Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ.

1)Μετά τις εκλογές του 2004 ξεπουλιέται ο τότε Συριζα υπό την ηγεσία του οπορτουνιστή Κωνσταντόπουλου.
2)Δειλά-δειλά την άνοιξη του 2006 συγκροτείται ένας νέος πιο αριστερός και ριζοσπαστικός Σύριζα. Υπάρχουν περισσότερες ελπίδες το εγχείρημα να πάει λόγω του καλά αποδεκτού αριστερού προφίλ του Αλαβάνου.
3)Στις εκλογές του 2007 ο Σύριζα πέρνει ικανοποιητικό ποσοστό. Αισιοδοξία για την "επόμενη μέρα" κατακλύζει την βάση του σύριζα.
4)Παραίτηση Αλαβάνου και ανάλυψη της αρχηγείας του ΣΥΝ απο Τσίπρα πάντα με την στήριξη Αλαβάνου.
5)Δημοσκοπική έκρηξη του Σύριζα.Μπαίνουν τα πρώτα ζητήματα διακυβέρνησης από τους ανανεωτικούς(αυτό και αν είναι αλαζονεία) τον οποίων τα μυαλά έχουν πάρει αέρα από τα μεγάλα ποσοστά.Δεν υπάρχει έτοιμο και συγκροτημένο πολιτικό πρόγραμμα από τον Σύριζα.
6)Ο Κύρκος στα κανάλια καλά κρατεί συνεχίζοντας την αρνητική κριτική του εγχειρήματος.
7)Φθινόπωρο του 2008 αρχίζει η φθίνουσα πορεία των δημοσκοπικών ποσοστών του Συριζα.
8)Τον δεκέβρη του 2008 ο Σύριζα στηρίζει την εξέγερση της νεολαίας και ,παρόλο που ξεχωρίζει την θέση του από τις πρακτικές των κουκουλοφόρων, δέχεται τον αμίλικτο πόλεμο όλου του πολιτικού συστήματος με αποκορύφωση την στάση του ΚΚΕ.
9)Ο Τσίπρας δέχεται επιθέσεις μέσα & έξω από το κόμμα.(π.χ:πιτσιρικάς,δεν έχει υπόβαθρο.είναι αλαζόναςκ.τ.λ)
10)Ο Σύριζα έχει αποσυνδεθεί πλέον με τεράστια κομμάτια της μάζας που τον υποστήριζε.
11)Στον ΣΥΝ κυριαρχεί η πολιτική υπευθυνότητα και η απομάκρυνση από όλα αυτά που μας έκαναν αγαπητούς στον κόσμο:έντονη αντιπολίτευση στους δρόμους και στη βουλή,στήριγμα μεγάλων και γενικών απεργειών,καταλήψεων,διαδηλώσεων.
12)Αποσύνδεση με τους εργατικούς χώρους,έλειψη στρατολόγησης νέων μελών.Πολύ δουλειά στις συνηστώσες σε σύγκριση με την δουλειά των 16000 οργανωμένων μελών που έχει όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΝ. Λίγες τοπικές επτροπές Συριζα από όσες είχαμε κατά νου και πολλές σε υπολειτουργία. [Χαρακτηριστικό είναι πως η τοπική επιτροπή Εξαρχείων (κι εδώ μιλάμε για μια πολυ πολιτικοποιημένη περιοχή) δεν έχει κάνει πάνω από δυο τρείς συνεδριάσεις ενώ κάποιοι ανανεωτές του ΣΥΝ στην περιοχή ακούγοντας για τ.ε μόνο που δεν κάνουν εμετό. Η αλαζονεία σε περιπτώσεις σαν κι αυτή απομακρύνουν ένα αριστερό -ριζοσπαστικό κομματι που νοιώθει ότι απομονώνεται επειδή πιστεύει στον Λενινισμό & την επανάσταση ως μέθοδο ανατροπής του καπιταλισμού και που δεν διστάζουνε όμως για χατήρι του ενιαίου μετώπου να συνεργαστούν με τους συντρόφους του ΣΥΝ οι οποίοι έχουν μια άλλη άποψη για το πως πάμε στον σοσιαλισμό].
13)Οι ανανεωτικοί έχουν τον άχαρο ρόλο να΄ναι μειοψηφεία μες το κόμμα και απ΄ότι δείχνει η στάση τους θα είναι οι τελευταίοι που θα φύγουν απ΄το κόμμα ακόμη κι αν έρθει η τραγικά στιγμή διάλυσης του Σύριζα.
14)Ο Τσίπρας δεν είναι τελικά ένα παιδάκι που θα καθοδηγείται εύκολα από "ηγεμονίσκους" και παράγοντες μέσα στον ΣΥΝ. Είναι άνθρωπος νέος με ξεκάθαρες απόψεις,ισχυρή φωνή και εμπειρεία δυσανάλογη για την υλικία του στον πολιτικό διάλλογο.
15)Στις ευρωεκλογές ο πύχης μπαίνει ψηλά και καλά κάνει.Το βράδυ των εκλογών το ποσοστό είναι πολύ κατώτερο από τις προσδοκίες.Δημιουργείται,τις επόμενες μέρες, συνεδρίαση όλων των συλλογικών οργάνων του ΣΥΝ/Συριζα. Απουσία Αλαβάνου και σιωπή από μέρος του στα συλλογικά όργανα.
16)Οι πρώτες μεγάλες γκρίνιες:α)Κυρκος:Ο Σύριζα πρέπει να διαλυθεί,β)δημοσίευμα (ύποπτο) στην Αυγή όπου μια μεγάλη ομάδα μελλών(χωρίς να ξέρουμε ποιοί) παροτρύνει για μαζική έξοδό τους από τον ΣΥΝ και συγχώνευσή τους σταδιακά στον Συριζα.
17)Ο Αλαβάνος επιτέλους μιλάει:"δεν έχω καταλήξει στο αν έχω μετανοιώσει για την επιλογή Τσίπρα" και συμπεραίνουμε πως έχει κάτσει και το έχει σκεφτεί σοβαρά. Τελικά ο Τσίπρας δεν ήταν του χεριού του και αποδείχτηκε ότι έχει παραπάνω ικανότητες απο αυτές που είχε εκτιμήσει ο Αλαβάνος. Είδη το καράβι έχει δυό καπετάνιους και μπάζει νερά.Ο τσίπρας ισχυρίζεται πως είναι εφικτός ένας τρίτος πόλος της Αριστεράς. Όμως όσοι γνωρίζουν καλά την ιστορία και την μεθοδολογία κινήσεων του ΚΚΕ αντιλαμβάνεται πως κάτι τέτοιο έίναι σχεδόν ανέφικτο. Επιμένει(και καλά κάνει) πως όποιος θέλει αλλαγή της κεντρικής πολιτικής και στρατηγηκής να ζητήσει συνέδριο.Μαγκιά του που μέσα σε τόσο μεγάλες εσωκομματικές πιέσεις απορίπτει την συνεργασία με το ΠαΣοΚ και τα σενάρια πέρι κεντροαριστεράς που δυστυχώς πολλοί ευαγγελίζονται.Επιτέλους!Άν ο Συριζα έίναι αριστερό-ριζοσπαστικό κόμμα και έρχεται σε ολομέτωπες ρήξεις με το κατεστημένο πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση του με παπαγαλάκια,παραγοντες, ρουσφετολόγους ανανεωτικούς που πατάνε νε το ένα πόδι μέσα στο ΠαΣοΚ εδώ και πολύ καιρό.Αν κάποιος πρέπει να φύγει απ' αυτό το κόμμα είναι η "αριστοκρατική" μειοψηφία του που έστειλε επίσημα τον κόσμο για μπάνιο ή για ψήφο στους οικολόγους πράσινους.
19)Ο Αλαβάνος δηλώνει παραίτηση. Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται ότι όταν δεχόμαστε μια σεισμική δόνηση που προκαλλεί ρωγμές προσπαθουμε να διορθώσουμε το σπίτι μας από το να τραπούμε σε φυγή γιατί ο επόμενος σεισμός μπορεί να καταποντήσει το σπίτι με όλους τους διαμένοντες εκεί. Δυστυχώς το μήνυμα που βγαίνει μέσα από την πράξη του Αλαβάνου είναι:ως εδώ ήταν η ζωή του Συριζα.Δεν πρέπει να του κάνουμε τονωτικές ενέσεις αλλά να τον κάνουμε να εκπνεύσει.
Η στάση αυτή έσει φοβερά αρνητικά αποτελέσματα στο κοινό του Σύριζα γιατί συντελείται από έναν απ΄τους αρχιτέκτονες του επικοδομοίματος που λέγεται Σύριζα.
Από την άλλη έχουμε και τον Κύρκο που λειτουργεί σαν τον Πάγκαλο του Σύριζα.
Αυτό που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι αγωνιστές του Σύριζα είναι πως χάσαμε μια μάχη και όχι τον πόλεμο γι΄αυτό τονώνουμε το ηθικό μας,σκεφτόμαστε θετικά και προχωρούμε ενωτικά προς τις επικείμενες(όποτε γίνουν) βουλευτικές εκλογές!
ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

  1. Αγωνιστή του ΤΣΥΡΙΖΑ, δεν κοιτάς πρώτα να μάθεις λίγη ορθογραφία; Αφήνεις τους "αγώνες" για μετά.
    Θες να συντάσσεις και πολιτικά κείμενα και δεν ξέρεις να γράφεις την τύφλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΣΥΡΙΖΑ
    http://dialogos.syriza.gr/dialogos-syriza.gr/ti-tre3c7ei/524054042

    ΑπάντησηΔιαγραφή