Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Δώρο ζωής» από συγγενείς θύματος τροχαίου

Γιατροί από νοσοκομεία της Βιέννης και της Ρώμης ήρθαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν όργανα ενός 35χρόνου, που έπεσε θύμα τροχαίου, ώστε να προχωρήσουν σε μεταμοσχεύεις. Ο νέος άντρας τραυματίστηκε βαριά σε τροχαίο και νοσηλευόταν σε μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ
Όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει, ενημέρωσαν τους δικούς του για τη δυνατότητα λήψης των οργάνων του για μεταμόσχευση. Παρά την οδύνη τους, τα μέλη της οικογένεια του νέου άντρα συμφώνησαν.
Αμέσως κινήθηκε ο μηχανισμός και ενημερώθηκαν τα κέντρα μεταμοσχεύσεων στην Ευρώπη. Βρέθηκαν συμβατοί λήπτες για τη καρδιά στη Ρώμη και για τους πνεύμονες στη Βιέννη. Ομάδες γιατρών από τα νοσοκομεία των δύο πόλεων ήρθαν αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν τα όργανα.
Οι κερατοειδείς χιτώνες θα δοθούν σε λήπτη στη Θεσσαλονίκη. Για το ήπαρ και τους νεφρούς θα γίνουν ιστολογικές εξετάσεις για να βρεθούν συμβατοί δότες και στη συνέχεια θα κινηθεί ο μηχανισμός για τη λήψη και μεταμόσχευση των οργάνων.
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου