για ανηλίκους):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου