Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Εκθέστε οσους ειναι στο κυκλωμα της παιδικής πορνογραφίας

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ
«Ο Ποινικός Κώδικας για τα σεξουαλικά εγκλήματα και η αντεγκληματική πολιτική» ήταν το επίκαιρο θέμα του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε χθες με συνδιοργανωτές τον καθηγητή Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νέστορα Κουράκη και τον λέκτορα Ευστάθιο Παπαθανασόπουλο, αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας.

Στην επαινετή προσπάθεια του νομοθέτη, ο οποίος με μια σειρά από ειδικότερους νόμους έχει αυστηροποιήσει όλα τα εγκλήματα κατά των ανηλίκων, αναφέρθηκε ο εισηγητής του συνεδρίου, καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης, δικηγόρος Στέλιος Παπαγεωργίου-Γονατάς. «Τα σεξουαλικά εγκλήματα και ειδικά κατά ανηλίκων, ειδικότερα το θέμα βιασμός και άλλες ασελγείς πράξεις, αντιμετωπίζονται πλέον αυστηρά από το νόμο και έτσι ο βιασμός κατά ανηλίκων τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι και 20 χρόνια» τόνισε ο εισηγητής του συνεδρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι εντυπωσιακό πως από την μια οι νόμοι αυστηροποιούνται για τα εγκλήματα κατά ανηλίκων και από την άλλη τα νομικά «παράθυρα» συνεχίζουν να αποφυλακίζουν τους δράστες παιδεραστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου