Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ICE....ναρκωτικό που ανοίγει τρύπες.....



Εκτελούνται μεταφοραί» από λαθρέμπορους που κατά προτίμηση συνηθίζουν να εισάγουν και νέες… εξελιγμένες ναρκωτικές ουσίες μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην προσπάθειά τους να περάσουν απαρατήρητοι υπό το άγρυπνο βλέμμα των διωκτικών αρχών.
Πανέμορφα μοντέλα από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ γίνονται «βαποράκια» κουβαλώντας στις χειραποσκευές τους επικίνδυνες ψυχοτρόπες ουσίες, όπως είναι το ICE,
η θρυμματισμένη καραμέλα που κάνει «τρύπες» στον εγκέφαλο του χρήστη σαν διάσπαρτο σπασμένο γυαλί. Στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής είχε κάνει εντύπωση η επιμονή μιας 25χρονης Ρωσίδας που ήθελε να τους πείσει ότι η ουσία που βρέθηκε στα καλλυντικά της ήταν δήθεν οι κομματιασμένοι φακοί επαφής των καταπράσινων ματιών της.......

...... το λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην Ελλάδα τιμωρείται πολύ σκληρότερα

από κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επισύρει μεγαλύτερη ποινή πραγματικής έκτισης ακόμη και από τη διάπραξη φόνου.
Όπως αποκαλύπτει η «Α.τ.Κ.», οι λαθρέμποροι ‘βαπτίζονται’ με το αζημίωτο χρήστες από διεφθαρμένους ιατροδικαστές και ψυχιάτρους. Ενώ έχει παρατηρηθεί και το φαινόμενο όταν δεν πέφτει το χρήμα οι απόψεις τους να… διίστανται στην περίπτωση που κληθούν να εξετάσουν την ίδια περίπτωση.

«Τα μοναδικά αντικειμενικά κριτήρια για να διαπιστωθεί αν ένας είναι χρήστης –επισημαίνει στην εφημερίδα μας η ποινικολόγος Ελισσάβετ Πούλιου- είναι μόνο οι τοξικολογικές και αιματολογικές εξετάσεις.
Από εκεί και πέρα όμως ο νομοθέτης, θέλοντας να πιστεύει πως ο ιατρικός επιστήμονας έχει… αγαθές προθέσεις, έχει θεσπίσει και άλλα κριτήρια όπως η ιατροδικαστική ή η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Ο καταδικασμένος για ναρκωτικά κρατούμενος θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα για να …βγει χρήστης ακόμη και αν δεν έχει δοκιμάσει ποτέ στη ζωή του αυτές τις ουσίες.

www.apogevmatini.gr/?p=20856 - 69k -

Προκαλεί ευφορία, αυξημένη ενεργητικότητα, αύξηση των σεξουαλικών
ορμών, επιθετική συμπεριφορά, αϋπνία και ανορεξία από 5 έως 30 ώρες
μετά από την
κατανάλωσή του. Τα άτομα που εθίζονται σε αυτό, χάνουν βάρος,
είναι ιδιαίτερα επιθετικά, έχουν ψυχωτικά επεισόδια, παραισθήσεις,
υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένες πιθανότητες να πάθουν
καρδιακή προσβολή.
Το γεγονός ότι το ναρκωτικό προκαλεί στον χρήστη επιθετικές τάσεις,
δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο την δική του ζωή ή την ζωή των ατόμων που
βρίσκονται γύρω του αλλά και των ειδικών που καλούνται
πολλές φορές να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες

Αθηναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου